Продукти:
брашно - 195 г
краве масло - 100 г
пудра захар - 1 ч.л. кафява
вода - 2 с.л. студена
сол - 1 щипка
За пълнежа:
Тиква, нарязана на кубчета
кафява пудра захар - 60 г
нишесте - 1 ч.л.
сока на 1 лимон
ванилия - 1 бр.
филирани бадеми - 20 гр
пудра захар - за поръсване
Пресявам брашното и добавям мъничко сол, масло, 1 чаена лъжичка кафява пудра захар и две супени лъжици студена вода.
Замесеното тесто се увива в стреч фолио и се слага в хладилник за 1-2 часа.
Резенчета тиква се подреждат в купа и добавям сока на един лимон и 1 ч.л. нишесте, ванилия и 60 г кафява пудра захар. Объркам добре.
Охладеното тесто разточвам върху хартия за печене и нареждам парчетата тиква върху разточеното тесто на 3 см открая, за да се получи борд, който прегъвам върху плодовете. Намазвам прегънатото тесто с прясно мляко и поръсвам с нарязани бадеми.
Пека на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор докато не се получи загар.
Охладждам на решетка и поръсвам с пудра захар.