Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 81 316
  • 741
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 283
Здравейте момичета!
Заповядайте в новата ДЕВЕТА тема!
Нека да има повече радостни поводи, за да присъства питката на нашата трапеза, което за нас българите е традиция.
  
              Пожелавам ви да усетите  аромата на прясно изпечената питка!













Болярска питка
Питка хризантема
Основно тесто за пити, питки, тутманици, бюреци, кремвиршки от Танита
Погача на Морена
Празнична пита за Никулден
Питка от Пепика
Питка Мимето
Питка от Момчешка мама
Питка "Милинка"
„Короната на готвачката” - Лабрекс
Питка Слънце
Погачата на Хриси от evak
БЪРКАНА ПИТА / БЕЗ МЕСЕНЕ
Питка Цвете от Пепика
Сладка питка от Селма
Вкусен домашен хляб от Лабрекс

Рецепти от тема N 2
Питка rallii
Фокача със сирене
Сватбарска пита - Пепика
Миткова пита- Пепика
Питка с шунка и кашкавал
Питка  "Слънце" - Джемма
Питка Добито
Питка Алекс
Житен клас

Рецепти от тема N 3
Питка "Мама Цоцоланка"
Пита"Роза"
Питка HappyPolly

Плетена пита на Пина
Солена корона на Котка
Хляб с домати и маслини на Umbra
Хляб в саксия - Asyalein
баница с мая на мама Цоцоланка
направа на розички първи вид
изработка на розички - 3 вида
Плетене на пити, козунаци, баници и др.тестени изделия
Сладък ароматен хляб
Как се прави вита баница - първи вариант
Как се прави вита баница - втори вариант
Сладка пита-прощъпулник - maria m
Радкината питка - еххо
Рогчета - Pina
Кашкавалки - Pina
Кифли с локум и Виенски кифли - Pina
Шарена питка - Мама Цоцоланка
Питка Маргаритка - Биляна
Шведско хлебче с крема сирене и копър - Labrex
Завъртяната пита на vens - Labrex
Питка Цвете - Краси.мира

Рецепти от тема N 7
Питка със сирене и сусам - nordina
Питка с майонеза - nordina
Питка с извара - nordina
Царевична питка със сирене  - nordina
Козунак на Venetta
Питка с кисело мляко на Селма
Цвете с рецепта на Labrex
" Матнакаш"- Labrex
Оформяне и фокуси с тесто - Labrex
Венец от кифлички - Селма с рецепта
Хлебчета за домашни хамбургери - Labrex
Оформяне на хлебчета - Labrex
Ароматни обедни питки - Nordina
Питка - стъпка по стъпка - alina si
фигурки от тесто- предоставено с любезното съдействие на Labrex
питка стъпка по стъпка и рецепта - Пепика

Осма тема
рецепта за козунака на Max-mama, с обясненията на galaUSA, за начинаещи
Сръбска погачица - Labrex
Nordina - две питки с рецепти

рецепта за питка с ракия - toni nikolova
кроасани и питка с пълнеж - рецепти - Venetta
Тутманик и рецепта - kasier
Stasi 76-питка с рецепта, стъпка по стъпка
Мазна пита - nela 66
Тесто с едно втасване - питка с кисело мляко - max-mama


Девета тема

Съвети за захарта в Козунака - Pina
Дебелата кора и конците на козунака - Pina
Защо две втасвания ? - Pina
Животинки от тесто - Venetta
Как се правят розички от тесто - Labrex
Типова питка и Пълнозърнеста със сирене и риган - Nordina
Експресни кифлички от супер тесто - Labrex
Кифлички с кренвирш - kapri z
Бързи козунаци - max-mama
съотношение суха-жива мая - Дядо Хаджия
Козунака на Venetta
Козунака на Pina
Козунака и питката на Butterfly
подготовка на тесто за козунак- max-mama
кифлички и рецепта за тестото - Labrex


Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 20:12 от Пепика

# 1
  • Мнения: 407
Пепика да си задам въпроса и в новата тема-утре ще павя козунак-пак, но не успях да си купя прясна мая, взех си суха ще сане ли козунака?

# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Пепика да си задам въпроса и в новата тема-утре ще павя козунак-пак, но не успях да си купя прясна мая, взех си суха ще сане ли козунака?

Трябва да стане.Само не забравяй да активираш маята,като я размиеш в част от леко затоплената течност+мъничко захар+щипка сол(или там както си е по рецепта)+брашно до кашичка и изчакваш да втаса.

azals,тази светкавица е съвсем случайна.Три пъти правих по тази рецепта козунаци и трети пъти резултата е различен.Пак ще ги правя.
любопитко, Hug .

# 3
  • София
  • Мнения: 1 176
Да се запиша да ви следя,днес правих гювеч и питка,ама доде взема апарата да снимам го наченал,а исках да го снимам както си е в каления съд.Така му се скарах,че той чак съжали че си е сипал да яде,а мен ме хвана яд на мен си че му се скарах. Embarassed

# 4
  • Мнения: 8 939
Да следя темата!

Hug

# 5
  • Мнения: 245
Здравейте! Да се запиша с първата ми питка омесена в хлебопекарната по рецептата на Джемма - Питка "Слънце" - http://calgonit.snimka.bg/cooking/hlebopekarna.460981.17014978 .

# 6
  • Мнения: 293
Нова питка за нова тема   bouquet



Ето и парченце от нея



Тестото е на Пепика   bouquet , а брашното на Мелко Варна тип 500.Случайно открих , че го има в магазините на Плюс и взех един пакет за проба.Изключително съм доволна! Питката за вечеря стана като памук , разкошна. Мисля , че за питки тип 500 е по-подходящо от 450 поне на тази фирма.

# 7
  • Мнения: 622
И аз влизам да ви следя, ще плакна само очите и ще преглъщам на сухо.
kapri_z , питката ти е страхотна! Къде има магазини Плюс, че съм навита да ги посетя?
П. С. Сега видях, че си от Бургас.

# 8
  • Мнения: 1 232
Да следя.

# 9
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пепа_Илкова, аз никога не меся дълго, не бия тестото в масата, но не меся на ръка и винаги се получава. Месенето го правя с бъркалките за тесто на миксера. Ползвам винаги суха мая. На 500 гр. брашно прибавям 7 гр. суха мая, като аз я смесвам с брашното без да я активирам преди това. Това, което ти е казал за втасването дядо Хаджия е така, на сладкото тесто му е необходимо доста повече време. Аз лично покривам добре с алуминиево фолио съда в който ще втасва тестото и го поставям във фурната на 25°-30°С, да втасва. След което пека на 200°. Козунак съм правила само по тази рецепта. Не знам каква е рецептата на Джемма, но за нейните неща съм чела доста добри отзиви.

Опитай да го направиш спокойно утре, защо да не се получи. Просто си остави време, направи го спокойно и с търпение и съм сигурна че ще се получи!

Желая ти успех!!!

# 10
  • Мнения: 407
Пепа_Илкова, аз никога не меся дълго, не бия тестото в масата, но не меся на ръка и винаги се получава. Месенето го правя с бъркалките за тесто на миксера. Ползвам винаги суха мая. На 500 гр. брашно прибавям 7 гр. суха мая, като аз я смесвам с брашното без да я активирам преди това. Това, което ти е казал за втасването дядо Хаджия е така, на сладкото тесто му е необходимо доста повече време. Аз лично покривам добре с алуминиево фолио съда в който ще втасва тестото и го поставям във фурната на 25°-30°С, да втасва. След което пека на 200°. Козунак съм правила само по тази рецепта. Не знам каква е рецептата на Джемма, но за нейните неща съм чела доста добри отзиви.

Опитай да го направиш спокойно утре, защо да не се получи. Просто си остави време, направи го спокойно и с търпение и съм сигурна че ще се получи!

Желая ти успех!!!


Благодаря за пожеланието!
Дано утре да се получи козунака ми.

# 11
  • Мнения: 198
Здравейте, момичета Simple SmileОтдавна ви следя,но не съм качвала нищо досега....не че не правя де Grinning
Включвам се с един тутманик:

# 12
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Направо не можах да откъсна очи от онези козунаци в предната тема.Не знам дали ще издържа утре да не забъркам и аз,но предната седмица правих 2 пъти козунаци като единя път и при мен беше неуспешен.max mama с домашни яйца ли ги правиш,че така апетитно жълтеят?

Ето и от мен днешната ми питка и опит за животинки от тесто.






# 13
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Пепа_Илкова, пожеланието ми е от сърце   bouquet.

Мия, разкошен тутманик   bouquet.

Ме4tа22, питката и фигурките ти са чудесни   bouquet.

# 14
  • Мнения: 293
Ах , me4ta22 , страхотни ти са животинките  newsm10

Следя дискусията за козунаците , но не смея да се намеся , тъй като не се чувствам достатъчно компетентна.Само за сухата мая да вметна, че винаги такава ползвам , независимо питка ли правя или козунак.А тестото понеже го меся на ръка меся поне 10 мин и освен това яде здраво бой в плота , особенно когато е за козунак.След побоя става едно такова мекичко , еластично и по-лесно за месенне.Другото за което се сещам , че козунак меся в много загрята стая и гледам много много да не шавам навън за да поддържам еднаква температурата в стаята до колкото е възможно.
Пробвай смело .Имаш ли мерак, няма как да не стане  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт