Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 81 355
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 111
http://media.snimka.bg/5386/017028159.jpg                 
Благодаря за съветите момичета, ама аз явно съм абсолютен абориген потърпете ме малко ще правя опити докато стане

# 46
  • Мнения: 111
http://media.snimka.bg/5386/017028259.jpg
 "http://jujitoi.snimka.bg/cooking/kulinarno.465267.17028334"

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 23:10 от jujito.i

# 47
  • Мнения: 22 867
http://media.snimka.bg/5386/017028159.jpg                 
Благодаря за съветите момичета, ама аз явно съм абсолютен абориген потърпете ме малко ще правя опити докато стане


jujito.i, ето в тая тема можеш да тестваш, докато ти се получи.

# 48
  • Варна
  • Мнения: 939
Момичета големи красоти и вкусотии - свалям ви шапка   bouquet
Моя милост последно време я беше хванала липсата, поради голям карък с едно брашно - много ме беше яд, а трябваше да меся и питки за гости от него. Големи ядове ви казвам, добре че вече свърши  ooooh!
На всичкото отгоре и проблеми с публикуването на постове имах - можех само да ви чета, затова и не съм спирала да се радвам на произведенията ви. После и нета липсваше няколко дни, че нали сме и в бедствено положение в момента  ooooh!.
За сега вече всичко е наред, а и съм се обзавела с едно мноооооооого хубаво брашно - толкова пухкаво, че ме е страх да не изчезне във въздуха докато го вземам от торбата  Wink Вече е изпробвано и питката беше излапана бързо, бързо затова няма и снимка де  Wink
Сега се почва мъката ми и с козунаците, първия опит неуспешен както и с тестото на мах-мама - не ми се получава това бързо втасване и това е Sad
Не си ли втасам тестото два пъти, не става питката при мен. А козунака въпреки сто-часовото втасване си остана глетав, добре че беше вкусничък като цяло, че се изяде въпреки всичко  Simple Smile

# 49
  • Мнения: 111
Ееееееееее ето най накрая и една питка от мен

Благодаря ви че ме изтърпяхте както и за обясненията newsm51 newsm51 newsm51

# 50
  • Мнения: 111

Сега няма отърване от мен това е една от последните ми питки  newsm03

# 51
  • Мнения: 407
Въх,момичета,какво се е случило? newsm78
Мама Галка,прочетох какво си направила,но не разбрах,защо след първото втасване си премесила тестото с масло?След първото втасване тестото вече се оформя с намазнени ръце и върху намазнена повърхност,но не се премесва.

Имам един въпрос- как ще го оформиш ако не го примесиш?
Искаш да кажеш, че както е удвоило обема си режеш на три правиш плитка, така ли?

# 52
  • в моя свят
  • Мнения: 849
Аз също не примесвам след първото втасване,защото излиза въздуха.Разделям си тестото на топки и както са така неоформени си ги разточвам на правоъгълник,завивам на руло и от фитилите плета плитката.

# 53
  • Варна
  • Мнения: 939
Рера доколкото разбрах от обясненията на баш майсторките - една част от мазнината се слага в тестото, другата се оставя за доомесване на тестото накрая. Слагаш мазнина месиш, слагаш- месиш  и така докато се поеме цялата мазнина. След втасването вече не пипаш много много за да не спадне тестото.
Правилно си писала - след като е втасало само разделяш на колкото части искаш, правиш фитилите, плетеш и пак втасваш, след което печене  Peace
jujito.i много интересни питки   bouquet - дай подробно обяснение за оформлението на суровата.

# 54
  • Мнения: 407
Първо да покажа резултата:


http://picasaweb.google.bg/lh/photo/3vdg1ustC88CY-lAUa6c8w?feat=directlink

Отгоре изгоря, но коричката е много хрупкава.
Вкусен е.
Няма конци? Казвайте къде биркам?
Забравих да сложа купичка с вода, докато го пекох, другия път.
И едно уточнение-замесих го в 10 сутринта и го изпекох в 8 вечерта. Стоя на топло първо в стая с 25 градуса, а после след оформянето срещо струята на климатика на 26 грдуса сложих температурата на климатика, но след като сложих термометъра върху тавата с козунака показваше 30. Е другия път ще знам как да втаса по-бързо.

Резултата е горе-долу добре.
До Великден има време!

Замесения козунак:
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/zwW6ciVudpwcsnWbOtJJog?feat=directlink


Втасалия козунак:
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/2X8zvY1vgtMg0KL4WbKA0Q?feat=directlink

Оплетения козунак:
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/djqtC9-qPbmwDE9sFQMwmg?feat=directlink


Втасалия след сплитането козунак:
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/EbLOI1Fi03vB2gNM5Iylfw?feat=directlink

Изпекания козунак:
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/3vdg1ustC88CY-lAUa6c8w?feat=directlink
 
Аз цял ден пиша за моя козунак във Векигденската тема, а то тук сте писали за това което ме интерисуваше.

# 55
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Не мисля, че грешката е толкова в премесването. Аз като правя козунак със стафиди, стафидите ги прибавям след първото втасване и омесвам леко с бъркалките на миксера, оставям го да втаса и втори път и пак се получават чудесни козунаци. Дори и мазнината не мисля, че е проблем, защото веднъж аз бях забравила да я прибавя и се сетих като беше втасал и чак тогава я прибавих и пак омесих с бъркалките на миксера и пак се получи. Проблема може да е и в брашното. Има брашна, каквото и да ги правиш, както и да ги месиш, все не се получава, затова другия път го направи с друго брашно. Просто трябва да опитваш, причините може да са всякакви. По-добре прочети хубаво съветите на Пина и тогава пробвай отново. Желая ти успех   bouquet.

Последна редакция: вт, 24 авг 2010, 19:10 от Venetta

# 56
  • Мнения: 702
Jujito страхотни питки!
Pepa Ilkova много добре ти се е получил козунака!

Момичета определено няма да се откажа,утре пак запрятам ръкави,ще докладвам дали се е получило нещо!

# 57
  • Мнения: 293
pina , благодаря за разясненията   bouquet Преди няколко седмици щателно изчетох всичките 8 теми за питкте и до голяма степен благодарение на твоите съвети (и останалите майсторки разбира се - Пепика, мах-мама , Venetta , labrex...) днес сервирам за вечеря прясно изпечен  страхотен домашен хляб  bouquet  Срам не срам , признавам , че съм отворила един уордовски файл и щом видя ценна идея или съвет мятам в него , че да не се чудя после това къде го видях и как беше  Embarassed Минавай по-често при нас , ако е възможно  newsm51



Venetta , страхотни идеи , благодаря  newsm10



jujito.i , евалла за търпението и майсторлъка !  smile3501 Как само си я надиплила тази питка  newsm09  Обаче искам да я видя изпечена ! Кажи ми сега , че ми е много интересно , как я нагизди така ? Щом е намазана с яйце , значи е втасала  newsm78 Как я натъмъни така равномерно и хубаво? Казвай тайната и да отивам да меся  newsm51 Направо пускай "стъпка по стъпка"  Blush А тези казанлъшки рози на другата питка как ги направи такива шарени ?  Thinking







# 58
  • DE
  • Мнения: 971
Ето и от мен една питка,

Max-Mama, на лято съм в Разград(родния ми град)топло не топло печеш козунака и ме чакаш на "Ларгото" Mr. Green Hug

Jujito и на мен ми е интересно как изглежда питката в изпечен вид.
Изглежда много красива,струва ми се че е голяма играчка до като се оформи така.
Комплимент Peace


Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 01:54 от matze

# 59
  • Варна
  • Мнения: 939
Рina и аз много благодаря за хубавите ти съвети и подробните обяснения  smile3525
Имам един въпрос обаче - как тогава се получава бързия козунак на мах-мама, който доколкото разбирам е с едно втасване  newsm78 При мен, както писах и по-горе не се получава дори с тесто за питка, а камо ли с обогатено тесто за козунак. От твоите последни постове разбирам, че процеса на втасване може да се съкрати, но за по бедно, така да се каже тесто  - нали така, или аз нещо бъркам  newsm78
Сравних рецептата по която аз правих козунак и тази на мах-маха и ми направи впечатление даже, че нейната е малко по-обогатена даже от тази която аз ползвах. Разликата беше само, че мазнината при нея е по-малко - може би това има доста съществено влияние. Както и при рогчетата примерно, които се правях с доста мазнина и втасване - Йок...
Мах-мама и твоето мнение по въпроса, също ще ми е от полза   bouquet
Венетка това за брашното също е много вярно, моето последното беше  Sick, въпреки че бях взимала преди - явно партидата нещо не е била читава. И все пак пак съм в чуденка след твоите обяснения, с толкова премесвания, марак и кратки - как успяват да бухнат козунаците  ooooh! Сега ще ходя и твоята рецепта пак да разучавам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт