Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 9-та тема

  • 81 330
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Сливен
  • Мнения: 295
Макс-мама, точно това е в темата за машината за хляб, къде съм бляла, благодаря на този който си е направил труда да събере всичките съвети на Пина на едно място.

# 31
  • Мнения: 111
Здравейте и от мен мили дами страхотни неща сте спретнали  newsm51
Видях страхотни животинки от тесто , аз много си падам по декорациите моля ви някой ако има други предложения за цветя и фигурки нека сподели

# 32
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Здравейте и от мен мили дами страхотни неща сте спретнали  newsm51
Видях страхотни животинки от тесто , аз много си падам по декорациите моля ви някой ако има други предложения за цветя и фигурки нека сподели

Ето заповядай, Jujito.i

http://gotovim-doma.ru/forum/viewtopic.php?f=96&t=660&si … 55127fe402dee8180

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg12666919#msg12666919

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg12738908#msg12738908

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433715.msg13174800#msg13174800

http://www.good-cook.ru/tort/tort_082.shtml

http://www.-spam289-/forum/60-1316-1

# 33
  • Мнения: 111
Моля помогнете ми немога да кача снимка  Weary
Благодаря ти venetta

# 34
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 583
А ето и моята любима питка - само нея си правя.

# 35
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Моля помогнете ми немога да кача снимка  Weary
Благодаря ти venetta

Снимките ти трябва да са качени някъде в някой сайт. Например моите са във  www.snimka.bg  . Като ги качиш, което може би си направила вече, кликаш на снимката, като се отвори, кликаш с десен бутон върху нея. Отваря ти се меню с какви ли не неща, например да копираш и т.н. Това е най-долното меню (настройки), кликаш на него и се отваря прозорец. В този прозорец ти е инфото за снимката колко е голяма, какъв формат е и адреса, който ти е необходим. Завършва обикновено на jpg . Та копираш него и го поставяш между таговете. Дано съм ти помогнала.  Дано съм ти била полезна. Стискам ти палци   bouquet

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 22:51 от Venetta

# 36
  • Разград
  • Мнения: 3 110
А ето и моята любима питка - само нея си правя.

Браво,много е красива. Peace  bouquet

# 37
  • Мнения: 622
dannyny питката ти е страхотна!  Heart Eyes
Аз днес правих фокачини, от лакомия реших направо двойна доза да забъркам и нещо не ми се получиха както трябва. Може би доста съм ги разточила. Хрупкави ли трябва да са след изпичането или мекички?  newsm78

# 38
  • Мнения: 1 122
dannyny поздравления!!! Питката ти е разкошна.  bouquet

Аз днес правих Питка Милинка, но не успях да я снимам, а утре мисля да пробвам Фугассчетата на Лабрекс. Wink

# 39
  • Мнения: 1 461
maxmama козунака изглежда страхотно

dannyny много хубава питка

аз меся само ако заредят българско брашно в бг магазина тук

# 40
  • Мнения: 702
Хайде и аз да се запиша в новата тема!

Тъй като на последък питките ми стават много хубави благодарение на вашите съвети,реших да пробвам да направя козунак,но се оказа много по трудно от колкото си мислих.
Правих го по тази рецепта
http://ellyganova.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%B5%D1%81%D … D0%BB%D0%B8%D1%8F
и макар да спазвах всичко стриктно не се получиха нещата.
Първо самото тесто ми се стори много по трудно за работа,исках да направя плитка,но не ми се получи,сложих мармалад и даже малко прекалих с него,и след като не можах да го оформя го сложих като топка в тавичката.Да не забравя,при първото втасване всичко беше наред,сложих го на много топло около 40ми и беше започнало да втасва супер,проблемите дойдоха когато го премесих отново с масло и след това не можах да го оформя.
Сложих го да втаса и чакай,чакай втаса за 2часа и пак не така както би трябвало да бъде,а тестото не ми беше твърдо по скоро еластично,сложих го да се пече и след 30 мин реших да проверя какво става,доста се беше надуло,но беше изгорял малко,изкарах го завих го с кърпа и още когато го отделях от тавата ми се стори твърд,но го остових за сутринта,защото вече беше доста късно.
И точно както предполагах сутринта когато  разрязах козунака си беше твърд и вътре като на балончета и имаше вкус на мая!
Веднага отиде в коша,момичета моля ви кажете защо така се получи къде ми е грешката?
Ето и снимка

# 41
  • Мнения: 335
и аз да покажа козунака от днес следобед, по рецептата от предната тема най накрая, една др мама пак май каза че не и е станал и на нея
такъв ужас досега не съм правила
че не мога не ги мога, ма тоз е мн зле
пекох го само на вентилатор, сложих го в студена фурна и тои си бухна доста от вентилатора, първо на 100 градуса 4е да бухне после на 150
3 4аса се пе4е и все клисав ми седя
ся накрая ве4е не е де Simple Smile
то кората му е 1 см Simple Smile
малко се поизпече отстрани, но е вкусен все пак, от вътре е с домашен шипков мармалад и орехи
не мисля че причината е в мармалада тъй като все с този мармалад правим козунака, а и не съм слагала много
но не иска нито да бухне нито ни6то
явно не6то или съм сбъркал арецептата или не6то нене за мен тази рецепта

и снимката на парче

# 42
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Въх,момичета,какво се е случило? newsm78
Мама Галка,прочетох какво си направила,но не разбрах,защо след първото втасване си премесила тестото с масло?След първото втасване тестото вече се оформя с намазнени ръце и върху намазнена повърхност,но не се премесва.Там ми се струва е грешката.
azals,малко по-напред Пина е дала обяснение за козуначното тесто,прегледай написаното,може да откриеш своята грешка.

# 43
  • Мнения: 335
цял ден си пишем с нея, т.е тя пише аз чета но нищо в крайна сметка
Simple Smile
явно не6то си бъркам ,което не мога и да го осъзная

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 21:40 от azals

# 44
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 583
Момичета, благодаря ви! Simple Smile
А както виждам сте почнали с козунаците. Козунак не съм месила от години, но тази година може и да се пробвам. Ако стане за пред хора може и да се похваля! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт