За мен най сполучливия сладкиш, който винаги ми се получава е Дамски каприз. Сигурно всеки има рецепта, но давам моята:
4 яйца, 1ч.ч.захар плюс 8с.л.захар за разбиване на белтъците, 1ч.ч. кисело мляко, 2ч.ч.брашно, 1/2ч.ч олио, 1ч.л.сода бикарбонат, сладко по желание.  Разделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се разбиват със захарта, добавя се млякото със содата, олиото и брашното. Пече се на 180 градуса, докато клечката излезе суха, понякога сиропирвам със сок от компот, намазвам със сладко и отгоре слагам разбитите белтъци със захарта. Пека само на горна много слаба фурна до втвърдяване на белтъците.Често имам белтъци, останали от застройка на супи и слагам и тях като на всеки белтък слагам 2 с.л.захар и така става много вкусно. Колкото повече, толкова повече  Wink