И от мен нещичко.

  • 43 650
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
              Пиле с гъби.

Продукти:
~ 1 пиле
~ 2 супени лъжици брашно
~ 4 лъжици олио
~ 200 г гъби
~ 1 чаша бяло сухо вино
~ 1 чаша доматен сок или настъргани домати
~ 1 малка глава лук
~ 1-2 скилидки чесън
~ магданоз
~ сол
~ черен пипер.

Начин на приготвяне:
Нарежете месото на порции. Посолете парчетата, поръсете ги с черен пипер и ги оваляйте в брашно. Сложете ги в загрятата мазнина и ги запържете леко от двете страни. Прибавете ситно нарязания лук. След като се запържи и той, добавете останалите продукти. Затворете тенджерата и варете 20 минути след завъртането на вентила.
Поднесете ястието с гарнитура от бял ориз, задушен грах и салата. Flutter     chef

# 16
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                         Пиле с картофи.

Едно пиле,500гр.картофи,малко лук,подправки:сол,олио,черен пипер,подправка за пиле,червен пипер,чубрица и малко вода.Ми това е! Laughing Mr. Green

# 17
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                        Сандвич " Йоки"

Продукти:
~ хляб (зависи колко филийки ще правите)
~ маргарин/масло,
~ домати,
~ сирене,
~ чубрица.
Начин на проготвяне:
Филийките се намазват с маргарина,доматито нарязано на шайби се слага отгоре,след което и се поставя и сиренето,поръсва се с чубрицата.Пекат се на загрята фурна.

Последна редакция: нд, 24 май 2009, 11:41 от ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊

# 18
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                     Картофи по Лионски

Продукти:
~ 1 кг картофи
~ 50 г масло (маргарин)
~ 2-3 глави лук
~ сол
~ черен пипер
~ 1 чаша сухо бяло вино
~ 20 г брашно.

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината в тенджерата и задушете леко картофите и лука, предварително обелени и нарязани. Посолете, поръсете с черен пипер и прибавете брашното. Разбъркайте и налейте бялото вино. Отново разбъркайте. Затворете тенджерата и варете ястието 10 - 15 минути.

Последна редакция: сб, 23 май 2009, 21:15 от ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊

# 19
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                  Пълнени пиперки.

Продукти:
~ 700 г кайма
~ 80 г мазнина
~ 600 г пиперки
~ 40-50 г ориз
~ 1 глава лук
~ 3-4 домата
~ магданоз
~ сол
~ черен пипер,
~ чубрица

Начин на приготвяне:

Пригответе най-напред плънката. Запържете ситно нарязания лук, прибавете доматеното пюре и измития ориз. Залейте с малко вода и оставете да поври. Прибавете горещата смес и подправките - сол, черен пипер, магданоз, към смляното месо и разбъркайте добре. Накрая сложете чубрицата и доматите, предварително обелени и нарязани на ситно. Измийте пиперките, изчистете ги от дръжките и семето, посолете ги отвътре и ги напълнете, като внимавате плънката да не е много натъпкана. Върху всяка пиперка сложете парченце домат с люспата навън. По този начин външният вид и вкусът на ястието стават по-приятни.
Наредете пиперките в тенджерата, покрийте ги с бульон или вода, посолете и затворете тенджерата. Варете 10 минути.
Поднесете ястието, полято с бял сос

# 20
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                    Гъби с ориз

Продукти:
~ 1 буркан стерилизирани гъби,
~ 4 кафени чашки ориз,
~ 1 глава кромид лук,
~ 125 г краве масло,
~ 1/2 връзка копър,
~ черен пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Ситно нарязаният лук се задушава в маслото и 1 супена лъжица вода до омекване. Прибавят се нарязаните гъби, задушават се няколко минути, след което се заливат с течността от консервата и гореща вода (общо 4 чаени чаши) и се кипват. Прибавя се почистеният и измит ориз. Ястието се посолява и се оставя да ври на тих огън или се пече при умерена температура, докато оризът набъбне  и  поеме  течността.  Поднася  се  поръсено  с дребно нарязания копър и черен пипер.  chef

# 21
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                          Кюфтета на фурна.

Продукти:
~ 8-10 пържени кюфтета,
~ 1/2 кофичка сметана,
~ 1 лъжица доматено пюре,
~ 1 връзка ситно нарязан магданоз.

Начин на приготвяне:
Сложете кюфтетата в тавичка.
Смесете доматеното пюре, сметаната и магданоза и залейте кюфтетата.
Запечете във фурната 10-15 мин. Grinning

# 22
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                      Кюфтета от картофи

Продукти:
~ 1 кг картофи,
~ 1 чаена чанта брашно,
~ 1 глава кромид лук,
~ 150 г сирене,
~ 2 яйца,
~ магданоз,
~ черен пипер и сол на вкус,
~ 1 1/2 чаена чаша растително масло.

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и сваряват, обелват се и като изстинат, се прекарват през преса или се пастъргват на ренде. Прибавят се яйцата, ситно нарязаните лук, сирене и магданоз, черен пипер и сол на вкус. Сместа се омесва и се оформя на кюфтета, които се овалват в брашното и се изпържват в сгорещената мазнина. Поднасят се с кисело мляко, разбито със счукан чесън и ситно нарязан копър, зелена салата или салата от мариновани пиперки.

# 23
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                                Паниран кашкавал.

Продукти:

~ 400 г кашкавал,
~ 3 яйца,
~ 2 кафени чашки брашно,
~ 3 кафени чашки растително масло,
~ 1 чаена чаша вода,
~ череп пипер и сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на парчета с дебелина 2 см. Приготвя се пастата за панирането им, като към разбитите яйца се прибавят при непрекъснато разбиване 1/2 от брашното, размито на гладка каша с 1/2 от водата, черен пипер и малко сол. Кашкавалените парчета се потапят последователно в останалата, 1/2 от водата и брашното, а след това в пастата и се изпържват до златисто оцветяване в сгорещената мазнина. Grinning

# 24
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                          Пилешки бутчета по мексикански  От тук

Продукти:
~ 8 пилешки бутчета
~ 2с.л.зехтин
~ 1глава лук/нарязана на ситно/
~ 1ч.л.чили на прах
~ 1ч.л.смлян кориандър
~ 400мл.домати от консерва
~ 2с.л.доматено пюре
~ 200гр.царевица от консерва/или замразена/
~ сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
В загретият тиган,бутчетата се запържват от всички страни до златисто.
Изваждате ги от тигана и пак в него задушавате нарязаният на ситно лук.
Добавяте нарязаните на ситно обелени домати,заедно със сока и доматеното пюре.
Отново връщате бутчетата в тигана,като разбърквате от време на време около 20мин. или докато есото не се свари.
Добавяте царевицата,като готвите още 4-5мин.
Подправяре на вкус със сол и черен пипер.
Може да се поднесе с ориз или само със салата.

# 25
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                       Спагети с кайма,лук и домати.

Продукти:
~ 400 гр. спагети (пробвайте пълнозърнести или ръжени спагети)
~ 250 гр. кайма
~ 1 буркан домати
~ 2 средно големи моркова
~ 3 глави лук
~ 30-40 мл. зехтин
~ 100 гр. кашкавал
~ 100 гр. сирене

Подправки:
~ 1 ч.л. - подправка за кайма
~ 10 скилидки счукан чесън
~ 1 щипка бял риган
~ 1 щипка розмарин
~ 1 ч.л. сол
~ 1 ч.л. червен пипер

Начин на приготвяне:
Спагетите се сваряват в подсолена вода (слагам кубче бульон вместо сол).
Каймата, лука и много ситно нарязаните моркови се задушават в мазнината. След като се запържи каймата се прибавят подправките, задушавате малко и прибавяте пасираните домати.
Оставяте да къкри на тих огън до изпаряване на част от течността.

Гарнирате допълнително със сирене и кашкавал, ако харесвате.   chef

# 26
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                       Кекс с лимон.

Продукти:
~ 3 яйца,
~ 250 г захар,
~ 250 брашно,
~ 125 мл мляко,
~ 1/2 бакпулвер,
~ 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат,
~ лимонова кора - настъргана.

Начин на приготвяне:
Жълтъците и захарта се разбиват до побеляване. В млякото се прибавя содата, а в брашното - бакпулверът. Прибавят се белтъците, разбити на сняг, и лимоновата кора. Всичко се разбърква добре и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар/шоколад.

# 27
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                               Маслена торта без печене.

Продукти:
~ 250 г краве масло,
~ 200 г пудра захар,
~ 100 г разтопен шоколад,
~ 3 яйца, 100 мл прясно мляко,
~ 100 г орехи (1/2 смлени и 1/2 счукани),
~ 250 г натрошени бишкоти.

Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се едно по едно яйцата, шоколадът, млякото, орехите и натрошените бишкоти. Всичко се разбърква и се изсипва в намокрена тортена форма. Притиска се леко и се оставя да престои в хладилника 24 часа. След като се извади от формата, тортата се поръсва със смлени орехи. Grinning

# 28
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                     Руло   "Котешки очи".
Продукти:
За блата:
~ 6 яйца,
~ 150 г захар на пясък,
~ 1 супена лъжица брашно,
~ 150 г смлени орехи.
За крема:
~ 1/2 л прясно мляко,
~ 50 г брашно,
~ 300 г краве масло,
~ 120 г пудра захар,
~ 3-4 супени лъжици какао,
~ 1 супена лъжица ром,
~ 1 прах ванилия,
~ 1 пакет бишкоти.

Начин на приготвяне:
На блата: Белтъците се разбиват на сняг, постепенно се прибавя захарта и продължава да се бие. Прибавят се един по един жълтъците, брашното и смлените орехи. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в правоъгълна тава, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.   chef
На крема: Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Млякото се разбърква с брашното и се вари до сгъстяване. След като сместа изстине, прибавя се по малко към маслото. Прибавят се какаото и ванилията. Всичко се разбърква много добре. Изпеченият блат се намазва с крем. Върху него се нареждат бишкотите, напоени в прясно мляко и ром. Навива се рулото. Отгоре се намазва с крем и се поръсва с настърган шоколад или смлени орехи.  chef

Последна редакция: вт, 26 май 2009, 11:05 от ۰۪ ۫٭۪۫۰ Сливница ◊

# 29
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
                      Локумки

Продукти:
~ 15 г мая за хляб,
~ 300 мл чаша олио,
~ 300 мл вода,
~ брашно,
~ пудра захар и ванилия.

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря във вода. Прибавят се олиото и брашното и се замесва средно твърдо тесто, което може да се точи. Правят се топки, които се разточват с дебелина 1/2 см и се режат на 8 триъгълника. Във всеки се слага парченце локум и се свива на кифличка. Пекат се в умерена фурна. Още топли се овалват в пудра захар и ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт