Deutschland kocht ( Немска кухня)

  • 57 890
  • 193
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 11 322
Горещи череши ги правя като горещи малини - завирам ги и толкоз.
Последно правих с динкелмел, станаха разкошни.
С мед не съм пробвала, но с кафява захар да.
За мъфините - любима закуска, особено ако са  с малини или шоколадови стърготини Joy

# 46
  • Мнения: 1 610
Вивита, харесаха ли ти?
Вечернице дай рецептата за вафли, в която се прибавят яйцата направо в сместа и въпреки това гофретите бухват. Най-мързеливата.Имах една норвежка такава, но я изгубих някъде.
А за тези фламкухен имаш ли идея ?
Вашето желязо тефлоново ли е? Нашето е от преди балканската война и наистина е айзен.  Даже пише Made in West Germany  hahaha  bowuu

# 47
  • Мнения: 2 292
това иzнамерих и мисля да го тествам


Elsässer Flammkuchen

200 g Mehl 
2 EL Öl 
125 ml Wasser 
  Salz 
200 g Crème double 
200 g Zwiebel(n) 
100 g Speck 
 etwas süße Sahne 

Zubereitung

Grossansicht schliessen 4/26 

von gonzo79
» Eigenes Bild hochladen Aus Mehl, Öl, Wasser, Salz einen Knetteig herstellen; er darf sich nicht klebrig anfühlen. Zwiebeln in dünne Scheiben schneiden; Speck ebenfalls in dünne, schmale Streifen schneiden. Teig sehr dünn ausrollen, mit Crème double oder Crème Fraîche (mit etwas süsser Sahne vermengt) bestreichen. Zwiebeln und Speck darauf verteilen.

Im vorgeheizten Backofen auf höchster Stufe ca. 15 bis 20 Minuten backen, bis der Boden knusprig ist.

**************

Pizza-/Flammkuchen-Teig
4 mittelgroße Portionen

Zutaten:
500 g Weizenmehl
 
1 Pckg Trockenhefe
 
1 EL Salz
 
2 EL Öl
 
250 ml Wasser (nicht mehr!)
 

Zubereitung:
Mehl, Hefe uns Salz mischen. Das Wasser nach und nach zugeben. Den Teig intensiv durchkneten.

Teig an einem warmen Ort mindestens eine Stunde aufgehen lassen.

Teig nochmals kurz durchkneten und in 4 Portionen teilen. Jede Portion sehr dünn ausrollen und erneut ca. 15 Minuten aufgehen lassen.

Nach belieben belegen und bei 250° C Umluft ca. 5 Minuten backen.

******************

тук даже има и със яълки калвадос и канела . ммммм
http://www.tarte-gourmet.de/


# 48
  • Мнения: 1 610
Вивита, на тези фламкухен май тарикатлъка им е тънко разточване, umluft и тесто без яйца  newsm78
Хайде като изпробваш ще се помъча и аз.
Ники, и аз направих кошнички. Добро, добро!

# 49
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 838
Rolling Eyes

# 50
  • Мнения: 3 927
Бу, сядай да учиш немски  Simple Smile

# 51
  • Мнения: 11 322
Да го преведем ли искаш? Няма проблем.
Риен, моето си е дюс желязо, ама не залепват.
Имам една рецепта с бакпулвер и една без.
Към желязото си имаше и няколко рецепти - даже за солени.
Тия дни ще пробвам и с брашно от елда - на немски е Buchweizen.
Сама си го смилам. Има го по реформхаусите и по рафтовете за био продукти

# 52
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 838
Да го преведем ли искаш? Няма проблем.
Да, ако може Grinning Да е немска кухня, а не кухня на немски - с първо ниво немски не се наемам да готвя Laughing

# 53
  • Мнения: 11 322
200 g брашно
2 EL олио (мазнина)
125 ml вода
  Сол
200 g заквасена сметана 
200 g лук
100 g шпек (пушена сланинка) 
малко сладка сметана

От брашното, олиото, водата и солта се замесваметко тесто, не трябва да лепи по бъркалките. Лука се нарязва на  тънки резени, сланинката се нарязва на тънки ленти. Тестото се разточва на много тънко, намазва се със заквасената сметана, отгоре се нареждат лука и сланинкакта.. В предварително силнонагрята фурна се пече 15-20 мин,докато блата стане хрупкав

# 54
  • Мнения: 4 138
буквално преведено е Елзаски огнен сладкиш Twisted Evil
друг въпрос е КУХЕН дали аджеба е само сладкиш

# 55
  • Мнения: 2 292

ами не знам ... нещо като елзаска палаЧинка   ... или пърленка  newsm78 
истината е , Че ако се приготви както трябва е страшно вкусно  Hug

# 56
  • Мнения: 592
ОбеЩаните ми снимки zа Reiskuchen









# 57
  • Мнения: 592
Ха егати мъненките снимки, то с лупа да ги гладаШ  hahaha

# 58
  • Мнения: 4 138
чудя се, кое е най типичното немско ядене Thinkingна един мой пациент майка му правеше коолкрапфен, лилиииииииииии тва беше трепач. от франкен е манджата. нещо като тортелини обаче пълнени със зеленце. ако някой знае рецептата, да я дава тутакси. питайте свекитата

# 59
  • Мнения: 11 322
По нашия край типичните манджи са Leberknödel mit Sauerkraut und Specksosse, Dibbelappes и Sauerbraten.
Мога да пусна рецептите, ако искате. Да не забравя, че се тачат тез пусти пърленки, щото сме в граничния район.

Общи условия

Активация на акаунт