Необходими продукти:
500 гр. пресни гъби, нарязани на 4 (или на 6 - ако са големи)
5 с.л. зехтин
5-6 средни скилидки чесън, нарязан на ивички
1 с.л. лимонов сок (или на вкус)
2-3 с.л. ситно нарязан пресен магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте силно зехтина в подходящ тиган. Добавете гъбите, подправете със сол, разбъркайте така че повърхността на гъбите да се покрие с мазнина. Гответе докато течността, отделена от гъбите изври напълно и зе запъжат до златисто за около 5-7 минути. Като разбърквате продължете да готвите още 3-5 минути докато гъбите са готови.
Намалете котлона, добавете чесъна и гответе около 30 секунди, добавете лимоновия сок и разбърквйте докато се поеме напълно. Свалете от котлона, добавете магданоза и разбъркайте. Подправете на вкус със сол и черен пипер на вкус.
Източник