Сладкиш с извара и белтъчна глазура
Необходими продукти:
400гр. извара
3 бр. яйца
2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч растителна мазнина
1/2 ч.ч брашно
1 бр. бакпулвер
ванилия
1 б. конфитюр от сливи
1 ч.ч счукани орехи
Начин на приготвяне:
Отделят се белтъците от жълтъците. Изварата се разбива с миксер. Прибавят се жълтъците, 1ч.ч. захар, киселото мляко, мазнината, брашното, бакпулвера и ванилията при непрекъснато бъркане.
Изсипват се в намазнена тавичка и се пече на умерена фурна.
В това време се разбиват белтъците и останалата захар на сняг. След като се опече сладкиша, се намазва с конфитюра ,разстилат се разбитите белтъци и се поръсва с орехи. Запича се (на горен реотан) на около 130-150 градуса докато леко покафенеят белтъците. Сервира се студен.
Яйцата трябва да са със стайна температура.
Източник:http://nanita-nordina.blogspot.com/2009/03/blog-post_04.html