Ето и рецептата:
300 мл вода
1/4 кубче жива мая
2 яйца
1/2 суп.л. захар
1 суп.л. сол
40 мл олио
Брашно-около 500 гр.
Водата се затопля,добавя се маята и захарта и се оставя да шупне за 15-тина минутки.
В контейнера се изсипва първо олиото,след това сместа с маята,отгоре леко разбитите яйца,солта и накрая брашното.
Специфичното е,че топката трябва да е мека,еластична и леко лепкава на пипане,а не брашняна.Тъй като аз нямам везна,а и нямам точна представа колко брашно е отишло ,слагах по малко,докато получа желаното тесто,за да не се сбие някаква твърда топка.А и забелязвам,че като се добавя постепенно се замесва по-добре.
След звуковия сигнал добавих ронена чубрица.
ПРавих го на основната програма,която е 3ч. Всичко си вървеше по програма,с изключение на това,че изключих 10 минути преди края на печеното.
Извадих веднага,напръсках хубаво с вода корите,завих в хавлиена кърпа и сложих в найлонова торба.
Явно това е рецептата за хляб с меки и едва забележими кори
Стана фантастичен.
Ето разрез от вчера даже,докато беше топъл:
http://picasaweb.google.com/elenasarafova/cSDKqG#5549026423327492866
http://picasaweb.google.com/elenasarafova/cSDKqG#5549026427552931586
За себе си установих,че хлябове с млека не ми допадат.Миришат ми на питка .А така само с вода и яйца има аромат на типичен хляб