За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 31 927
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Момичета помагайте в рецептата пише 1ч.л суха мая с колко грама прясна да я заменя?Рецептата е за хляб формата да я намазня и набрашня ли или да сложа хартия за печене ?


Равнява се на 1/4 от кубчето прясна мая.
Пече се и по двата начина,които си написала,но по удобно е върху хартия.Слагаш направо тестото,без на намазняваш хартията.

# 676
  • Мнения: 6 031
max-mama благодаря  bouquet

# 677
  • Мнения: 1 138
пеп-4o благодаря ти Hug

# 678
  • Мнения: 1 994
За кремовете, които са с крема сирене, само "Филаделфия" ли ползвате, или има друга алтернативна марка newsm78

# 679
  • Пловдив
  • Мнения: 2 208
До колкото си спомням миналата година имаше тема  за Хелуин, но не я намирам, моля ако някой се сеща как се казваше да помага Praynig

# 680
  • Мнения: 22 867
За кремовете, които са с крема сирене, само "Филаделфия" ли ползвате, или има друга алтернативна марка newsm78

Ползвала съм и българското крема сирене за покрива на Наталина, но мисля, че то си беше посочено май и в рецептата newsm78 Може би зависи и от другите съставки на крема. Peace

# 681
  • Мнения: 22 867
До колкото си спомням миналата година имаше тема  за Хелуин, но не я намирам, моля ако някой се сеща как се казваше да помага Praynig

За тая темичка само се сещам newsm78

# 682
  • Мнения: 572
Момичета, някаква интересна и изпробвана от вас рецепта със телешко месо..?

# 683
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Аея , това става много вкусно :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_05.html

А ако ти се намират телешки филенца, горещо ти препоръчвам тази рецепта :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html

# 684
  • Мнения: 22 867
Аея , това става много вкусно :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_05.html

А ако ти се намират телешки филенца, горещо ти препоръчвам тази рецепта :

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/08/blog-post_27.html

Погледни и рецептата на Винце, вкъщи ни е любима! Peace

# 685
  • Пловдив
  • Мнения: 2 208
До колкото си спомням миналата година имаше тема  за Хелуин, но не я намирам, моля ако някой се сеща как се казваше да помага Praynig

За тая темичка само се сещам newsm78

Да, тази е! Благодаря   bouquet

# 686
  • Мнения: 572
labrex, Аелис, Благодаря ви!

# 687
  • Мнения: 390
Момичета, моля за съвет!
Утре съм решила да направя пита, но понеже ми трябва рано сутринта , мога ли днес да я замеся и като втаса да я сложа в хладилник, а утре сутринта само да я изпека?
Никога досега не съм правила така и не съм сигурна за резултата, дали ще стане сполучлива въпросната пита Thinking

# 688
  • Мнения: 22 867
Момичета, моля за съвет!
Утре съм решила да направя пита, но понеже ми трябва рано сутринта , мога ли днес да я замеся и като втаса да я сложа в хладилник, а утре сутринта само да я изпека?
Никога досега не съм правила така и не съм сигурна за резултата, дали ще стане сполучлива въпросната пита Thinking

mila, няма да се получи така, защото тестото в хладилника ще превтаса. Можеш да си го замесиш довечера, да оставиш в хладилника, а утре да го извадиш, да оставиш да се отпусне, да оформиш питката, вероятно да оставиш да повтаса и тогава да печеш.
А, ако станеш утре по-рано, е, не в тъмници надявам се, също можеш да изпечеш питка с тестата с едно втасване. Месиш, оформяш, оставяш на топло (аз го правя във фурната, като я включвам на 40 град някъде) да втаса, става за 20-30 мин и печеш.

# 689
  • Мнения: 390
Благодаря, labrex, така ще направя, довечера ще я замеся и я слагам в хладилника без да втасва, а сутринта рано, докато всички спят  sleepuu , ще я сложа да втаса.
Надявам се да не изложа много  chef

Общи условия

Активация на акаунт