1 средно голяма глава
1-2 супени лъжици олио за запържване
150-200 гр бекон
1 ч.ч. гъби нарязани на филийки
1 яйце
300 гр заквасена сметана
няколко стръка магданоз
2 с.л. "Пармезан"
сол, черен пипер
Нарязвате лука на ситно и го запържвате.
Прибавяте нарязания на тънки парчета бекон (и дължина до 3-4см) и запържвате при лука. Прибавете и запържете и гъбите.
В отделен съд разбивате яйцето със сметаната и 1 лъжица настърган пармезан. Добавяте малко сол (бекона и пармезана са обикновено доста солени) и смлян чер пипер. Изсипвате сместа при лука и бекона, намаляте котлона ( да не е на макс. градуси) и бъркате постоянно с дървена лъжица. Щом се появят признаци на завиране, веднага махате от котлона и изсипвате върху всяка порция паста. Отгоре поръсвате с накълцан магданоз (колкото за украса и лек аромат) и малко "Пармезан".
Не позволявайте соса да заври, не го оставяйте в тигана след като е готов и не го претопляйте - ще се пресече (Пак ще е вкусен, но няма да има приятен вид )
Да ви е сладко!
п.п. За срамотите бях забравила гъбите. Добавих ги.