не съм я приготвяла но някоилко пъти съм го яла това и наистина е приятно , малко странно но готино
казва се папарахоте и е типи4но за регион Мурсия
рецептата както и подробен снимков материал как се готви можете да видите на тази страница аз само ще я преведа
http://www.regmurcia.com/servlet/s.Sl?sit=a,0,c,543,m,276&r= … ETALLE_REPORTAJES
ПАПАРАХОТЕ
2 яйца
1/2литър мляко
1/2 пакет4е мая (ок.8 гр)
500 gr брашно
100 gr захар
зехтин
захар и канела за овалване
щипка сол
листа от лимоново дърво
Начин на приготвяне
тесто
да се разбият яицата и да се добави щипка сол , мята и млякото . да се добави настъргана кора от лимон ,две пълни големи лъжици захар и малко по малко брашното докато се полу4и тесто което не е особено те4но но не е и за месене .
- тестото трябва да е такова 4е да се задържа на листата .
листата
-листата се потапят в тестото докато останат напълно покрити с тесто . преди да бъдат потопени се измиват стратателно след което се потапят в тестотот и от там директно се пържат
пържене
- в зехтин се слагат едно по едно . като трябва да се обръщат внимателно за да не се откъсне тестото от листото или най добре е да се сложи достатъ4но зехтин и да не се обръщат
-след като ве4е са добре изпържени листата се слагат на хартия за попиване - да се оцедят от мазнината
- наи накрая се овалват в смес от захар и канела .
ЛИСТАТА НЕ СЕ ЯДАТ ! само панировката отстрани - но самите листа дават приятен аромат !
ето крайния резултат (снимката не е моя обещавам да изровя и аз една )