Смелих в робота филе около 700 гр. беше моето(с всякакво филе става),добавих сол,черен пипер,малко червен пипер,чубрица,1 люспа лук за вкус,1 яйце.Оставих за 5-10 мин. да отлежи.
На много добре загрят тиган слагах с лъжица от сместта,изчаквах да побелее(за да се отлепи лесно) и тогава обръщах с дървена шпатулка.
ТЕЛЕШКО СЪС СОС(П)
Сварих телешкото в тенджера със сол,черен пипер(зърна),1 глава лук(която после изхвърлих).
В отделен съд сложих 1 яйце и 2 с.л. Ескуиза 0,2 и 1 с.л. трици.Започнах да разбърквам,като по малко добавях от бульона на месото.Получи се сосче,което върнах обратно в тенджерата.Сложих на котлона да клокне(заради суровото яйце) и готово.Стана много вкусно,а сосчето-плътно.
ДЮКАНСКА "СМЕТАНА"
Извара+прясно мляко( 3-4 с.л.),сол диетична.
Всичко това се пасира с пасатора докато стане като кремче.
После както искате може.Може да стане сладка с подсладител или със степче,или просто така да се маже на филийка Дюканско хлебче.....Може да се използва и за сосове.Вкуса е като на заквасената сметана....