Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 826
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 870
  • Мнения: 5 001
РИБНИ КЮФТЕНЦА(П)

Смелих в робота филе около 700 гр. беше моето(с всякакво филе става),добавих сол,черен пипер,малко червен пипер,чубрица,1 люспа лук за вкус,1 яйце.Оставих за 5-10 мин. да отлежи.
На много добре загрят тиган слагах с лъжица от сместта,изчаквах да побелее(за да се отлепи лесно) и тогава обръщах с дървена шпатулка.


ТЕЛЕШКО СЪС СОС(П)

Сварих телешкото в тенджера със сол,черен пипер(зърна),1 глава лук(която после изхвърлих).
В отделен съд сложих 1 яйце и 2 с.л. Ескуиза 0,2 и 1 с.л. трици.Започнах да разбърквам,като по малко добавях от бульона на месото.Получи се сосче,което върнах обратно в тенджерата.Сложих на котлона да клокне(заради суровото яйце) и готово.Стана много вкусно,а сосчето-плътно.


ДЮКАНСКА "СМЕТАНА"

Извара+прясно мляко( 3-4 с.л.),сол диетична.

Всичко това се пасира с пасатора докато стане като кремче.

После както искате може.Може да стане сладка с подсладител или със степче,или просто така да се маже на филийка Дюканско хлебче.....Може да се използва и за сосове.Вкуса е като на заквасената сметана....

# 871
  • Мнения: 11 747
Фалшив пататник



1 малка тиквичка настъргана на едро ренде
2с.л. с голям връх извара
2 големи яйца
сол, черен пипер, босилек и мащерка по желание
разбърквам и пека в тефлонов тиган без мазнина. Обръщам с помощта на 2 чинии, като захлюпвам едната върху тигана, обръщам. После в другата чиния обръщам и накрая в тигана, отново.

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 01:49 от ЗлаВещица

# 872
  • Мнения: 69
Салата заП дните
4бр.рачешки рулца
1 сварено яйце
2с.л. извара
копър лимонов сок
Нарязват се рулцата,прибавя се настърганото яйце,изварата,овкусява се с копъра и лимона и се обърква.
     Добър апетит

Последна редакция: сб, 31 яну 2009, 01:47 от ЗлаВещица

# 873
  • Мнения: 8
ИСТИНСКИ ТЧЕН ШОКОЛАД
100 мл. вода
1 бр. ванилия
150 гр.сухо мляко/соево или нискомаслено/
1ч.л. подсладител /суитли/
2ч.л. какао/натурално/

Слага се водата да заври, след което се маха от котлона и зе иззипват БАВНО сухото мляко и какаото докато се бърка с миксер. Слага се ванилията и се оставя да се стегне.


Приятен апетит!!!

# 874
  • София
  • Мнения: 5 289
ИСТИНСКИ ТЧЕН ШОКОЛАД
100 мл. вода
1 бр. ванилия
150 гр.сухо мляко/соево или нискомаслено/
1ч.л. подсладител /суитли/
2ч.л. какао/натурално/

Слага се водата да заври, след което се маха от котлона и зе иззипват БАВНО сухото мляко и какаото докато се бърка с миксер. Слага се ванилията и се оставя да се стегне.


Приятен апетит!!!

За сухото соево мляко имам странното чувство, че май не е най-режимното нещо на света  Whistling
А в България, поне до сега, не сме намерили "режимно" какао - т.е. наистина обезмаслено.

Призовавам към тази рецепта да се подхожда на собствен риск и отговорност.
И после да няма коментари, че режимът не работи и питане защо се задържа и т.н.
Whistling

# 875
  • Мнения: 69
Вкусна бърканица
1 пилешко бутче сварено и обезкостено
5-6 воденички
1/2глава лук
2жълтъка и едно цяло яйце
Лукът се запържва без мазнина на тефлоновия тиган,прибавят се нарязаните воденички и пилешкото и се разбурква.Слагат се разбитите яйца и се подправя с чубрица и черен пипер.
Да ви е сладко Grinning

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 00:23 от ЗлаВещица

# 876
  • Мнения: 33
здравейте,момичета.Включвам се с мои рецепти.
Салата от миди
0.500 миди(варени ядки).
1 глава червен кромид.
1лимон.
1връзка копър.
1ч.л.парафиново олио.
Размразените и отцедени миди се поставят в чиния ,прибавя се нарязаният на шайби кромид и се овкусява с дресинга(изтискан лимон,нарязан на ситно копър и парафиново олио).



Спанак с обезмаслена извара.
Спанака се задушава с малко вода(1кг.спанак 1чаша вода),когато е готов,редим в тефлонова таичка(1,2капки олио да се омасли дъното)спанак,извара,спанак.Заливаме с 1кофичка кис.мляко0.1%разбита с 4,5 яйца.Печем в предварително загрята фурна на 300градуса.
 newsm10   chef 
:

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 00:24 от ЗлаВещица

# 877
  • Мнения: 5 001
Пилешки кюфтенца по Дюкански ( П)   

Пилешко бяло месо(около 700 гр).Измива се,нарязва се по-едро и директно в кухненския робот,добавям 1-2 яйца,сол,млян черен пипер,чубрица,1-2 люспи лук(колкото за вкус).Може да се добави кимион и червен пипер(ако искаме да имат цвят).
За да станат сочни и пухкави се добавя 1 к.ч. вода и 1с.л. кисело мляко+1 щипка сода(млякото да шупне).
Включва се робота и ВОАЛА - каймата  е готова.

Загрява се много добре тефлонов тиган и с мокра лъжица(мнопго лесно се оформят и не  се лепи по лъжицата) гребвам и слагам.Пече се на сух тиган.
Като сложиш с лъжицата кюфтенцето,изчакваш хууубаво да побелее и тогава с една дървена шпатулка си го обръщаш много лесно.То си се отлепя,когато е побеляло вече....


После може да се направи сосче от Дюканската "сметана"


п.п.За ПЗ  е лесно...Гарнитура от зелена салатка,или задушени зеленчуци...и т.н.

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 14:03 от TheNMaster

# 878
  • София
  • Мнения: 717
Телешко варено по Дюкански за ПЗ

Продукти:
500 гр. чисто телешко месо
1 по-голям морков
1 по-голяма глава кромид лук
1 тарелка гъби
малко целина
бахар - 5 з., сол на вкус;

Приготовление: Предварително измитото и нарязано на малки парченца месо, слагам да кипне в 2-3 л. осолена вода и го опенвам. Добавям последователно първо морковите - по-ситно нарязани на кръгчета, след това гъбите на малки парченца и накрая лука, но нарязан на много едро. Слагам бахара и целината. Оставям да къкри на тих огън около два часа (ако го правите в тенджера под налягане, става всичко за около час).
Добър апетит!

# 879
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Тимбалчета с извара
 
1 опаковка извара(около  200 гр.-не съм съвсем сигурна,беше на Маджаров,като саламче,др.път ще погледна Simple Smile
3 яйца)
1 с.л пикантина
1/2 гл.лук
150 гр шунка(пуешка или телешка)

Всичко се разбърква  и се изиспва в млалките хартиени формички за кекс(мъфини).Пече са до зачервяване ,на 200 градуса.

Последна редакция: ср, 04 фев 2009, 11:40 от Росита 77

# 880
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Тимбалчета с извара
 
1 опаковка извара
3 яйца
1 с.л пикантина
1/2 гл.лук
150 гр шунка(пуешка или телешка)

Всичко се разбърква  и се изиспва в млалките хартиени формички за кекс(мъфини).Пече са до зачервяване ,на 200 градуса.



А изварата като грамаж колко е,че аз си купувам насипна?

# 881
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
миди с бяло вино ( виното не се консумира )

2 кг. миди ( черни )
1 глава лук
100 гр. моркови ( не се консумират в П - фа3ата )
1 скилитка чесьн
подправки ( насипни на Маги )
1 врь3ка пресен 3елен лук - само 3елената част
600 мл. бяло вино

мидите се и3миват и се оставят 10 мин. в студена вода да се 3атворят отново.Останалите не3атворени миди не се приготвят. Пре3 това време се "3адушават" наря3ания на ситно лук, морков и чесьн с бялото вино в дьлбока тенджера. ДОбават се подправките.След това се слагат мидите. Време 3а сваряване- 10 мин. 2 мин. преди края се добавят наря3аните на ситно пера от пресния лук.
Цялата тенджера се поднася на масата.
Виното може да се 3амени с 1 л. 3еленчуков бульон.
Добьр апетит  chef

# 882
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 765
Тимбалчета с извара
 
1 опаковка извара
3 яйца
1 с.л пикантина
1/2 гл.лук
150 гр шунка(пуешка или телешка)

Всичко се разбърква  и се изиспва в млалките хартиени формички за кекс(мъфини).Пече са до зачервяване ,на 200 градуса.



А изварата като грамаж колко е,че аз си купувам насипна?

и колко "мьфини" и3ли3ат от до3ата?

# 883
  • По-близо до звездите
  • Мнения: 274
ПЗ
"Спаначник"
Продукти: 250 г спанак; 6 с.л. овесени трици; 1 с.л. царевично нишесте (може и без него); 100-150 г извара (колкото ви харесва); чубрица, риган; няколко стръка зелен лук по желание; 2-3 с.л. кисело мляко; 1 цяло яйце и един белтък (аз ползвам жълтъка за застройка на супа, но който иска, може да сложи и две цели яйца)

 Спанакът може да се нареже наситно и да се постави суров, може и да се бланшира за две-три минути. Всички продукти се смесват, разбъркват се добре и се изсипват в тавичка върху хартия за печене. Пече се на 180 градуса до готовност.

Забележка: Това е количество за два дни, поради наличието на 6 с.л. овесени трици.

***
Гювеч
Продукти: пилешко месо - аз ползвах голямо бутче; тиквички, патладжани, домати, гъби, чушки, лук, чубрица, магданоз, малко кимион.
Най-отдолу наредих тиквичките, нарязани на кръгчета. Върху тях разпределих гъбите и лука, които нарязах на полумесеци. След това разпределих месото от обезкостеното бутче (този път го сложих предварително сварено, защото използвах бульона за супа). Налях около 100 мл от пилешкия бульон и сложих на 200 градуса да се запече. Когато тиквичките и гъбите поомекнаха, прибавих останалите зеленчуци и запекох до пълна готовност.


Да ви е сладко! bowuu

# 884
  • Мнения: 5 001
Телешки руладини (ПЗ)

Телешкото месо се начуква да се разстели добре.Посолява се,поръсва се с черен пипер,кисели краставички,варени яйца,сварен морков.
Месото се завива на руло,завързва се с конец и се слага във вряща подсолена вода в която има корени за супа,няколко зърна черен пипер.
След като се свари,рулото се изважда.
В отделна съдинка разбиваме 2 яйца,добавяме 3-4 с.л. Дюканска"сметана",2 с.л. трициРазбъркваме хубаво и на тънка струйка добавяме от горещия бульон.Връщаме на котлона да клокне,заради яйцето и сосчето е готово.Приятен апетит!

П.П.Дюканската "сметана" (извара+няколко лъжици прясно мляко,сол.Всичко се пасира с пасатор.).си е моя измишльотинка и ми замества Ескуизата,която не ми допада на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт