Ако някой е запознат с кръвен тест за хранителна нетолерантност, моля да сподели как да изготвя някакво меню, което да включва само разрешените продукти. Предварително благодаря
Публикувам теста:
от 0.35 до 0.7 U/ml - Не се препоръчва изключване на съответните храни от хранителния режим.
от 0.7 до 17.5 U/ml - Препоръчителна консумация най-много веднъж седмично за период от 4 до 6 месеца.
Изключение: яйца, мляко, житни и ядки - елиминират се изцяло от хранителния режим за същият период от време.
над 17.5 U/ml - Препоръчително изключване на съответните храни от хранителния режим за период не по-кратък от 1 година, съобразно клиничните прояви.
*
Име на теста (изследване) Резултат Единици Референтни стойности
Хранителна нетолерантност IgG колич.-44 антигена * Профил Виж по-долу
Яйца ( Whole egg ) IgG 2.52 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Овес ( Oats ) IgG 3.33 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Царевица ( Corn ) IgG 8.04 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Твърда пшеница ( Durum wheat ) IgG 4.38 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Глутен ( Gluten ) IgG 15.78 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Бадеми ( Almond ) IgG 0.40 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Кашу ( Cashew ) IgG 35.77 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Орехи ( Walnut ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Пилешко месо ( Chicken ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Агнешко месо ( Lamb ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Морски бели риби ( Haddock, Cod, Plaice ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Сьомга, пъстърва ( Salmon, trout ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Риба тон ( Tuna ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Смес от мекотели (Shrimp,Prawn,Crab,Lobster) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Броколи ( Boccoli ) IgG 1.47 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Зеле ( Cabbage white, red ) IgG 0.53 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Праз ( leek ) IgG 0.42 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Картофи ( Potato ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Краставица ( Cucumber ) IgG 0.49 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Чушки,зелени, черени ( Peppers, green, red) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Бобови: грах,леща, боб (Pea,lentil,white bean) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Грейпфрут ( Grapefruit ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Смес пъпешови(cantaloupe,honeydew,water melon) IgG 0.52 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Какаови зърна ( Cocoa ) IgG 0.57 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Ябълки ( Apple ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Касис ( Blackcurrant ) IgG 0.45 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Маслини ( Olive, black& green) IgG 0.40 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Портокали и лимони ( Orange, Lemon ) IgG 0.55 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Джинджифил ( Ginger ) IgG 0.49 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Гъби ( Mushroom ) IgG 2.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Краве мляко ( cow's milk ) IgG 20.62 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Пшеница ( wheat ) IgG 3.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Ръж ( rye ) IgG 2.63 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Ориз ( rice ) IgG 8.34 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Ягода ( strawberry ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Целина ( celery ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Соя ( soybean ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Морков ( carrot ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Домат ( tomato ) IgG 0.40 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Чесън ( garlic ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Фъстък ( peanut ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Мая ( Baker's yeast ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Свинско месо ( pork ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5
Телешко месо ( beef ) IgG <0.35 U/ml < 0.7 отр. ; 0.7 - 17.5 умерено положителен;>17.5