Чудесна темичка! Можете ли да ми кажете как да приготвя здравословни картофки по селски. Обожавам ги, но са толкова нездравословни, винаги ми е гузно, когато съм си позволила да хапна.
Картофите са измиват много внимателно с гъбичка и се нарязват на едри парчета без да се белят! Ако картофите са дребни, се оставят цели. Слагат се в купа, посоляват се леко и се поръсват с подправки по избор - черен и червен пипер, чубрица, риган. Аз слагам малко сух босилек или джоджен за аромат. Разбъркват се хубаво, за да могат подправките да се разпределят навсякъде и се изсипват в тавичка върху хартия за печене или с 1с.л. олио, колкото да не залепнат. Пекат се в силно загрята фурна. Резултатът - невероятно вкусни, домашни и здравословни картофки "по селски" - отвън хващат коричка, а отвътре са мекички.
Но е факт, че се харесвам по-слаба.