Моят начин на приготвяне
Продукти:
замразен грах 2 пакета ( около 800гр.)
1-2 глави кромид лук
3-4 с.л. олио
1 с. л. брашно
2 домата настъргани или 1 с.л. доматено пюре разтворена в малко вода
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус
магданоз
Нарежете лука на ситно и го задушете в олиото. Когато е готов лука, добавете замразения грах, разбъркайте го и оставете за кратко да се отпусни. Добавете брашното, разбъркайте, след това настърганите домати или предварително разтвореното с малко вода доматено пюре. Сложете червения пипер, малко сол и отново разбъркайте леко. Долейте вода ( обикновено слагам до 2/3 от нивото на тенджерата при това количество грах) и оставете да ври на бавен огън.
Накрая добавете още малко сол, ако има нужда и наситнения магданоз (Ние обичаме с повече магданоз и според големината на връзката слагам от 1/2 до 1 вр., тъй като понякога са съвсем малки).