Има много момичета във форума, които са превърнали готвенето и в частност, приготвянето на сладки изкушения, в удоволствие и забавление. Към тях е следващото ми питане.
От известно време насам имам не само желание, но и достатъчно свободно време да експериментирам в кухнята. Особено обичам да приготвям десерти (че кой ли не обича). Сблъсках се обаче с един проблем - в много от рецептите за сладкиши, които искам да изпробвам, се казва първо да се пекат на долен реотан и чак след като бухнат, да се премине на печене и с горен реотан. За жалост, когато сме си купували фурната, нито съм знаела, че готвенето ще ми стане хоби, нито съм предполагала, че има такава специфика при печенето на кексове и сладкиши. Моята фурна няма опция за печене на долен реотан - може да пече на долен и горен или само на горен.
И така, след поредната издънка с един сладкиш Негърче, което стана клисаво и тънко като подметка, реших да се обърна за съвет към специалистите. Моля Ви, кажете как да постъпя, когато искам сладкишите ми да бухнат хубаво? Фурната ми има опция за печене с вентилатор, ако това има значение.
Предварително благодаря!