(МИДИ И ГЪБИ)
Италианско ястие
1 консерва сърцевидни миди*
1 малко морковче
половин праз лук, изчистен и нарязан наситно
половин консерва различни гъби /около 100 г/
половин чаша вода
розмарин
чесън на прах
сол
по желание: чаена лъжичка Bovril** /ако нямате, може да се замени с домашно-приготвен бульон/
Режем на ситни парченца морковчето и празия лук. Слагаме ги в тефлонов тиган с малко вода. Когато омекнат, добавяме гъбите. Готвим около 3 минути. Прибавяме подправките, чашата вода с чаена лъжичка Bovril /или домашно-приготвен бульон/.
Накрая прибавяме мидите и изчакваме да се сгъсти ястието, което освен че е вкусно, е богато на желязо.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Ето за тези става въпрос: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5%D0%B … D0%B4%D0%BA%D0%B8
Могат да се заменят с обикновени миди /само ядките, сварени/.
** Bovril е екстракт от говеждо месо: http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQE6MKAAqA7iqg-ZLd3N-maB … iqr-iMtopQjfgHSbA За българо-испанските дюканки: може да го намерите в Меркадона.