Кулинарните празници започват с нежния вкус на масло Président

  • 9 791
  • 352
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
  • Мнения: 360
Тази година направих меденките с масло" Президент".
400г брашно
120г пудра захар
60г масло Президент
1 яйце и 1 жълтък
подправка за меденки
Разточвам дебела кора и изрязвам с формички .
А как ухае баклавата с масло Президент!

# 16
  • Мнения: 4 011
Обичам бананов  хляб! Но добавям в него и стафиди - нещо, което го няма в оригиналните рецепти.

брашно - чаша и половина
яйца - 1 брой
масло -150 грама
захар - 2/3 чаена чаша
ванилия -1 брой
сода - 1 чаена лъжица
банани - 3 броя
стафиди - 1/2 чаена чаша
сол

Разтопявам маслото  на водна баня, пресявам брашното и намачквам бананите с вилица. След това разбивам яйцето със захарта и солта, добавям маслото и разбърквам. След това брашното и содата, отново разбърквам и накрая добавям бананите и стафидите.

Изсипвам сместа в намазана с олио форма и пека на 175 градуса за 1 час. 

# 17
  • Пловдив
  • Мнения: 1 265
Любимите ни милинки със сирене, намазани със смес от масло, брашно и сол Blush

# 18
  • Мнения: 610
Принцески с кайма
Намазвате филийките с кайма,поръсвате със сол и чубрица и печете 6-7 минутки на парти грила!
Бърза и вкусна неделна закуска!

# 19
  • Мнения: 8 477
Масленки

Продукти:
краве масло - 1 пакет
пудра захар - 1 к.ч.
орехи - 1 шепа смлени
ванилия
брашно - 3 к.ч.
пудра захар за овалване
В купа с брашно смесваме меко масло, пудра захар, ванилия, смлени орехи на ситно и замесваме меко тесто. Използваме лъжичка, за да оформим масленки с приблизително еднаква големина с формата на топче. Нареждат се в тава. Печем в загрята фурна 160 градуса - 12 минути. Изваждат се и се овалват в пудра захар.

# 20
  • Горна Оряховица
  • Мнения: 1 779
Обичам да приготвям кезекухен

Ето го и последния по следната рецепта:

брашно 1 1/2 чаена чаша
краве масло 125 грама ПРЕЗИДЕНТ
яйца 1 брой
бакпулвер 1 чаена лъжица
захар 1/3 чаена чаша
ванилии 1 брой

За пълнежа
яйца 4 броя
извара 600 грама
захар 2/3 чаена чаша
краве масло 50 грама президент
нишесте 2 супени лъжици


Първата стъпка от рецептата за немски чийзкейк  е приготвянето на блата за сладкиша. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера. Разбърквате останалите съставки за тестото и малко по малко добавяте и брашното. Месите, докато се получи тесто.                                                                                                         Най-добре е да приготвите Кезекухен във форма за печене с падащи стени. ⅔ от тестото разпределяте по дъното на формата, а останалата ⅓ разпределяте по стените на формата, за да има впоследствие изпеченият Кезекухен стеничка.
За приготвяне на пълнежа на Кезекухена първо разбивате с миксер или тел разтопеното масло заедно със захарта, добавяте едно по едно яйцата и нишестето. Накрая добавяте и изварата като разбърквате добре с вилица. Изсипвате така приготвената смес върху блата.
Печете Кезекухен в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 80 минути, докато придобие леко златист цвят. След като Кезекухен е вече изпечен, изключете фурната и отворете леко вратичката, като го оставите така да постои 10-тина минути. Изстиналият Кезекухен се съхранява в хладилник.

# 21
  • Мнения: 2 069
Бели кексчета

Необходими продукти:
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 2 ч.л.
белтъци - 3 бр.
прясно мляко - 1 ч.ч.
сол - щипка
масло "Президент" - 1/2 ч.ч.
захар - 2/3 ч.ч.
ванилова есенция - 1 ч.л.
масло - за намазване на формите

Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с бакпулвера и солта. В отделна купа разбийте маслото.
Бавно и с непрекъснато бъркане добавете есенцията и захарта. В друга купа разбийте белтъците с прясното мляко.
Оформете кладенче в брашното и постепенно сипвайте от другите смеси, като ги редувате.
Разпределете сместа в намаслени формички и печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

# 22
  • Мнения: 308
Аз се включвам с любими масленки

масло - 200 г
яйца - 1 бр.
пудра захар - 150 г
брашно - около 400 г
ванилия - 4 прахчета

Всички продукти се смесват, прави се тесто, от което се оформят топченца и се пече до порозовяване ☺️

# 23
  • Г. О.
  • Мнения: 1 729
Любимата на семейството ми питка:

500 гр. бяло брашно
80 гр. краве масло President
40 гр. захар
1 пълна ч.л. сол
15 гр. прясна мая
3 жълтъка
магданоз, чубрица
125 мл. прясно мляко
125 мл. вода

Изсипете пресятото брашно в голяма купа. Нарежете омекналото краве масло на парчета отгоре му, поръсете със солта и захарта, сложете жълтъците. Затоплете смесените вода и прясно мляко и разтворете маята вътре. Излейте ги при брашното. Нарежете няколко стръка магданоз и прясна майорана на ситно. Добавете и тях при другите продукти. Замесете меко ,еластично тесто. Месете 5-10 мин. Сложете омесеното тесто в купа, покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса за 2 часа. Готовото тесто разделете на 4 еднакви топки. Три от тях направете на фитили. С намазнени ръце сплетете фитилите на плитка. Подмажете с малко мазнина (масло) тава (26см.).В средата сложете топката тесто, а покрай нея увийте плитката. Сложете тавата във фурната, включете на 50 гр. и оставете да втаса отново за 30 мин. След повторното втасване намажете питката отгоре с разбито яйце и опечете на 190 гр. около 15-20 мин. Топлата питка се маже с краве масло President.

# 24
  • Мнения: 254
миш маш 😁
Яйцата се разиват и се отделят в купичка.Добавят се към тях сол и червен пипер.
В тиган с малко масло се запържват обелени нарязани на ситно домати,докато започнат да пускат сока си.Намачкват се с преса за картофи и се добавят яйцата. Нарязваме чушки на дълги ивици и ги добавяме.Накрая поръсваме с малко сирене и задължително магданоз.

# 25
  • Мнения: 1 122


Любимите ни фунийки с вкусен крем с масълце, от старите тефтери на мама и баба! И една малка помощничка Heart

# 26
  • Мнения: 1 931
Маслени сладки
масло - 200 г
яйца - 1 бр.
пудра захар - 150 г
брашно - около 400 г
ванилия - 4 прахчета
Всички продукти се смесват, прави се тесто, от което се оформят топчета и се пече на 180 градуса до порозовяване. Декорация по желание с шоколад.

# 27
  • Мнения: 85
Една от любимите ми рецепти е за портокалови напукани сладки: това е видео от канала на Приказна кухня с Ани. Има страхотни коледни рецепти. Правя и нейната содена питка, супер е.

https://m.youtube.com/watch?v=gZ9g7sfQB5M

# 28
  • София
  • Мнения: 567
Любимият ни Персийски тутманик:
  В 4 разбити яйца се разбиват последователно 3/4 ( три/ четвърти) чаша олио, 1 чаша кисело мляко, в което е разтворена 1 ч.л. сода бикарбонат , 200 гр. натрошено сирене и толкова брашно (10-12 супени лъжици), че да се получи смес с гъстота на кейково тесто. Изсипвам в намазнена тавичка ( може и във формички за мъфини) , намазвам с яйце ( може да се отдели и само жълтък от разбитите 4) и се пече 25минути на 180 градуса.

# 29
  • Мнения: 73
Печени коледни донъти

Необходими продукти /за около 15 донъти/:
- 320 гр. брашно
- половин ч.л. сол
- 70 гр. захар
- 15 гр. прясна мая /или 1 ч.л. суха мая/
- 30 гр. масло President
- 160 мл. прясно мляко
- 1 яйце

По желание за допълнителен аромат - ванилия или канела.
За декорация - шоколад, захарни пръчици и др.

Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват сухите съставки - брашно, сол и захар. В малка купа разбиваме прясната мая с 1 ч.л. захар, докато маята се втечни. После я добавяме към 80 мл. леко топло прясно мляко. Прибавяме към брашнената смес, заедно с разбитото яйце, разтопеното масло и останалите 80 мл. от млякото. Полученото тесто оставяме да втаса за 1 час. След това с помощта на формички оформяме кръглите донъти около 1 см. дебелина. Поставяме ги в тава, покрита с хартия за печене и оставяме да втасат за още 30 мин. Печем на предварително загрята на 190 градуса фурна за около 8-10 мин., докато донътите станат златисти. Оставяме да изстинат и заливаме с разтопения шоколад и добавяме захарната декорация.

Общи условия

Активация на акаунт