Перфектната баклава за Бъдни вечер

  • 13 694
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 336
От приятелка туркиня знам, че горещата баклава се залива с горещият сироп. Вече така я правя и много повече ми харесва!

# 16
  • Варна
  • Мнения: 14 545
На християнски празник баклава? Щрудел с ябълки е по - вкусен вариант.

# 17
  • Мнения: 25 624
Защо решихте, че хрупкавата баклава е суха? Напротив, напоена си е досатъчно, просто корите са хрупкави, а не кашнати.  Simple Smile

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 21 639
Баклавата у нас е за Рождество.
Авторката пита за рецепта за баклава или по-точно за сиропа, а не кога да я яде.
Пък и място за сравнение няма, та щрудел с ябълки или тиквеник да са нещо по-....

Все едно де, кашнати или хрупкави - въпрос на вкус и това е.  Simple Smile

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 9 725
Въпрос на вкус, Ако е хрупкава обикновено е съчетано с много гъст и сладък сироп, което на мен не ми харесва

# 20
  • София
  • Мнения: 11 709
Коледната ми баклава - първи вид


Гръцка баклава с орехи и бадеми


Разкошна гръцка баклава с крем Пастичера и орехи


В момента се пече нов вид - Саралия , ще я покажа малко по-късно

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%B1%D0%B0% … D0%B0%D0%B2%D0%B0

# 21
  • Мнения: 1 109
Аз правя сироп от 0,5 кг кафява захар, 2 ч.ч. вода, които варя около 10 мин., като го сваля от огъня слагам 1-2 капки лимонов сок. Докато е горещ заливам добре изстиналата баклава. Става прекрасна не е мека, а приятно хрупкава и от кафявата захар става прекрасна, а не отровно сладка.

# 22
  • Terra incognita
  • Мнения: 12 263
Значии, гръцката баклава с бадеми направо ми взе акъла 😍
Благодаря за изпитаните рецепти и насоки, доста са ми полезни 👍🍀

# 23
  • Враца
  • Мнения: 2 666
В Черешката на тортата" от тази седмица,  Христо Кидиков направи страхотна баклава с грис, всички му я похвалиха .
Ще изгледам пак предаването и ще се опитам да спретна същата.

# 24
  • Sofia
  • Мнения: 26 386
И аз ще я правя,само грис да купя утре...

# 25
  • София
  • Мнения: 11 709
И аз ще я правя,само грис да купя утре...

Това е пак вид гръцка баклава и не е с грис , а се прави със Семола, някъде я записвах от един гръцки щкулинарен  сайт, но не съм я правила, за да пусна снимка

# 26
  • Sofia
  • Мнения: 26 386
Баба ми я правеше с грис.Искам поне малко да я докарам като нейната,на вкус,сладост,ухание...

# 27
  • София
  • Мнения: 11 709
Баба ми я правеше с грис.Искам поне малко да я докарам като нейната,на вкус,сладост,ухание...
Ще я докараш, как няма, най-лесно е да правиш баклава.

# 28
  • Мнения: 1
600 гр. Захар на 1/2 литър вода е прекалено много! Ще получи човек Диабет! По добре със Стевия, но не и 600 гр, а най много 100 гр.

# 29
  • София
  • Мнения: 3 857
Никога не съм опитвала (може и да не съм знаела) или правила баклава с грис. Бих искала да попитам как се усеща после гриса и каква е идеята - да е по-богата (по-обемна) плънката ли?

Общи условия

Активация на акаунт