Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 318 702
  • 485
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 380
lst страхотна питка.....Направо ми идваше да си от4упя...... Heart Eyes

# 121
  • Варна
  • Мнения: 567
Ето и моето изпълнение на питката на Морена, 


http://www.snimka.bg/album.php?album_id=135792&photo=17


Благодаря на Морена, за споделената рецепта!  bouquet

Последна редакция: пн, 11 фев 2008, 17:54 от lolii

# 122
  • Мнения: 564
lolii не съм виждала оригинала, но това изпълнение изглежда мнооого вкусно  eat

# 123
  • Мнения: 1 283
Ето и моето изпълнение на питката на Морена, 
Ооо, тука има и сиренце  Peace

Ist  много ти е хубава питката бе!  bouquet thumbsup

# 124
  • Мнения: 1 380
Страхотна питка  ЛОЛИ  bouquet

# 125
  • Мнения: 1 226


     Чудесна идея, но хайде снимките да са придружени с рецепти.
Наистина добра идея, че как иначе Пепика, да каже, че питката е на Биляна? Grinning Laughing Laughing

# 126
  • Мнения: 1 440
Моята любима питка е Болярската питка на Биляна...правих я вече 3 пъти и става все по-хубава. Смятам да я направя и със сирене скоро. Последно вместо вода сложих прясно мляко и питката стана още по-пухкава и мека. Ето първият ми опит:

Последна редакция: сб, 16 фев 2008, 23:16 от Narina

# 127
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


     Чудесна идея, но хайде снимките да са придружени с рецепти.
Наистина добра идея, че как иначе Пепика, да каже, че питката е на Биляна? Grinning Laughing Laughing

     JoyТц Naughty, не моя! Simple SmileНа "Бон апети" е, написала съм го под рецептата.Още нямам такива дарби за да измислям рецепти! Wink


 Браво на всички ви, страхотни питки сте направили Heart Eyes

# 128
  • Мнения: 1 122
Питка "Милинка"

1 кг. брашно
0,550 мл. пр. мляко(хладко)
1 с. л. сол
1 ч. л. захар
1 каф. л. оцет
1 пак. суха мая
1 пак. масло(125 гр.)
галета за поръсване

Замесва се меко тесто (без маслото и галетата). Оставя се да втаса ок. 1 час. В тавата, в която ще се пече питката се разтопява маслото. Правят се топчета-малко по-големи от орех и се нареждат в тавата. Оставя се да втаса още 1/2 час. 



След това се поръсва с галетата и малко сол.



Пече се на 180* ок. 35-40 мин.

   

Последна редакция: нд, 17 фев 2008, 20:35 от stasi76

# 129
  • Мнения: 1 380
stasi76 чак ми се прияде от питката ти......страхотна е.....

# 130
  • Мнения: 1 122
stasi76 чак ми се прияде от питката ти......страхотна е.....

Благодаря ти! Наистина е много вкусна.

# 131
  • Мнения: 133
Ето последното ми творение   

# 132
stasi76, маслото малко пакетче ли е /125г./ или голямо /250г./?

Питката ти е чудесна!   bouquet

# 133
  • Vienna
  • Мнения: 261
А от какво тесто правите окрасите отгоре? Предстои ми прощъпулник и  питката на "момчешка мама" много ми нареса.

# 134
  • Мнения: 285
Ritamae, благодаря ти за оценката! Украсата си я направих от брашно и вода, като сложих и малко сол в тестото. Доомесих с брашно и си изрязах фигурките. Това е! Тестото не се яде, става много твърдо и е само за украса!!!

Общи условия

Активация на акаунт