Кино
|
Бременност и майчинство
Моля,
влезте
или
се регистрирайте
.
Изгубен
регистрационен е-мейл?
запомни име и парола
за 1 Ден
завинаги
ДА ПОМОГНЕМ НА ПЛАМЕН!
Да сбъднем мечтата му да проходи!
Повече информация >>
4 193 512
Общо мнения в
57 936
Теми от
128 891
Потребители
Последен член:
Soleil87
[Още Статистики]
Търси:
Експертно Търсене
Вторник, 09 Февруари 2010, 14:23
Съжалявам, Гост, наложена ти е забрана за публикуване или изпращане на лични съобщения в този форум.
(lame)please do not use open proxies and/or anonymizers
Forum.BG-Mamma
::
Популярни
>>
Готварски рецепти
Любимите рецепти
(Модератори:
Morena
,
Erica
,
L e o
)
Тема:
И аз мога да готвя
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Страници:
[
1
]
2
Всички
Автор
Тема: И аз мога да готвя (Прочетена 22376 пъти)
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
И аз мога да готвя
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 16:02 »
Добре дошли и на моята трапеза и добър апетит !
Ще започна с нещо, актуално за сезона :
Сладко от дюли със стафиди и орехови ядки
Клик!
Продукти :
3 кг. дюли
2 кг. захар
2 литра вода
200 гр. стафиди
200 гр. едро счукани запечени орехи
2-3 ч.л. лимонтузу
Приготвяне:
Приготвя се захарен сироп от водата и захарта. През това време дюлите се чистят от семките и се режат на малки кубчета, като се режат директно в съд пълен с вода и малко лимонтузу, за да не потъмнеят. Сиропът се вари, докато остане 2/3 от първоначалният си обем. Дюлите се отцеждат от водата и се пускат във врящият сироп. Вари се до пълното сгъстяване на сладкото, като 2-3 минути преди да се свали от огъня се добавят стафидите, а след като се свали се добавят орехите и лимонтузуто. Горещото сладко се изсипва във
сухи и затоплени
бурканчета, затваря се с капачки и се обръщат тадолу " с главата". Престояват така една нощ, да си дръпнат капачките и после се гощавате
.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
Re: И аз мога да готвя
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 16:35 »
Лимонено-бадемови капки
Продукти :
50 гр. размекнато масло
50 гр. захар
2 яйца
50 гр. смлени бадеми
настърганата кора на един лимон
1 с.л. ром
2 с.л. течна сметата (става и с прясно мляко
)
250 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
Приготвяне :
Маслото се разбива със захарта, прибавят се яйцата, бадемите и лимонената кора, рома и сметаната. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавя към горната смес. Омесва се гладко, среднотвърдо тесто, което трябва да престои около 30 минутки на хладно.
Разточва се тестото с дебелина 1 см. и с формичка се изрязват капки или каквито искате фигурки, които се пържат в на среден огън. Готовите се вадят върху домакинска хартия, за да се отцедят, редят се в купа и се поръсват със пудра захар.
Коментар : много са ароматни и изобщо не са мазни. На който не му се сторят достатъчно сладки, може да си добави още захар, при разбиването на яйцата.
Източник :
сп. Сладко и Солено
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 16:41 »
Коледен шоколадов кейк
Продукти:
80 гр. чаени бисквити (какао)
70 гр. сухар
150 мл. чарвено вино
100 гр. млечан шоколад
8 яйца
220 гр. захар
100 гр. лешници
настъргана кора на 2 лимона (или 1 лимон и 1 портокал)
1 непълна лъжичка канела, 1 к.л. счукани зърна карамфил, 1 к.л. джинджифил
2 натурални шоколада за украсата
Приготвяне :
Бисквитите и сухара се натрошават и се заливат с червеното вино, за да набъбнат. Шоколада се настъргва на ситно. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта. Когато побелеят, към тях се добавят напоените с вино бисквити и сухар, след това настъргания шоколад, лешниците (счукани не много на дребно), лимоновите кори и подправките.
Белтъците се бият на сняг със щипка сол и внимателно се добавят към горната смес. Квадратна или правоъгълна тавичка се покрива с хартия за печене (моята е 26 на 26 см.) и сместа се изсипва вътре. Пече се в предварително загрята на 180 гр. фурна час и половина.
След като изстине се разтопяват двата шоколада с малко прясно мляко и със тази глазура се залива кейка. Отгоре се украсява по желание.
Още докато се пече, из кухнята се носят невероятни ухания. В къщи е много любим този сладкиш, дано да ви хареса и на вас.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 16:45 »
Специалитет "Книга" от свинско месо
Продуктите са :
1 голямо парче контра филе или свински врат (около 1-1,2 кг.)
1 майонеза
1 с.л. горчица
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. розмарин
няколко филийки нарязан бекон
200 гр. гъби (аз го правих със сушени манатарки)
1 глава лук
сол на вкус, черен пипер
Месото се нарязва на по 2 см. дебели филийки, но не до долу, а да се получат като страници на книга. Осолява се от всички страни.
Майонезата се смесва със горчицата, черния пипер, розмарина и счукания на кашица чесън и със получената смес се маже филето , като гледате да намажете хубаво всички "страници" . След това между самите страници редите бекон, на следващата гъби, после кръгче лук и така до края.
След като сте запълнили страниците месото се завива във фолио и се слага в хладилника за едно денонощие, за да се маринова.
На следващият ден без да се развива месото се слага в тавичка и се пече 2 часа на 200 гр., след което се отваря отгоре фолиото, за да се запече.
Понеже при печенето се отделя сок, може да се направи и сос, като в малко масло се запържи 1 лъжица брашно и се разреди със соса от печеното и малко топла вода. Ако имате останали гъби, добавете и тях. поднася се парче от печеното, залято със соса.
Но и без сос е супер.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 16:48 »
Ягодови мъфини
Продукти :
1 и 1/2 чаши нарязани ягоди
1/2 чаша захар + още1/4 чаша захар
1/4 чаша меко масло
2 яйца
1 ванилия
1 3/4 чаши брашно
1/2 ч л сода бикарбонат
1/4 ч л сол
1/4 ч л индийско орехче
Приготвяне :
В купичка се смесват ягодите с 1/2 чаша захар и се оставят за около 1 час да пуснат сок.
Фурната се загрява на 220 градуса.
Маслото се разбива с останалата 1/4 захар, добавят се яйцата едно по едно и ванилията.
В друг съд се смесват брашното солта и индийското орехче. Сухата смес се добавя към маслената, плюс ягодите заедно със сока. Внимателно се смесват, без да се бърка прекалено дълго. Тестото се разпределя във хартиени формички и кексчетата се пекат 18-20 мин.
Източнок :
allrecipes.com
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 16:53 »
Медена торта (или така наречения Медовик):
За блатовете :
½ чаша захар
2 яйца
56 гр. масло
¼ чаша мед
половин лъжичка сода
около 2 и половина чаши брашно
щипка сол
За крема :
4 жълтъка
1 желатин (или 2 и ¼ ч.л.)
щипка сол
½ чаша мед
1 чаша мляко
100 гр. кондензирано мляко
2 и ½ чаша сметана
За блатовете яйцата се разбиват със захарта на пяна.
В тенджерка на слаб огън се разтопява маслото, добавя се меда, яйцата разбити със захарта и содата. Разбърква се, до разтварянето на захарта и докато течността се разпени. Маха се от огъня и се охлажда за 5 минути. След това се прибавя брашното малко по малко и се замесва нелепнещо тесто. Готовото тесто се слага в някакъв съд, закрива се със суха кърпа и се оставя да почине 30 минутки.
След това аз си изрязах по тортената форма 8-9 кръга от хартия за печене и разточвах блатовете направо върху нея, като внимателно изрязвах излишното тесто. От това количество ми излязоха 8 блата, за тортена форма с диаметър 20 см. Разточват се много тънко, трябва да са почти прозрачни, защото при печенето бухват двойно, че и тройно. Фурната се загрява на 180 гр. и блатовете се пекат до лекозлатист цвят (около 5-6 мин).
Опечените блатове се редят в чиния и се покриват с кърпа, докато изстинат. Ако предварително сте си разточили всички блатове, всичко става много бързо- само вадите опечения и слагате нов.
За медения крем, млякото се сипва в тенджерка. Жълтъците се разбиват с меда, щопка сол и желатина. Оставят се за 5 минути. Прясното мляко се влива на тънка струйка при жълтъците, като непрекъснато се бие, след което сместта се връща обратно в тенджерката и се бърка непрекъснато на слаб огън, докато започне да се сгъстява. След това се изстудява. Сметаната се разбива със кондензираното мляко и внимателно се смесва със жълтъчения крем.
Във разкопчаваша форма за торта се редят блат, маже се с крем и така докато свършат всички блатове. Тортата се прибира в хладилник за няколко часа, докато стегне, след което се вади от формата и се намазва от страни с останалия крем и се украсява по желание.
Тук само да кажа, че аз не използвах крема на авторката на рецептата, а направих обикновен домашен крем ванилия и го смесих със разбита със кондензирано мляко сметана.
* Блатовете попиват доста голяма част от крема, затова за да не стане суха тортата, съвсем спокойно можете да направите двойно количество крем. Колкото повече крем - толкова по- добре
.
Източник :
кукинг.нет
«
Последна редакция: Събота, 08 Декември 2007, 22:46 от 3ори
»
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 16:58 »
Баклава с домашно точени кори
Продукти за тестото :
2 яйца
150 гр. масло
0,5 ч.л. суха мая
1,5 чаши прясно мляко
около 80-100 гр. заквасена сметана (но може и без нея)
щипка сол
канела 1 к.л.
джинджифил 1 к.л.
брашно, колкото поеме
Сироп :
1,5 чаша вода
1,5 чаша захар
шафран
Плънка:
1-1,5 чаша смлени орехи + 1 к.ч. захар + канела на вкус
За тестото продуктите се смесват и се замесва гладко тесто, което се оставя да втаса. Когато увеличи обема си, тестото се разделя на 12 еднакви топки :
Взема се една топка и се разточва ( но малко по тънко от колкото аз съм разточила на снимката, все пак споменах, че това ми беше първи опит
) и се слага в намазана с масло тавичка :
Маже се с разтопено масло и върху първата кора се слага втората, отново тънко разточена.
Корите трябва да са много фино разточени, да може да се чете вестник през тях, дето има една приказка
. Излишното тесто от страни се отстранява с остър нож. Втората кора се ръси с разтопено масло и след това с плънката :
Така се редят и останалите кори - кора, масло, плънка, кора, масло, плънка......като накрая се завършва с
два слоя кори, смазани помежду си само с масло
!
Готовата баклава се маже отгоре с жълтък и се реже на ромбове. Всяко ромбче се украсява с орехова ядка:
Пече се при 170-180 гр. (е зависи и от фурната
) около 40 мин. Познава се че е готова по златистия цвят.
След като изстине се приготвя сиропа и се залива студената баклава с горещият сироп. Завива се с вестник и кърпа и се яде, когато ви се изчерпа търпението да я чакате да се задушава
.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 17:00 »
Заешко със сметана и естрагон
Продукти :
1 заек (става въпрос за домашен заек)
300-400 гр. гъби
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
2-3 моркова
1 малка кофичка заквасена сметана (200 гр.)
200 мл. бяло вино
естрагон
подправки - дафинов лист, сол на вкус, черен пипер
Заека се реже на порции и се изкисва за около 30 мин. в студена вода и оцет. През това време на котлона в малка тенджерка се сипва виното и се кипва с 2 с.л. естрагон. вари се докато виното остане на половина, сваля се от огъня и се остава на страни. Заека се се отцежда хубаво от водата и се запържва до зачервяване в около 50-60 гр. масло. Прибавя се лука, нарязан на дъгички, моркова, нарязан на колелца и чесъна. Подправя се със черен пипер и сол, залива се с виното с естрагона, заквасената сметана и се оставя още 5-10 минути да клокне.
Вземате един гювеч (може и йенска тавичка) и изсипвате заешкото вътре, заливате с 1/2 чаша вода, слагате 1-2 дафинови листа, покривате с фолио или капака и печете до омекване на месото (около 1-1,5 часа). Малко преди да е готово месото в тиган в малко масло запържвате гъбите на силен огън и ги прибавяте към месото. Омешвате всичко хубаво и махате капака/фолиото за да се запече отгоре и да се изпари излишната вода. ако някой харесва по-пикантни вкус, може да добави и 1-2 суп. лъжици горчица.
Става страхотно на вкус. не пропускайте естрагона, той придава почти целия чар на яденето. Препоръчвам го с две ръце.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 17:05 »
Капама
( ще сложа снимка тази коледа, обещавам
)
Продукти :
1 пиле +(1 глава лук,ориз,пил. дробчета за плънката)
4-5 пържоли от свински врат
300-400 гр.телешко месо
200 гр.пушено свинско месо
2-3 парчета наденица
300гр.кайма
1 зелка
1 к.ч. ориз
подправки на вкус
Начин на приготвяне :
Приготвям капамата в голям глинен гювеч.
Измивам и почиствам пилето.Запържвам лука с дробчетата (нарязани на дребно),добавям ориза и дозадушавам за няколко минутки с малко вода.Подправям с малко черен пипер,сол и чубрица.Пълня пилето и го зашивам.
От зелката се отделят 13-14 листа,а останолото нарязвам на дребно.Нарязаното зеле,слагам най-отдолу на гювеча,омесено с малко червен пипер.От листата завивам сармички, приготвени от каймата,ориза,лук и подправени с червен и черен пипер.
Пълненото пиле слагам върху нарязаното зеле,а около него редя сармичките.Отгоре редя телешкото месо,нарязано на парчета,вратните пържоли,наденицата и най-отгоре пушеното месо.Слагам едно цяло зелево листо и капака на гювеча, без да го запечатвам.
Аааа забравих и 1аша топла вода+1/2 чаша зелев сок,ако имате,и 1 к.ч. олио.
Пека го около 4 часа,отначало на силна фурна,докато всичко заври,а след това на умерена, до готовност.
Оригиналната рецепта е с кървавица и сланина,но аз съм си я модифицирала до моят вкус.Естествено,всеки може да сложи месо, според вкуса си.
Ще споделя и още две рецепти,които се харесват на моите гости.
Едната е за
паржоли от свинско месо.
Начуквам на тънко 7-8 паржолки , осолявам ги и ги натривам с
черен,червен пипер и начукан чесън. Редя ги в намаслена тавичка и ги заливам с 1/2 чаша вода. Слагам фолио, и ги пека във фурната около 1,5-2. Колкото по-дълго се пекат под фолио, толкова по-сочни и крехки стават
. Накрая махам фолиото, колкото да се зачервят хубаво. Става страхотно задушено с чеснов аромат (за който си пада по него).
Другата пак е за свинско месо.
Само че тук месото е от бута.Режа го на тънки парчета,осолявам и го пека "натюр" във фурната.След като се опече хубаво,го вадя и нарязвам на хапки.Отделно нарязвам 3-4 червени и 2-3 зелени печени чушки (от фризера ) и ги омесвам със счукан чесън,сол, и черен пипер.С тази смес омесвам хапките,поръсвам обилно със свеж(а ако няма,със замразен) магданоз, и става чудно мезе за тежко червено вино
.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 17:09 »
Понички
Продукти :
450 гр. брашно
1 пакет суха мая
50 гр. масло
80 гр. захар
1 яйце
1 ч.л. сол
140 мл. топло мляко
и още
конфитюр, шоколад или крем за пълнежа и олио за пържене
Приготвяне :
Яйцето, захарта и солта се разбиват, добавя се млякото и брашното, предварително смесено със маята. накрая се добавя маслото (размекнато) и се замесва меко тесто. Оставя се за 1 ч. да втаса след което се оформят поничките. Пържат се в умерено загрято олио, защото бързо загарят, в маслена баня.
Много са вкусни, стават точно като купешките
.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 17:21 »
Ягодов сладкиш с целувки
Необходими продукти:
За блата
150 гр. захар
3 жълтъка
1 ванилия
250 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
50 гр. масло или маргарин
5 с.л. прясно мляко
и още...
3 белтъка
щипка сол
150 гр. захар
0,5-1 кг. ягоди (или плодове по избор)
Приготвяне :
Жълтъците заедно с 3 с.л. гореща вода се разбиват на пяна, постепенно се добавя ванилията и захарта. Брашното се смесва с бакпулвера. Маслото се разтопява и към него се сипва прясното мляко. Добавят се към жълтъците, накрая се добавя и брашното.
Тавичката се подмазва (или в нея се слага хартия за печене, така по-лесно се вади после) и в нея се изсипва тестото. Пече се 15-20 минути в предварително загрята на 200 радуса фурна.
Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и постепенно се добавя захарта. Ягодите се режат на парченца и се смесват с белтъчения крем. Сместа се изсипва върху опечения и охладен блат и се пече 20-25 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Неделя, 14 Октомври 2007, 17:24 »
Кулич
Продукти :
300 гр. брашно
20 гр. прясна мая
половин чаша топло прясно мляко
150 гр. разтопено масло
2 яйца
4 с.л. захар (на мен ми се видя малко захарта и другият път ще сложа 6 с.л.)
2 п. ванилия
стафиди (не пише точно колко и аз сложих едно пакетче )
лимонова кора, настъргана (аз сложих от 1 лимон, много уханно стана)
Приготвяне :
Маята се размива в прясното мляко. Захарта се изсипва при яйцата и се разбиват, добавя се млякото, брашното, ванилията, корите и маслото. Всичко се бърка с миксера, тестото трябва да и с консистенцията на гъста сметана. накрая се добавят стафидите и хубаво се объркват със сместта. покрива се със плик или свежо фолио (съда трябва да е съобразен с това, че тестото увеличава обема си 2 пъти и още малко) и се прибира в хладилника за една нощ.
На следващият ден тестото е втасало и се е сгъстило. Внимателно с лъжица се гребе и изсипва в подходящи купички. Имайте предвид, че не трябва да де пълнят до горе, ами до половината, защото се надига после доста. Оставя се на топло да втаса повторно и се пече на 180 гр. 45-60 мин. (в зависимост от съда, проверява се с клечка за зъби). Някои го мажат отгоре със жълтък, други с прясно мляко, а трети не го мажат с нищо. Аз мазах с жълтък, но следващият път ще пропусна, все тая е.
Глазурата е от 1 белтък , около 180-200 гр. пудра захар и малко лимонов сок. Бие се с миксер до сгъстяване.
За пръв път го правя и съм приятно очарована. Вкуса е нещо средно между кекс и козунак.
Има много рецепти за това чудо, някои са със закваски, други без, но аз се спрях на най-лесният вариант и определено си заслужава .
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Понеделник, 15 Октомври 2007, 15:49 »
Баница със сирене и спанак
Продукти :
2 връзки пресен лук
500 гр. почистен спанак
300 гр. сирене
3 яйца
100-тина мл. газирана вода
1 пакет кори за баница
Приготвяне :
Лука се нарязва и се задушава в малко олио :
Когато омекне, към него се добавя изчистеният и накъснан на не много дребно спанак :
задушават се до полуготовност, маха се тигана от огъня и се оставя плънката да изстине. После към нея се добавя натрошеното сирене :
Тавата се маже с олио и се слага една кора, наръсва се с олио и върху нея се реди втора кора. Втротата кора се ръси с олио и върху нея се разпределя част от плънката :
Продължава се по същият начин - кора, олио кора, плънка.....като са завършва с две кори, с олио между тях. Баницата се нарязва на квадрати, яйцата се разбиват и към тях се добавя газираната вода. Яйчната смес се изсипва върху баницата :
Баницата се поставя във фурната и се пече при 180-190 градуса до зачервяване.
Добър апетит!
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Петък, 19 Октомври 2007, 14:10 »
Баница с праз, с домашно точени кори
Продукти :
2 яйца
1 с.л. оцет
1 с.л. сол
1 с.л. олио
150 мл. хладка вода
брашно, колкото поеме, до средно твърдо тесто
и още:
300 гр. сирене
3-4 стръка праз
Приготвяне :
Праза се реже на дребно и се задушава в малко олио. Маха се от огъня и се подправя с малко червен пипер. Когато изстине в него се натрошава сиренето.
Продуктите за тестото се омесват и готовото тесто се разделя на 6-7 топки. Върху набрашнена повърхност, всяка топка се разточва до тънък лист, ръси се с мазнина и върху нея се разпределя част от плънката. Кората се завива на руло и се навива на охлюв, започвайки от средата на намазнена тавичка. Така се продцедира със всички топки, най-отгоре се поръсва с олио и се пече до зачервяване в силно загрята фурна. След като се извади се напръсква с вода и се завива за 5-10 минутки с кърпа.
Вариант 2, с готови кори
Плънката е същата.
Корите се мажат с олио, върху тях се разпределя част от плънката и по желание се навиват на охлюв или се редят като наложена баница. Когато са наредени всички кори, баницата се реже на квадрати, и се залива с 2 разбити яйца в 100-тина грама газирана вода. Пече се на 180-200гр. до готовност.
3ори
бивша Shali
Пристрастен
Местожителство:
Видин
«
Петък, 19 Октомври 2007, 14:29 »
Руло от месо с плънка
Свински бут, около 2 кг. по възможност с мазнинка отгоре. Изберете хубаво, правоъгълно парче. Отдолу, част от месото се изрязва, за да е с дебелина около 2-3 см. Начуква се с чук за пържоли, осолява се и се намазва от двете страни с майнеза, смесена с черен пипер, розмарин и счукан чесън. Навива се на руло и се прибира увито в плик или фолио в хладилника да се маринова. Хубаво е да престои цяла нощ, но и 4-5 часа са му достатъчни. Аз обикновено такъв тип месо го мариновам от предната вечер и на следващата го готвя.
Плънката :
3 сухара се натрошават и се заливат с около 150 мл. топло прясно мляко. оставят се да набъбнат и да стане като каша. В тиган се задушава 1 връзка пресен лук (може и праз, също става страхотно, ако нямате под ръка пресен лук). Маха се задушеният лук от котлона и се оставя да изстине., след което към него се добавя 1 малко бурканче ситно нарязани стерилизирани гъби (или пресни), кашата от сухара, подправя се със счукан чесън, черен пипер, сол, ситно нарязан магданоз и копър.
Маринованото месо се вади от хладилника и се разстила върху дъска за хляб, която е застлана с по-голямо парче фолио. Плънката се разпределя равномерно отгоре и месото се завива на стегнато руло. В двата края са забождат вертикално по няколко шишчета, за да не изпада плънката. Рулото се овързва с дебел конец :
и внимателно се пакетира във фолиото. Слага се в тавичка и се пече около 2 часа на 200 градуса. Тавата се вади и фолиото внимателно се разопакова и тавата се връща във фурната. Допича се още около 20-30 минутки, докато отгоре се зачерви апетитно.
След като изстине се нарязва на филийки. От отделеният сок, може да се приготви сос, с който да се залеят парчетата при поднасянето им.
Страници:
[
1
]
2
Всички
Forum.BG-Mamma
::
Популярни
>>
Готварски рецепти
Любимите рецепти
(Модератори:
Morena
,
Erica
,
L e o
)
Тема:
И аз мога да готвя
Отиди на:
Моля, изберете:
-----------------------------
Важно!
=> ..::. Правила, условия и указания .::..
=> Благотворителни акции, помощ за сираци, социално слаби и болни дечица
=> Сдружение "Настоящи и бъдещи майки"
=> Календар на събитията
Бременност, майчинство
=> Майки (бъдещи и настоящи)
===> Очакващи бебета през януари-април
===> Очакващи бебета през май-август
===> Очакващи бебета през септември-декември
===> Родени 2005 г.
===> Родени 2006 г.