Рецептите на gaby_s

  • 115 487
  • 164
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 818
Чушки,пълнени с тортия



Продукти: зехтин,1 кг.картофи,3 малки глави лук или една голяма,5-6 чушки за пълнене,3 яйца.Приготовление: Нарязваме на ситно лука и го запържваме в мазнината.Приготвяме чушките,като внимателно отсраняваме дръжките им.Нaрязваме картофите на финни парченца,с помоща на рендето..и ги подсушаваме добре.Прибавяме ги към лука и пържим до златисто,като бъркаме внимателно. Изцеждаме от мазнината за 15-20 мин.Към сместта слагаме разбитите яйца….и пълним чушките .В мазнината ,където сме пържили картофите,пържим и чушките.Когато се позачервят ги посоляваме и изваждаме . Източник: Cocina con Chico

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 11:18 от gaby_s

# 31
  • Мнения: 1 818
Кифлички с мармалад или локум







продукти за тестото
кубче мая
750 мл.прясно мляко
200 мл.мазнина
брашно

за сиропа
150 гр.захар
150 мл.вода / 1 кафена чашка

за пълнежа
шипков мармалад,сладко по избор,локум или орехи със захар


Разбърквам маята с една чаена чаша мляко,1 супена лъжица захар ,щипка сол и брашно.Оставям да втаса около половин час.Прибавям млякото,мазнината...аз слагам маргарин...и брашното.Замесвам тесто ,което разделям на две.От всяка част разточвам кора с дебелина 0,5 см и режа на квадрати,в които слагам пълнеж .Свивам двата края и оставям да втаса още половин час.Намазвам ги кифличките с жълтък и пека на умерена фурна до зачервяване.Топли ги поливам...с помоща на лъжица ...с горещ сироп,приготвен от захарта и водата и ги поръсвам със захар.

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 16:06 от gaby_s

# 32
  • Мнения: 1 818
Мусака с картофи в гювеч



…Защо пък не…
Продукти: 500 гр. кайма-смес,5-6 големи картофа,2 глави стар лук,4 домата1 с.л. доматено пюре,3 с.л. вода,4 ск. чесън,магданоз,чубрица,риган,вегета,сол,8 с.л. олио,чер пипер. Приготовление: Задушавам лука и чесъна на средно силен оген,собавям каймата и бъркам непрекъснато .Сипвам доматите,обелени и нарязани ,доматеното пюре,тазтворено в малко вода.Оставям да къкри 10 мин.През това време позапържвам картофите…После в глинен гювеч нареждам ред картофи,ред мляно месо,домати и лук…Запичам във фурната около 30 мин. и махам капака,за да приготвя заливката…а тя е от 2 яйца ,300 гр. кисело мляко и 1 с.л. брапно…Връщам във фурната и запичам само на горен реотан около 10 мин.
 


Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 15:12 от gaby_s

# 33
  • Мнения: 1 818
Млечна баница с юфка - Весела

по рецептата на Весела / Гответе с мен




Последна редакция: ср, 12 ное 2008, 11:18 от gaby_s

# 34
  • Мнения: 1 818
Няколко преведени от исп.сайтове рецепти...


Емпанада с риба тон-стъпка по стъпка

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 11:16 от gaby_s

# 35
  • Мнения: 1 818
Весело пиле-стъпка по стъпка

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 09:53 от gaby_s

# 36
  • Мнения: 1 818
Пилешки бутчета на фурна-стъпка по стъпка

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 09:54 от gaby_s

# 37
  • Мнения: 1 818
Палачинки,понички и курабийки без глутен

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 09:51 от gaby_s

# 38
  • Мнения: 1 818
Пълнени домати

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 09:53 от gaby_s

# 39
  • Мнения: 1 818
Пълнени червени чушки със сос от зелени чушки



1 kg червени чушки

1/2 кг.зелени чушки

3/4 kг.кайма

2 или 3 лъжици галета

2 яйца

1 глава лук

5 скилитки чесън

олио,сол,черен пипер,индийско орехче,1/2 чаша бяло вино

Правим плънката като смесваме каймата,галетата,яйцата,сол,черен пипер и инд. орехче на вкус

Изчистваме червените чушки и ги издълбаваме.Пълним ги със сместта ...

За зеления сос задушаваме  зелените чушки,лука и чесъна...смиламе ги в домашен робот,прибавяме виното , малко вода и посоляваме.С получения сос поливаме напълнените чушки и печем във фурната

Забележка моя...Струвами се,че с нашата класическа българска смес за чушки с оризче ще се получи по-добре.След малко ще я пробвам тази рецепта.Купих чушките.Избрах уж по-малки,че тези испанските...за да напълня 4-5 големи ми е необходима 1 гк.кайма и 1/2 кг ориз Mr. Green


ТУКе оригиналната рецепта със снимки

А ето и моето изпълнение...

Забърках си аз сместта както ме е учила свекърва ми-кайма,ориз,,сол,червен пипер,чубрица,2-3 листенца  джоджен,1 йяце,1 чаша вода,лук и т.н. както си знаем по български.Не пържа нищо.

Напълник чушките,като им направих малко отворче отдолу.Сложих в тавата с чушките много вода,почти да го покрие,няма друг начин тези големи чушки да се опекат и отвътре.Така си поемат колкото вода им трябва.Сложих ги да се пекат и 15 мин.преди да ги извадя...
Направих соса от зелени чушки,както описах по-горе.,но му сложих само една скилидка чесън...

и залях чушките.Върнах ги във фурната

Тук са опечени вече...




Последна редакция: нд, 15 юни 2008, 19:23 от gaby_s

# 40
  • Мнения: 1 818
Мекици/Тесто в хладилник



Продукти: 2 яйца 1 ч.л. захар 1 ч.л. сол 1 ч.чаша прясно мляко или вода 1 бурканче кисело мляко+ 1 ч.л. сода бикарбонат кубче мая около 1 кг. брашно  От посочените продукти се омесва тесто от вечерта и се слага в хладилника в покрит съд.Издържа до една седмица.    

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 15:22 от gaby_s

# 41
  • Мнения: 1 818
Пържен карфиол



Накъсваме на розички една глава карфиол.Сваряваме в подсолена вода парченцата за около 3-4 минути,не повече,за да не се разварят.Изцеждаме ги хубаво  и ги подсушаваме с домакинска хартия.В зехтин...тук е желателно използването му...слагаме няколко скилидки чесън нарязани,количество на вкус.Така мазнината ще се овкуси .Изваждаме запържения чесън и слагаме карфиола.Като се позачерви го изваждаме.Връщаме чесъна при него.Севираме с нарязан зелен чесън.

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 10:01 от gaby_s

# 42
  • Мнения: 1 818
Пържени зеленчуци в чесън





Рецептата е същата както и за карфиола,която съм написала по-горе...А тиквичките стават превъзходни изпържени по този начин...с чесънче в мазнинаата .

Последна редакция: нд, 03 фев 2008, 10:12 от gaby_s

# 43
  • Мнения: 1 818
Камби на фурна



Камбите се почистват от дръжките.Нареждат се плътно в тава.Във всяка камба се слага по 1 равна чаена лъжичка сол,захар,олио и оцет.Пекат се до омекване и горещи се затварят в буркани,като между камбите може да се постави чесън,целина,нарязано морковче,магданоз.И на компотен буркан по 3 аспирина.

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 15:37 от gaby_s

# 44
  • Мнения: 1 818
Реших да споделя с вас това чудесно ястие...До сега съм пекла в плик пиле с картофки,само пиле,само картофки...но за първи път реших да го напълня с ориз...

Пълнено пиле с ориз,печено в плик

За плънката на пилетата...направих ги две,че едно у дома не стига...задуших 1 глава лук,морковче и чушка и добавих чаша и половина ориз...с пилешки бульон варих всичко до полуготовност,подправих с черен пипер и магданоз...Напълних пилетата ,заших ги и хубаво ги намазах с мазнина ,червен пипер и сол...Така приготвени ги сложих в пликовете.Пекох ги около 40 мин.След това срязах кесийките и включих фурната само отгоре ,за да се зачервят ...


Пилетата,готови за печене...

вече опечени...

Да ви е ладко!

Последна редакция: ср, 20 фев 2008, 15:46 от gaby_s

Общи условия

Активация на акаунт