моля за съвет - хартия за печене

  • 25 401
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 710
Аз съм забелязала ( може и да си въобразявам), че едната повърхност на хартията е по-гладка и лъскава. На нея печи.

# 16
  • Мнения: 147
   Хартия за печене ползвам за почти всичко, което пека във фурната. Имам тавичка с откопчаващо се дъно и в нея си правя кекс. Само за него намазвам леко с четка олио на хартията за печене, че после по-лесно се отделя кекса. Курабии, кифлички, пица, баница, гювеч, картофи с пилешко, ориз с месо, дробчета, макарони на фурна... всичко. Само май крем карамел не съм правила с хартия за печене до сега, но може и да пробвам.  Laughing  

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 18:43 от Козунак

# 17
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Аз съм забелязала ( може и да си въобразявам), че едната повърхност на хартията е по-гладка и лъскава. На нея печи.
Не си въобразяваш, аз също съм забелязала и се старая да използвам именно тази повърхност, предполагам, че това е покритието на хартията.

# 18
  • Мнения: 1 286
Благодаря за отговорите. Благодаря и за идеята с увиването на тавата с фолио на 10 c's
не се бях сетила за това, доста търкане ще ми спести.

# 19
  • Мнения: 5 710
Моля. Ето ти и една рецепта след която не пека месо ( че и мусака бих пекла, и пиле с картофи) изобщо, ако не съм увила тавата с алуминиево фолио.   bouquet

# 20
  • Банкя
  • Мнения: 1 291
Пликове за месо ползвам отдавна .Много удобно.НЕ ВКЛЮЧВАЙ НА ПОВЕЧЕ ОТ 200 ГРАДУСА.

Хартия ползвам отскоро.От Лидъл е Аз я намазвям с малко олио.Особено ако ще пека кекс.

И едно откритие.
Като видях как изглежда хартията ....един хубав ден купувайки пресни топли хлебчета от Лидъл ми светна , че тая хартия на пликоете, в които си слагаме хлебчетата сигурно е за печене.....Последва веднага проба.... и Супер..Вече си пека само върху нея.
Използвате само кафявата част ..НЕ  ЦЕЛУФАНА.
Даже си режа кръгчета и мъфини си пека в нея.

# 21
  • Мнения: 25 669
Спокойно можеш да печеш и месо върху хартия за печене.
Аз поне я предпочитам пред алуминиевото фолио, когато пека филета от месо, риба, шницели (включително и от кайма) и др. подобни, защото не прегарят така, както върху фолио. А и стават по-вкусни.
Застилам хартия на дъното на тавата и нареждам отгоре маринованите предварително и оваляни в нещо (корнфлейкс, галета, сусам...) филета или шницели. После ги напръсквам отгоре с по няколко капки мазнина (спрейовете за печене изглеждат много подходящи за целта, но така и не си взех един да пробвам) и пека във фурната до зачервяване. Стават вкусни, хрупкави като пържените, но не толкова мазни. Надявам се, че са и по-здравословни.

# 22
  • Мнения: 1 881
Пека всичко с тази хартия, нищо не залепва и почистването е лесно. Алуминиево фолио ползвам само като покривам отгоре тави, да няма допир с продуктите.

В хартия увивам риби, като ги намазвам в зехтин преди това, просто и много вкусно eat

Не съм попадала на лоша хартия, купувам от "Карфур", "Кауфланд" или "ДМ". Не подбирам марката, понякога купувам на нарязани парчета, друг път на ролка...

# 23
  • Мнения: 5 710
Спокойно можеш да печеш и месо върху хартия за печене.
Аз поне я предпочитам пред алуминиевото фолио, когато пека филета от месо, риба, шницели (включително и от кайма) и др. подобни, защото не прегарят така, както върху фолио. А и стават по-вкусни.


Мъжът ми си пече замразената пица на фолио алуминево и казва, че била по-хубава вместо на хартия. Това го отдава на някакви температурни взаимодействия или отражеия не внимавах, но я предпочита. На мен в/у алуминиево фолио всичко ми залепва и затова не я използвам.


Мога да ви споделя и друго приложение на хартията за печене, което съм открила покрай предаванията на Джейми Оливър
Ако правя нещо на грил тиган или тиган, например месо. Открито месо, може и ббк, скара.. Или дори само нещо, което пръска, а не искам . Изрязва се кръг от хартията с диаметър  този на тигана. Смачква се хартията. Намокря се добре. И се захлупва тигана с  нея. Така месото става по-вкусно, и по-крехко. Капките се изпаряват за няколко минути. Аз понякога отварям този "капак", за да обърна или мокря още хартия докато стане каквото искам. Месото наистина става по-крехко, сочно дори се глазира , а и не пръска навред по печката - спестява и от чистене.

Има и трик как да се изреже лесно  - откъсва се квадратно или правоъгълно парче и се прегъва на 4. хваща се общия ъгъл ( който после ще е център на кръга)  и се прегъва на триъгълник с връх този край. Стъращите части се изрязват на дъга и като се отвори всичко това  е кръг

# 24
  • Мнения: 1 881
[
Ако правя нещо на грил тиган или тиган, например месо. Открито месо, може и ббк, скара.. Или дори само нещо, което пръска, а не искам . Изрязва се кръг от хартията с диаметър  този на тигана. Смачква се хартията. Намокря се добре. И се захлупва тигана с  нея. Така месото става по-вкусно, и по-крехко. Капките се изпаряват за няколко минути. Аз понякога отварям този "капак", за да обърна или мокря още хартия докато стане каквото искам. Месото наистина става по-крехко, сочно дори се глазира , а и не пръска навред по печката - спестява и от чистене.


Благодаря за страхотната идея Hug

п.п. За рязането на кръгче и аз го правя:)

# 25
  • Мнения: 5 710
по-късно ще се опитам да намеря и епизодът, в който Джейми О. прави онова пиле.. с фета и сушени домати... няма такова! Там се вижда и как използва хартията.

# 26
  • Мнения: 3 844
Аз се нареждам да чакам за пилето на Дж.Оливер, заинтересува ме много.
Препоръчвам хартията за печене на Пени.
Само аз ли имам следния проблем, когато ползвам хартия за печене за тестени неща, те не добиват цвят, а същевременно отдолу са мноого препечени и твърди, направо са си изгорели, но без да се вижда загар.
То не че аз съм голяма пекарка, веднъж на 2-3 месеца се сещам, но имам такива два-три случая  и вече не я употребявам за баници и питки. Сетих се, последно питката на Бъдни вечер ми стана с такава дебела кора.

# 27
  • Мнения: 397
Аз си мисля, че това е от фурната, не от хартията Thinking Моите питки почти винаги ако ги изпусна и пет минути стават с такива кори, дебели и попрепечени, пък не ползвам хартия за тях. Иначе предпочитам Фино-и за хартия, и за фолио.

# 28
  • Мнения: 5 710
Значи рецептата се казва Jamie's 30 Minute Meals - Stuffed Cypriot Chicken
 Само че не мога да го намеря този епизод, явно го е имало , но е свален за авторски права.

Но намерих демонстрация на целия епизод накратко тук : http://www.youtube.com/watch?v=L6lp0UBtROc

Накратко прави се един пълнеж от фета сирене ( бяло), магданоз, сушени домати от буркан използвам аз, лимонов сок, скелидка чесън смляна слагам също. С това се напълват пил. гърди завиват се и аз ги връзвам с конец.
В загрят тиган намазан леко със зехтин е слагат, обръщат се 1-2х, после правим номера с хартията и общо за 20ина минути са готови.

# 29
  • Мнения: 9 113

Мога да ви споделя и друго приложение на хартията за печене, което съм открила покрай предаванията на Джейми Оливър
Ако правя нещо на грил тиган или тиган, например месо. Открито месо, може и ббк, скара.. Или дори само нещо, което пръска, а не искам . Изрязва се кръг от хартията с диаметър  този на тигана. Смачква се хартията. Намокря се добре. И се захлупва тигана с  нея. Така месото става по-вкусно, и по-крехко. Капките се изпаряват за няколко минути.

преди едни 20-на години, когато нямаше във всеки магазин хартия за печене, този номер се правеше или с вестник, или с оризова хартия, ако сте намерили приятелка чертожник или конструктор, която  работи с такава.  Вестници се изрязваха и слагаха в тавите, под блатовете за торти, за лесното отлепване, защото  нямаше хартия за печене. Вярно, че вестника не е най-чистия на света, но то тук кое ли ни е чисто. Сега го правя с картон - по-дебел е и държи повече  време влагата.

evhen , защо не вдигнеш скарата, на която печеш по-нагоре, да се запичат и отгоре тестените ти?

Общи условия

Активация на акаунт