Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти

  • 201 185
  • 301
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 142
Темата е страхотна!

# 16
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте, продължавам да пълня темичката, а пък който иска да се включва!  Wink

Ето и нагледно как може да се  процедира със шоколад:

http://natalyna.multiply.com/photos/photo/5/11.jpg
това е изрязване на фигурки от шоколад

http://natalyna.multiply.com/photos/photo/5/13.jpg
рисуване на шоколадови орнаменти

http://natalyna.multiply.com/photos/photo/5/15.jpg
правене на стърготини или по-точно свитъци от шоколад

А ето и крайният резултат:


Ако има въпроси - насреща съм!

Последна редакция: пт, 10 фев 2006, 15:09 от natalyna

# 17
  • Мнения: 2 142
Е, щом си насреща сега ще обясняваш!   bouquet
Какъв е шоколада? (разтопяваш обикновен шоколад и добавяш ли му нещо, или си правиш твой шоколад). Въобще ,как процедираш?
Фърху, какво растилаш шоколада и слагаш ли нещо специално отдолу, за да ти се отлепва по лесно.
Стърготините ги видях, но не разбрах как по точно ги правиш?

Въпросите ми станаха много, но когато имаш време, ако ,ожеш ми разясни малко!

# 18
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ами аз използвах готов шоколадов кувертюр, но можеш да направиш по-горе описаната глазура със шоколад и маргарин(масло).

Аз съм разстелила шоколада върху обърната стъклена дъска, но по принцип може да използваш каквато и да гладка повърхност(нап. стъкло от хладилника).

По-горе съм обяснила за стърготините - правят се със шпакла, а нямах и ги правих с нож да сирене(от тези за рязане на тънки филийки).

Дано е по-ясно!

# 19
  • Мнения: 2 142
Наталина, извинявай, но не намерих никъде обяснения, за стърготините. Видях го аз ножа за сирене, но не разбрах, как по точно действаш с него. Стържеш ли го шоколада ? А когато режеш фигурките лесно ли се отделят от стъклото?
Благодаря! Извинявай че ти задавам толкова въпроси, но ми се иска да съм по-наясно, като започна, а не да почна и да се чудя кого да питам. Събирам идеи защото събота и неделя започвам да правя и събирам украси в кутийки, за да ми е по-лесно. Този месец трябва да направя три торти за официялни случаи, но не могат да са еднакви  Crazy Едната е детска, втората за любимия, третата за баща ми. Все за любими хора!

# 20
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Michel, извинявай, права си - явно съм мислела да го пусна и съм забравила! Та стърготините стават, като прокарваш ножа за сирене или длетото по разстелената и втвърдена глазура -все едно белиш или искаш да отрежеш парче. А фигурките се изрязват, докато глазурата не е още съвсем втвърдена, изчакваме да се втвърди добре и внимателно ги одлепяме - е има и фира, но без това не може!

# 21
  • Мнения: 903
Браво natalyna, голяма красота. А колко дебело разстилаш шоколада.

# 22
  • Мнения: 2 142
Благодаря ти, natalyna ! Ти си злато! Утре започвам да правя украсите. Предполагам, че ще се съхранят нормално в кутии в хладилника? За шоколада мисля, че няма да има проблем в хладилника, но тези за детската торта мисля да ги правя от "мастика", как мислиш в хлдилник или във фризера да ги държа?  Thinking

# 23
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
DidiP, шоколада е разстелен на около 1-2мл. Разстилах го с тъпата страна на ножа.

Michel, вече готовите украси, можеш да сложиш в хладилника, но чак, когато са много добре втвърдени(все пак в хладилника е влажно). Чакаме да се похвалиш с произведенията!

А ето каква торта спретнах за св. Валентин - не е точно това, което исках, но имах проблем с продуктите!

# 24
  • Мнения: 903
Браво, наистина си вълшебница Grinning
А това усуканото по края какво е и как се прави?

# 25
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей DidiP, този път не е много поведена тортата, но по независещи от мен причини.  Sad

Това бялото е купен оригинален марципан - успях да намеря тук и реших да си облекча работата. А това отстрани са две увити дълги въженца от марципана. Звездичките и сърчицата са също от него.

# 26
  • Germany
  • Мнения: 224
Аиде да се включа и аз че тези глазури и фигурки ми бяха болна тема допреди няколко дни, сабота праънувахме парви рожден ден и доста се порових из нета. Виждам 4е някои от саитовете които знам че4е сте ги пуснали.
В   http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=102&postdays=0&pos … =asc&start=90    в различните теми могат да се намерят интересни идеи и трикове.
сега да ви *зарадвам* и с един френски саит които не видях някои да е писал
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/gat_st_valentin_ill.html
ето как се пражят страхотни рози
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/rose_ill.html

# 27
  • Мнения: 822
Момичета,а с какво мога да заменя сухото мляко като съставка...Не съм срещала по нашите земи или поне не в магазините ,където пазарим...Ако канадските мами четат тук,ще се радвам да пишат...  bouquet

# 28
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей nia_r,

Ами можеш да го замениш с адаптирано(не е толкова различно на вкус. Ти за глазура ли го искаш? При вас има готови глазури и кремове - защо не използваш тях?

# 29
  • Мнения: 822
Благодаря!  bouquet
Мислех за адаптирани млека,но като ги сравнявам с европейските или тези в България,ми се струва ,че ще похабя материала... Embarassed
А тук от готовите глазури съм ползвала едни немски-топят се на водна баня,нищо не се добавя,но после се  пукат при рязането на тортата ...Та преминах на варианта сама да си правя и да изпробвам вашите рецепти... Flutter

Общи условия

Активация на акаунт