проблемът беше, че точно в дните преди коледа никъде не можах да намеря крема сирене и използвах извара, а тя не е толкова лепкава.
имаше питане за тортените украси - тайната е скрита в предколедната тема. там много се обсъждаше купуването на фондан и неговото количествено и регионално разпределение. та от магазинчето, от където произхожда софийският фондан (12 кг. на опаковка ), аз си накупих разни сладкарски шаренийки. в слатина е, близо до "100 гр сладки".
похвалих ли се, че меденките не ми станаха твърди?
1. за крема сиренето: в нашия супер са пуснали едни кутийки "Крем сирене на Маджаров" с различни съставки (крема си е) чисто май го водеха със сметана, с орехи, с чесън и залени подправки... много са вкусни.
2. предколедната тема я четох и ми хареса това за фондана, но ми е много далече, затова не се обадих (няма кой да гледа малчо, а не ми се щеше да го мъкна). Благодаря за информацията, ще погледна там пак за адреса.
3. поздравления за меденките, ама така им се губи чара на камъчетата
Танита, поздравления за къщичката, имаш гласът ми, ако има конкурс