Печено пиле в глинен гювеч

  • 4 681
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 124
Здравейте, имам цяло пиле, искам да го изпека в гювеч, но никога не съм го правила. Можете ли да ми дадете идеи, така че да стане хем вкусно, хем сочно. Приемам всякакви идеи. Благодаря  Simple Smile

# 1
  • Мнения: 767
Аз правя така пуйката: пълня я с плънка от ориз, дробчета, бекон, гъби +подправки - вътрешността на пакетчета чай Бронхопам, но може и каквито ти харесват. Отстрани нарязвам кисело зеле, в него може да добавя парчета свинско,минали за кратко през огъня, малко бекон, някоя сърмичка+ бяло вино,чер пипер и кимион, зелев сок ако не е много солен, може да се покрие пилето с няколко листа от зелето, а когато е готово, да се омаже със смес от зехтин с мед и да се запече за глазирана коричка. Захлупваш и печеш на умерен огън 1-2ч, в зависимост дали пилето е домашно или бройлер от магазина.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт