Питанка относно заместване на кис. мляко с прясно?

  • 1 047
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 407
Имам едно бързо въпросче към кулинарките във форума.
Искам да правя солен кекс, но във всички рецепти, с които разполагам има кисело мляко, а аз имам само прясно в момента. Мога ли вместо кисело мляко да изпилзвам прясно, като увелича количеството брашно?

# 1
  • Мнения: 22 867

Мисля, че няма да имаш проблем, при мен обикновено е обратното, прясно нямам по-често вкъщи и го замествам с айрян. Погледни и солените мъфини на Петя със сирене и розмарин, и без розмарина са хубави, те са с прясно мляко.

# 2
  • Мнения: 407
Благодаря ти много, Лабрекс!
Аз обаче чак сега погледнах предложението ти, вече забърках едно солено кексче - моя импровизация. Стана много вкусно, и друг път ще го правя.
Ето продуктите, които използвах

2 ч.ч. брашно + 1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
3 яйца
100 гр. натрошено сирене
зелени маслини
чубрица
20гр. масло (част от него използвах за намазняване на формата)

Всичко разбърках с вилица (не съм ползвала миксер). Изсипах в тавичката и пекох в предварително загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор).

Бързо, лесно и вкусно! Wink

# 3
  • Мнения: 22 867

Ееее, чудесно! Импровизациите са голяма работа! Peace Радвам се, че кексчето е станало!  bouquet

# 4
  • Мнения: 407
Ето снимков материал:

Общи условия

Активация на акаунт