ДА НАПРАВИМ ВКУСНА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ

  • 37 802
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 7
да направим вкусна баница със сирене
1 пакет кори
6 яица
250 гр. сирене
2с.л. брашно
50мл. газирана вода
1/2ч.л.сода бикарбонат
2с.л.кисело мляко
250гр. масло
содата се смесва с киселото мляко прибавят се 4 яица,брашното,2/3масло и сиренето.В намазнена тава се слагат 2 кори и отгоре плънка.Отгоре баницата се залива с останалите яица,масло и газираната вода.Надупчва се с вилица и се пече на 200 градуса до готовност
ДОБЪР АПЕТИТ!!! newsm74

# 1
  • Мнения: 182
Наистина вкусна.Мята е малко по-икономична и мързелива.Пакет кори,сирене колкото преценя,олио за поръсване на корите,3-4 яйца и газирана вода около150мл.
Редя кора поръсена с олио,кора със сирене и така до изчерпване на продуктите.Нарязвам на парчета и заливам с разбитите със содата яйца.Пека до златисто.

# 2
  • Мнения: 702
Eто и моята
1 пакет точени кори
5 яйца
400гр сирене
1ч.чаша. кис.мляко
1пак.бакпулвер
1ч.чаша брашно
1/2ч.чаша газ.вода или пр.мляко
1п.масло 125гр(не винаги се използва цялото количество,обикновенно 2/3 е достатъчно)
Яйцата се разбиват,към тях се прибавя натрошеното сирене,киселото мляко и брашното,в което предварително сме сложили бакпулвера,всичко се разбърква добре.

1Вариант-всяка кора се маже с масло,като през две кори се слага от сместа,най отгоре баницата се маже с масло,нарязва се на квадрати и се залива със газираната вода и се пече.

2Вариант-Редят се четири кори една върху друга,като всяка се маже със масло,на четвъртата се разпределя от сместа и се навива на руло,на мен ми излизат три или четири рула,сместа се разпределя,така,че за всичики рула да има еднакво количество смес,редят се в тавичка,режат се на парчета и се заливат със газираната вода,след което се пече.
Пробвала съм много рецепти,но тази най много се харесва в къщи!

# 3
  • Мнения: X
да направим вкусна баница със сирене
1 пакет кори
6 яица
250 гр. сирене
2с.л. брашно
50мл. газирана вода
1/2ч.л.сода бикарбонат
2с.л.кисело мляко
250гр. масло
содата се смесва с киселото мляко прибавят се 4 яица,брашното,2/3масло и сиренето.В намазнена тава се слагат 2 кори и отгоре плънка.Отгоре баницата се залива с останалите яица,масло и газираната вода.Надупчва се с вилица и се пече на 200 градуса до готовност
ДОБЪР АПЕТИТ!!! newsm74
уау,доста масълце в тази рецепта.

# 4
  • Мнения: 957

Ето я и моята любима баница
един пакет готови кори(500гр.)
300-400г краве сирене
една непълна чаена чаша олио(може и по-малко)
4 яйца
една чаена чаша газирана вода

 

Начин на приготвянеВ предварително намазаната с олио тава се нареждат два пласта кори и се наръсват с натрошено сирене, отново - два пласта кори и натрошено сирене и така до изчерпване на количеството ,като се завършва с кори.  наложената баница се нарязва с остър нож на квадрати. Залива се с добре сгорещеното олио. Разбиват се яйцата и към тях се добавя газираната вода. С получената течна смес се залива баницата, като се разклаща за да попие равномерно. Пече се в предварително загрята фурна до зачервяване. След като се извади тавата от фурната, се обръща, като леко се повдига в единия край и се покрива с кърпа за известно време.
Сигурна съм, че ще останете очаровани!  chef

# 5
  • Мнения: 280
Ето и моята любима рецепта за баница със сирене (ама със сирене, повечеко, демек!) - откакто я знам (вече 10-тина години), приготвям баницата само по нея:

1 пакет кори за баница
400g сирене (поне)
1 пакетче майонеза "Краси"
2 яйца
250 ml студена вода

Върху найлончето от опакованите кори се слагат две от тях и върху тях се натрошава сирене. Върху тях се слагат още две кори и пак сирене. Реди се така, докато свършат корите. Внимателно, с помощта на найлончето, наредените една върху друга кори и сирене, се навиват на руло. От "рулото" се режат парчета, дебели около 1,5cm и се нареждат легнали (като розички) в предварително намазана с олио тавичка или без мазнина, ако използвате тефлонова тава.

Разбивате с миксер майонезата с двете яйца и водата, и с черпаче равномерно заливате със сместа всяка от получените розички в тавичката.

Печете във фурната около 45 мин на 180 градуса.

В баницата не се използват набухватели и друга мазнина, освен тази, която се съдържа в майонезата. Баницата става хрупкава и много вкусна, без остатъчен вкус от майонезата.

Приятен апетит! Grinning

# 6
  • София
  • Мнения: 232

Ето я и моята любима баница...

Правя същата баничка, само с разликата, че слагам сирене (а понякога и шунков салам) през 4 кори, т.е. на две места и олиото замествам с пакетче разтопено масло. Наистина няма човек, който да не е бил очарован Party

Общи условия

Активация на акаунт