Коледа идва!

  • 150 018
  • 1 122
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 1 122
medunka аз 2 години украсявам с този айсинг и ми съхне без проблем. Докато украся последните първите вече са сухи. И тази година ще украсявам с него, но ме е яд че нямаше бял.

# 496
  • Мнения: 577
Мерси за бързото включване, petia_tag    bouquet
Вярно ,че се казва  карамелизирана захар   Blush но важното е,че ме разбра с моя израз `горена захар`   Mr. Green

# 497
  • Мнения: 339
Темета много ми допада записвам се да ви следя!

# 498
  • В кошера...
  • Мнения: 527
Стаси76 - това е добре - сега вече знам, че грешката е в моя телевизор Laughing
Моят айсинг ми го бяха донесли от Германия година преди това и уж беше в срок, но сега си мисля, че може би това е причината. Ще се пробва пак. Но и аз мисля, че с този, който си правя става по-добре. Обаче нямам снимки...

# 499
  • Мнения: 1 313
И аз имам от боичките от метро, и при мен има проблем със съхненето на тези за рисуване. Вчера правих сладки и днес сутринта още не бяха съвсем изсъхнали - ако натисна с пръст отгоре и оставям следа... Като добавим, че съм с две леви ръце и не рисувам много красиво резултата съвсем не е каквото искам Crazy Но пък опитвам поне Grinning

Аз да ви кажа тази седмица някой ден ще пробвам да си направя лимонови и портокалови корички и по следващата ще правя меденки и джинджифилови сладки. Вчера си купувах ядки и сушени плодове и специално съм заделила каквото ми трябва Simple Smile Мисля да си изрежа от меденките звездички за елха. Къщичка няма да правя.

# 500
  • Мнения: 2 708
И при мен тези от Метро не изсъхнаха в желания срок. А и цветовете са им някак... newsm78 абе не ми харесват, даже не ги и снимах.... толкова смотани ми седяха. Аз от тези шрифтове не бих си купила вече. И мен ме беше обзела еуфорията, че има нещо такова готово, но когато почнахме да рисуваме, видяхме че най-хубави си стават с белтъка разбит със захар.

Моите миналогодишни меденки и не само Simple Smile

Тази година само с белтък смятам да работя. Освен това всяка нарисувана меденка нареждам в тава, докато се запълни и слагам във фурната на има няма 30градуса и така ги поизсушавам за нула време, хем и термична обработка има, освен самото захарно консервиране и нямаше мазало  Wink Wink Wink

# 501
  • Мнения: 2 142
Чудесна темичка!
Направо ми замириса на канела, свещи и уют, чувам звънчета и весели колесни песнички. ..
Раничко е, но много обичам този празник.
Още малко и започвам с предварителната подготовка
Тази година съм решила да направя английския коледен сладкиш по рецепта на Джема. Както винаги ароматните коледни звезди на баба, меденките на Джема, джинджифилови човечета с тестото на Зори. Отдаван съм се замислила и за канеленио кифлички,но все не ми остава време. Много ми харесаха и пълнените ябълки в кожухче...
Ще следя темата с интерес и ще си допълвам рецептите, че има време

# 502
  • Мнения: 577
 Krische ,всичко е толкова хубавоооо и аранжировката   bouquet
Останаха ми очите в Пингвинчетата-маслинки  smile3501

Би ли ми дала пропорцията за  белтък и захар?

# 503
  • София
  • Мнения: 210
Krische, всичките неща са супер, но тортата е върха!  smile3501

# 504
  • Мнения: 3 499
Krische, всичко е страхотно!
Може ли рецептата за тези сладки http://krische.snimka.bg/cooking/koleda-velikden-i-dr-praznici.318632.9394626?

Как се рисува с белтък?

# 505
  • В кошера...
  • Мнения: 527
А, Крисче, аз твоите красоти ги знам - страхотна идея да ги суша във фурната - как не съм се сетила??? Пингвините и аз си ги заплювам.
Галка, има много теми в които е обяснявано - ще потърся някое от хубавите обяснения - Наталина имаше такова...
Намерих - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg38035.html#msg38035

# 506
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте!

Аз вчера правих меденки (опекох 1/3 и вече са изядени Crazy), даже не украсих, но не можах да направя тези със стъкления ефект, защото се оказа, че бонбоните също са изядени #Crazy. Днес се надявам да успея да купя бонбони и да пробвам.

Гледам голяма дискусия се е заформила за глазурите за украса. Тези купените които сте показали ги има и тук, купувала съм и не съм доволна - както казаха момичетата стоят едни прозрачни и гумени и мноооого дълго съхнат (ако въобще изсъхнат). Изключение прави само бялата - тя е сравнително добра, но е по-гъста и трябва много натискане. Имам една идея за всички, които се страхуват от употребата на суров яйчен бълтък и не се страхуват от предизвикателства - защо не пробвате да размиете с малко водичка някоя от захарните моделиращи маси указани в Тортената библиотека? Мисля, че за целта стават Руска мастика 2, Шоколадовото тесто, Млечния марципан, Покритието от маршмелоуз бонбони - абе почти всички (само Варната май някак си не мога да си я представя в този вариант newsm78). Аз съм пробвала с Млечния марципан просто на око - става си пастообразна смес и съхне стравнително бързо (поне стои по-матово и красиво от купените), а Фиор мисля, беше пробвала с Руската мастика 2, загрята в МВ печка и разредена с вода - става перфектно (в някоя от старите тортени теми беше показвала).
Мисля, че това е вариант за тези, които искат да опитат.
Другото е просто шоколад - е няма да станат като с белтък, но пак могат да са оригинални и красиви. Ето няколко примера (не слагам директно снимките, защото не е етично):
http://www.toprecepty.cz/recept/3092-pernicky-zdobene-cokoladou/
http://www.super.cz/super-akce/27755-prvni-vanocni-peceni.html
http://www.dortydortikydorticky.estranky.cz/fotoalbum/pernicky/pernicky/852

Намерих и много добре обяснено стъпка по стъпка как се прави красива украса на меденките с шоколад - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2025

Хм, сега като чета, краищата и бялата рисунка тя прави с белтъчна глазура,, но според мен ще стане и с шоколад...

Последна редакция: нд, 01 ное 2009, 13:18 от natalyna

# 507
  • Мнения: 331
Миналата година бях доволна от готовите шрифтове. Бързо ми изсъхнаха, а и така се забавляват и децата. Иначе не знам как биха се справили с белтъчната глазура. Тази година мисля да я пробвам, но за тях пак ще купя готови.

# 508
  • Мнения: 112
Миналата година късно ви открих, но успях да направя меденки иразни други сладки, тази година ще ви следя отрано и с поготовката ще се заема още от сега Grinning Grinning Grinning Grinning

# 509
  • Мнения: 3 499
Галка, има много теми в които е обяснявано - ще потърся някое от хубавите обяснения - Наталина имаше такова...
Намерих - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg38035.html#msg38035

Много благодаря!   bouquet

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт