Ако само ще месиш избираш програма тесто, ако ще печеш в машината козунака, избираш друга програма- аз имам програма за козунак, пр теб не знам как е.
Ето я рецептата, която си преведох. Ако я има вече преведена, може да я изтрие модератора. Аз не видях.
Панетоне
http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=11991
Приготвяме закваска като замесваме 200 гр брашно, 90-100 гр вода, 1 с.л зехтин (олио), 1 с.л мед
Омесваме тесо, отгоре правим кръстат разрез, поставяме в съд с капак за 48 часа на топло място.
Първи ден 18.30 часа - минали са 52 часа от началото на заквасването.
Вземаме 50 гр от закваската и омесваме със 100 гр брашно и 50 гр вода.
Правим кръстат разрез и оставяме отново на топло за 3-4 часа.
22.45 часа
вземаме 100 гр от тестото, добавяме 100 гр брашно и 50 гр топла вода. Омесваме тесто. оформяме леко продълговато и завиваме в парче плат. Завързваме го.
Поставяме го в тенджера, похлупваме и оставяме за 8-10 часа.
Втори ден 9.00 часа Разтваряме плата. Тесото е хванало кора, но вътрешността е мека и с хубава структура.
Вземаме 50 гр от този квас, прибавяме 100 гр брашно и 50 гр топла вода. Омесваме тесто, правим кръстат разрез и оставяме за 3-4 часа на стайна температура.
13.30 часа Вземаме 100 гр от него, прибавяме 100 гр брашно и 50 гр топла вода.Омесваме и отново оставяме на стайна температура за 3-4 часа.
17.30 часа Отново повтаряме процедурата- вземаме 100 гр от тестото, добавяме 100 гр брашно и 50 гр топла вода. Омесваме и оставяме за 3-4 часа на стайна температура.
21.45 часа Приготвяме следните продукти:
550 гр брашно
130 гр захар
140 гр меко масло
250 гр топла вода
225 гр закваска
6 жълтъка
Към водата добавяме жълтъците, разбъркваме.Прибавяме брашното и захарта. Омесваме тесто, прибавяме закваската. Омесваме двете теста добре, около 15 мин. Прибавяме маслото, нарязано на малки кубчета и измесваме. Оставяме на топло за 2 часа и след това на стайна температура за 10-12 часа. Трябва да увеличи обема си около 3-4 пъти.
Трети ден 13.00 часа
Приготвяме си следните продукти:
270 гр брашно
140 гр масло
80 гр топла вода
25 гр мляко на прах
50 гр захар
350 гр стафиди
125 гр озахарени портокалови кори на кубчета
125 гр озахарени лимонови кори на кубчета
10 гр сол
10 гр мед
10 гр малц
6 жълтъка
1 ванилия
От новите продукти, без маслото, стафидите и коричките замесваме тесто. Прибавяме втасалото предходно тесто. Месим хубаво около 20 мин. Прибавяме маслото и измесваме до получаване на гладко тесто.
Прибавяме стафидите и коричките.Омесваме хубаво.
Разделяме на 3 топки, покриваме с кърпа и оставяме за 20 мин.
Поставяме топките в хартиени форми и оставяме на топло за 3-4 часа или докато запълни формата.
19.30 часа Тестото е запълнило формата.
Правим кръстат разрез отгоре. Печем около 40 мин на 180 гр.
В основата забучваме дървени или метални шишове и провисваме формата обърната обратно до пълното и изстиване.