ГАЛЕРИЯ - Питки, козунаци, тестени изделия

  • 343 001
  • 152
  •   2
Отговори
  • Мнения: 1 283
                                                      
Г А Л Е Р И Я
   
                                                                  само за снимки, без коментари


 Здравейте момичета!
 Нека това е само галерия със снимки без  коментари. Самото обсъждане нека бъде в темата  "Ето моята любима питка, покажете и вашите".
 Самите снимки бъдат придружавани с рецепта за улеснение на всички или другия вариант ако е стара снимката, тя да е линк към по-голяма снимка, а до нея заглавието да е линк към рецептата.
Дори и в нета, ако намерите красиви погачи, плетки - покажете ги с линк или от къде е взета рецептата, нека бъдем толеранти към труда и усърдието на майсторите. УСПЕХ !!!


Съдържание

Стр.1


Солената корона на Котка- снимка Диди
Пшеничен хляб с пикантна плънка -  Диди
Традиционен козунак на Джема и Питките на Карина -  Narina
Питка -  Диди
Основна рецепта и различни видове сплитания  -  Пепика
Чешки козунак - заплитане стъпка по стъпка , Чешки печени бухти и Виенски кифли  -  natalyna
Идея за украса на питка  -  Narina
Болярска питка  -  Биляна
Кренвиршки  -  Биляна
Кифли с мармалад и Млечна питка  -  dodyniki
Питка  -  краси.мира
Тиквен хляб с масло от джинджифил  -  dodyniki
Тарт с лук и мащерка  -  dodyniki
Основни рецепти за питки , козунак, козуначени рула и кифли + снимки на различни видове украси и плетеници -  mari_eta

Стр.2

Питка  -  stefi.1979
Питки , хлебчета , закуски  -  marulka_s
Кифли4ки с кашкавал и сирене и Солети  -  enamorada
Плодова пита -  dodyniki
Питка Слънчоглед и други видове -  stasi76
Козунак Краси , банички и кренвиршки -  stasi76Р
Домашен козунак + рецепта - dodyniki
Питка за Заговезни - Marulka s
Питки - valkata78
Селска постна питка - dodyniki
пита Слънце и Вита пита - slanchice1
Видове питки и оформяне - Labrex
Пита от грис - dodyniki

стр. 3

Питки за обяд и рецепта - dodyniki
Видове питки  - Мама Цоцоланка
Панетоне със сос от бял шоколад и ягоди + рецепта - dodyniki
Питка "Цвете" - Labrex
Козуначено руло и кифлички - nela 66
Постна питка+рецепта - Пепика
Питка с украса на розички+рецепта - Пепика
"Ескалибур"+рецепта - Пепика
Козунак+рецепта - Vesi rn
Плетене на малки хлебчета и козунак - natalyna

стр.4

Питка+рецепта - Ивейн
Питка+рецепта - max-mama
Шарена питка - Мама Цоцоланка
Пикантен хляб с домати и маслини+рецепта - dodynki
питки - vesi nn
Питка Цвете + рецепта - Краси.мира
Маймунски хляб+ рецепта, Питка на розички+ рецепта, Погача + рец … епта - Краси.мира
Питка с песто от босилек, маслини и домати - kasier
Хляб, питки, козунаци, рогчета и тяхното оформяне - pina

стр.5
Селския ми хляб - Ердинч
хляб Уинстън - Labrex
Питката на баба  и рецепта- dodyniki[/[/b]
Питка с рецепта - dodyniki
Кумска пита и рецепта - Додиники
Усукана пита с мед и орехи, Болярска пита, питки на Карина - Narina
Питка стъпка по стъпка и рецепта - Пепика
Питки, кифлички и рибки от тесто - Labrex

стр.6
Тутманик  и рецепта - kasier
Тестените вкусотии и рецепти на Venetta
Питки, рогчета, кифлички, сусамени гевречета+ рецепти и още куп  … кусотии на Polina
Питка за курбан - Stasi76
Питка на възелчета, фугас, кашкавалки, домашен хляб, мекици и др … рецепти - Stasi76
Кошничка и пиленца от тесто - Дитсан
Козунаци и козуначени кифлички - Танита



Последна редакция: сб, 17 апр 2010, 12:44 от Пепика

# 1
  • Мнения: 3 770
Солената корона на Котка

Снимката е линк към по-голямо изображение



Рецептата

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 20:16 от ¨¨*:•. Диди .•:*¨¨

# 2
  • Мнения: 3 770
Пшеничен хляб с пикантна плънка

Снимката е линк към по-голямо изображение


Рецептата

# 3
  • Мнения: 1 440
Традиционен козунак на Джема



Питките на Карина

   

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 20:29 от Narina

# 4
  • Мнения: 3 770
Питка , която правих за Коледа

Снимката е линк към по-голямо изображение


Рецептата

# 5
  • Мнения: 1 283
Плетена Питка - Снимка

Рецепта - половин кофичка к. мляко/толкова имах/
200 грама пр.мляко /толкова беше останало/
едно кубче мая
една супена лъжица сол и захар
половин каф. ч. олио или маргарин
4 яйца/единия жълтък за намазване/
брашно към 1.200 /два пъти пресято/
голямо масло -250 гр.
От всички продукти без маслото замесваме тесто, което оставяме да втаса към 40 мин.
От тестото правим три топки от които се  разточват, мажат с разтопеното масло и навиват като руло.Плетат се на плитка като козунак, навива се и си поставя в намазана тава с олио.След като  втаса около един час се намазва с яйцето и печем в умерена фурна.
да ви кажа какъв трик измислих . В стаята не беше достатъчно топло и аз извиках "неволята " на помощ. Извадих от архивите на свекърва ми едновремешните електрически възглавнички за затопляне и метнах тавата с питката отгоре.  Втаса за отрицателно време, къде ША иде Резултата е сниман   

Питка Цвете - Снимка

Тази я правих с една чаша прясно и една чаша кисело мляко, едно кубче мая, сол и захар по една супена лъжица, пет яйца. За тези продукти/умишлено измерих брашното/ ми отиде точно килограм и четиристотин брашно. Самото оформяне е по рецептата за питка Хризантема, което режеш на правоъгълни парчета рулото, а после на триъгълници и редиш в тавата.

Митковата Питка - Снимка

Сватбарска питка - снимка
 
Питка "Охлювче" със сирене - снимка

Питка "Слънце" - снимка

"японски питки" - снимки
                              снимка стъпка по стъпка

"Октопод" - снимка

"Обреден хляб" - снимка

Питка "Сърдечко" - снимка
                                 снимка

Питка с чубрица - снимка

Питка на възелчета - снимка
                                    снимка

Питка "Голяма Хризантема" - снимка
                                                снимка

Питка "Алф" - снимка

Питка на възелчета - втори вид - снимка

Питка на топчици - снимка

Питка на рулца - снимка

Детска питка за рожден ден - снимка

Питки в саксия - снимка
                           снимки

Питка на цветчета - снимка
                                   снимка

Фокача с розмарин - снимка
                                   снимка

"Солена корона" - снимка Диди е дала рецептата
                               снимка

Питка на възелчета - друг вариант снимка

Питка "Роза" - снимка

Питка "Сърце" - снимка
                            снимка

Питка на възелчета - трети вид
Питка Слънчоглед
Трите питки, правени за сватба Crazy

Кошничка и пиленца от тесто за Великден

Най-отгоре съм дала основните рецепти по които правя питките. Ако нямате кисело мляко - замествате с прясно мляко и обратно. Ако нямате 4 яйца, ще сложите 3, но маслото не го пропускайте, питките имат друг вкус. Естествено, че може и с олио и с маргарин. Правила съм - не ми харесва като вкус, стои ми много постно.

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 14:52 от Tatti

# 6
# 7
  • Мнения: 1 440


(купена питка)

# 8
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


                 

             Болярска питка

# 9
  • UK/София
  • Мнения: 7 681


             
                  Кренвиршки

# 10
  • Мнения: 1 394
кифли с мармалад-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371456.30




млечна питка-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371456.60





Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 09:49 от dodyniki

# 11
# 12
  • Мнения: 1 394

Тиквен хляб с масло от джинджифил
http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3223.html
Автор-Biskvitka от форум БГКулинар

# 13
  • Мнения: 1 394

Тарт с лук и мащеркаhttp://forum.bgkulinar.net/viewtopic.2963.html
Автор:Biskvitka от форум БГКулинар

# 14
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ето и моите тестени произведения.

Основна рецепта за питки

1 кг. брашно
400 мл. хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пак. суха мая "Д-р Йоткер"
3 яйца /единия жълтък за намазване/
60 гр. разтопено краве масло

краве масло/маргарин за намазване на корите

Основна рецепта за козунак, козуначени рула и кифли
/използвам хлебопекарна/

3 яйца
125 мл. пр. мляко
125 мл. разтопено кр. масло
150-200 гр. захар
500 гр. брашно
1 суха мая "Д-р Йоткер"
настъргана лимонова кора
2 ванилии

по желание - захаросани портокалови корички, стафиди, орехи, бадеми

Питки




















Питки за Бъдни вечер









Козунаци, козуначени рула и кифли

Козунак с три вида плънка:


Разрез:


Венец с орехова плънка:









Кремвиршки -
 

Усуканата питка с мед и орехи на Танита -
 
Кифлички с мармалад -


Крокодил -


Плюшки "Сердечко" -


Сладки възелчета -
 

Милинки -


Кашкавалено хлебче -


Вкусен зоопарк - рецептата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=270004.0


Земели -


Саламки -


Италианския хляб на Пина -

 
Рогчета със сирене -
 

Сиропирана баница - рецептата + снимки стъпка по стъпка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=368111.0


Дърпана баница

рецептата + снимки стъпка по стъпка :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366231.0 -


Раирани кифлички с кашкавал -


Мини-кифлички с шоколад
-


Питка "Пролетни цветя":


Баница с локум



Необходими продукти:
1 пакет точени кори за баница
2 кутийки локум

За плънката:
3 яйца
1 ч.ч. захар
4 с.л. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
100 мл. олио
1 ч.ч. брашно

За захарния сироп:
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода

Продуктите за плънката се разбиват леко с миксер в изписаната последователност. Слага се да се свари сиропът.

Две кори се намазват с плънка /около 3-4 с.л./, в единия край /по ширина/ се нареждат парченца локум и корите се завиват на руло. Поставят се в намазнена тава. Процедира се по същия начен до изчерпване на продуктите - или общо 7 рула от по две кори. Баницата се пече в умерена фурна до златисто.
Като поизстине малко се залива със студения сироп.


Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 13:12 от mari_eta

# 15
# 16
# 17
  • Мнения: 1 505
Кифли4ки с кашкавал и сирене

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.0
Корона

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.15
Солети

рецептата- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.30

# 18
  • Мнения: 1 394

Плодова пита
Рецепта:600гр брашно                          
               1ч.ч.олио,1ч.ч вода
               20гр.мая,щипка сол
За плънката:1кг ябълки,100гр смлени орехи,
               100гр кристална захар
               1-2с.л.галета
               настъргана кора на 1 лимон.
Начин на приготвяне.От горепосочените продукти месите тесто,което оставяте да почине за около 20-тина мин.Разделяте го на две топки и всяка една разточвате на кора,дебела около 1 см.Кората трябва да е малко по толяма от дъното на тавата,за да се образува нещо като купа.Слагате първата кора,изсипвате настърганите ябълки смесени с останалите съставки за плънката,запечатвате с другата кора и печете в предварително загрята фурна на 180гр-около 30-40 мин.Проверявайте с клечка за зъби.Добре е тавата да се сложи на по-долно ниво на фурната.След като извадите,намазвате с краве масло и поръсвате с кристална захар.

Последна редакция: вт, 17 ное 2009, 14:28 от dodyniki

# 19
  • Мнения: 1 122
ПИТА СЛЪНЧОГЛЕД











ПИТКА МИМЕТО



ПИТКА МИЛИНКА



БОЛЯРСКА ПИТКА




ПИТКА КОРОНА





# 20
# 21
  • Мнения: 1 394

  Домашен Великденски козунак
Рецептата:

Необходими продукти за козунака са:
1 кг бяло брашно,1ч.л сол,40 гр мая,250гр.захар,80 гр.олио,80гр масло,5 яйца,250 гр прясно мляко,1жълтък за намазване,1ванилия,лимонова кора.
Приготвяне:Всички продукти трябва да бъдат със стайна температура.В топлото мляко разтваряме маята,слагаме вътре и малко от приготвената захар-1-2ч.л. и добавяме пресято брашно така,че да се получи кашичка.Оставяме около 15 мин да шупне.През това време брашното се пресява 2 пъти,прави се кладенче по средата и се слагат останалите продукти/като захарта не трябва да е нито повече,нито по-малко от оказаното количество в рецептата.Накрая слагаме и шупналата мая и започваме да месим,докато стане гладко и стегнато тесто-не твърдо,не и много меко.Оставяме го да втасва около 1час.Пак се меси след това хубаво,правят се фитили и се плетат плитки /може и по друг начин/Подреждаме в намаслена и поръсена леко с брашно тавичка.Оставяме покрито с найлон да втасва.Втасването е бавно,заради повечето захар в тестото.Колко време ще втасва,зависи от температурата в стаята.При температура 26 градуса втасва за 2.30ч.Намазвате с жълтъка и маслото,поръсва се със захар и се пече в предварително загрята фурна на 160-170 градуса около 40 мин.
От посочените продукти излизат тези два козунака.Единият е печен в тава 30/15 см , а другият в тава с диаметър 25 см.Пиша това,за да имате предвид,ако са ви много да направите половин доза.





Последна редакция: пн, 02 мар 2009, 15:26 от dodyniki

# 22
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Последната ми питка за заговезни


# 23
  • Габрово
  • Мнения: 1 330


# 24
  • Мнения: 1 394
Селска постна питка

рецептата
600гр брашно,1/3 кубче мая,1ч.л.сол,1с.л.захар,60гр олио/маргарин/250гр хладка вода,1ч.л оцет.Меси се меко и гладко тесто,като по време на месенето,когато започне да лепне,вместо брашно,слагате малко олио.Оставяте да втасва около 20 мин ,след което пак месите,усуквате по метода на Пепика няколко пъти ,завивате на руло и слагате в намазана с олио тава.Втасва,докато удвои обема си и след това печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.След като извадите намазвате с маргарин и покривате с кърпа.
УСУКВАНЕТО-МЕТОДА НА ПЕПИКА

Последна редакция: ср, 11 мар 2009, 00:21 от dodyniki

# 25
# 26
# 27
  • Мнения: 22 867
  

   

   

 

   

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 22:55 от labrex

# 28
  • Мнения: 406
Ето нещо и от мен  Peace Още топли козунаци http://www.snimka.bg/album.php?album_id=349855&pid=10918414 

# 29
  • Мнения: 1 394

Пита от грис
 рецептата:
800 г грис                                                                           
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 с.л. сол
150 мл олио
2 и 1/2 ч.ч. вода
масло за намазване

Начин на приготвяне: Грисът се слага в купа, подходяща за бъркане, слагат се солта и бакпулвера и се разбъркват още сухи, докато се смесят. Налива се олиото и се мачка, докато стане на трохи. Слага се водата и се обърква до еднородна маса. Изсипва се в намазана с мазнина тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 С около 45 минути. Още топла се намазва с масло, разчупва се и се поднася. За по-лесно може да се направят в още суровата смес линии за разчупването.
Автор:Aliana  -сайт "Веселият готвач"

# 30
  • Мнения: 88
Ето моя блед опит с питата на Миметоq не стана много сполучлива, но пък беше вкусна.

# 31
  • Мнения: 11 607
Въх, защо съм проспала тази тема? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

Панетоне

Дърпана баница - Парче

Питка

Козунакът на Краси

Короната на Котка

Баница с мая и пак

Болярската питка на Биляна

Питка

Питка и Питка

Франзелите на Карина

Питка

Питка и Питка

Питка

Хлябът на Умбра

Линковете с рецепти друг път....Но общо взето всички са взимани от рецепти, дадени преди мен....

# 32
  • Мнения: 1 394
Панетоне със сос от бял шоколад и ягоди


Рецептата

# 33
  • Мнения: 22 867

Питка цвете.

Последна редакция: ср, 11 авг 2010, 17:10 от labrex

# 34
  • Мнения: 293
Козуначени руло и кифлички, че наближава Великден:

рецепта

# 35
  • Мнения: 85
Питка с лимонада

# 36
# 37
  • Мнения: 85
Козунак,козуначено руло

# 38
  • Мнения: 1 283
Постна питка



Рецепта

500 мл. топла вода
1с.л. с връх захар
1 с.л. сол
1 кг. брашно /пресято/
половин к. ч. разтопен маргарин
едно кубче мая

# 39
  • Мнения: 1 283
Питка с украса на розички



Рецепта

1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. к. мляко
едно кубче мая
половин к.ч. олио или маргарин /най-добре масло/
4 яйца /отделям жълтъка на едното за намазване на питката/
1 с.л. сол
1 с.л. с връх захар
брашно пресято - приблизително към 1.200 кг

# 40
  • Мнения: 1 283
ЕСКАЛИБУР





Рецепта за това количество

1ч.ч. прясно мляко
1 яйце
половин кубче мая
500 гр. брашно /пресято/
1 с.л. захар
1ч.л. сол
2 с.л. масло /може и друга мазнина/

# 41
  • Мнения: 85
Ето рецептата и за козунака:5яйца,1.ч л сол,1 кубче мая,250гр.захар,250 гр мляко,1/2 пакетче краве масло,1/2 ч.ч зехтин(олио)2бр ванилия,лимонова кора.1жълтик за намазване.1кг брашно.Разбивам всичко в една купа,омесвам хубаво(може в машина ,програма за козунак с втасване,след като втаса се оплита слага се в тавичка и се оставя във фурната хубаво да втаса(моята фурна има програма втасване)След това се пече на 180градуса.,от тези продукти става един козунак и едно руло с мармалад

# 42
  • Мнения: 85
Рецептата н питката с лимонада;
ето и рецептата:4яйца,1 жълтък се заделя за намазване,1пакетче мая-42гр,1 съп лъж.сол,500мл.жълта лимонада,малко вода за разтваряне на маята,брашно колкото за твърдо тесто.От продуктите се измесва тесто и се оставя да втаса.След това се премесва още веднъж и се дели на 10 топки.Затопляме мас или масло.Тавата се окъпва с мазнината.Потапяме едно топче в мазнината и с ръка разтягаме голямо колкото тавата,оставяме настрана и разтягаме другата кора,слагаме две кори една върху друга ръсим с натрошено сирене и увивамена рило и усукваме и подреждаме в тавата като охлюв и така докато се напъли тавата.Оставя се да втаса.Мажим с разбития жълтък и малко мляко,поръсваме с малко кристална захар и печем.  bouquet  bouquet
[/quote

# 43
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Ето един линк с доста идеи за плетене на малки хлебчета и козунаци:

http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php

# 44
# 45
  • Мнения: 290
ето нещо скромно и от мен


# 46
  • Бургас
  • Мнения: 133
Момичета от доста време чета и ви се радвам Grinning
Нямам думи ,за да изразя възхищението си.Така ме зарибихте с тия питки,че сън не ме лови.
Ееее все не мога да ги скопосам като вашите.
Снощи спретнах тази


Имаше и украса,но се позагуби Laughing
Помогнете ми да спретна нещо по специално,за една приятелка.

# 47
  • Мнения: 186
Питка



Рецептата я имам от свекърва си, а тя откъде я е взела не зная, затова ако някоя си я разпознае да не ми се сърди.

1 кг. брашно
1 кофичка кисело мляко
3 яйца
1 с.л. сол
1 с.л. олио
1 шепа захар
1 кубче мая (може и по-малко - наппр.2/3), размита с хладно прясно мляко

Замесва се средно меко тесто. Слага се в торбичка, намазана с олио и се оставя в хладилника за една нощ (или около 8 часа). Като се извади се късат парченца, разтягат се, във всяко се поставя  натрошено сирене и парченце масло. Завива се, изтегля се и се завързва. Нарежда се цялата тава. Втасва. Намазва се с цяло яйце. На няколко места се слагат парченца масло. Пече се на 150 градуса.

# 48
  • Мнения: 88
Друг вид пита Слънце с чубрица и сирене


Последна редакция: чт, 25 юни 2009, 09:09 от slanchice1

# 49
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Питка



200 мл топло прясно мляко
5 пълни сл кисело мляко
3 яйца(единият жълтък отделих за намазване)-предварително разбих с вилица
1 пълна чл сол
1 сл захар
4 сл олио
1 сл мека св.мас
22 гр мая(имах половин пакетче и го претеглих да видя колко е)
брашно-отиде ми около 750-800 гр
Маята предварително размих в половината прясно мляко+мъъъъничко захар.
Програма-месене+втасване
След програмата извадих тестото с намаслени ръце,върху намаслена повърхност и разтеглих с ръце,нарязах на ленти и оформих.Тестото НЕ се премесва след като се извади от машината,направо се оформя.Втасва отново,намазах с жълтък+малко прясно мляко и пекох на 180 градуса,като в началото само отдолу,след 10 минути пуснах и горния реотан.

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 16:14 от max-mama

# 50
  • Мнения: 11 607
Тъй като темата е по принцип за тестени изделия, пускам си хляба с натурална закваска:

Хляб - разрез

Рецептата е натурална закваска( с типово и бяло брашно), сол, вода и бяло брашно.

Допълвам.....

Шарена питка - ето и рецептата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388671.0

Втасала - Втасала

Готова - пак - пак

Последна редакция: вт, 21 апр 2009, 19:34 от Мама Цоцоланка

# 51
  • Мнения: 1 394
Пикантен хляб с домати



Рецептата:

1кг бяло брашно
100гр царевично брашно
200гр доматен сок/най-добре от пресни домати или домашно консервиран/
2/3 кубче мая разтворено в  200мл прясно мляко,2 яйца
1ч.л. олио,1сл сол,1сл захар,кимион,черен пипер.
2 стръка зелен лук,и 1 стрък зелен чесън,краве масло за изпържването им смесено с олио,1 стрита сушена люта чушка/аз сложих едро смлян лют пипер./
От горепосочените продукти омесваме гладко и меко тесто.Оставяме го да почине,като през това време в съд запържваме много ситно нарязаните чесън и лук в олиото смесено с маслото /по равни части/.Изпържваме добре,до златисто И накрая добавяме лютата чушка /лютият пипер/.Той е на вкус /аз сложих една кафеена лъжичка и стана леко лютиво/.Премесваме тестото още веднъж и го разстиламе на кора с дебелина от 1 пръст.След,като е изстинала сместта от лука и чесъна ,изсипваме я върху тестото,цялата заедно с мазнината/ако ви се стори повечко мазнината ,може да отделите малко от нея/.Загъваме го и бавно и внимателно започваме да месим,докато се разпределят навсякъде запържените лук и чесън.Оставяме да втасва,докато удвои обема си.Тестото става мазничко,така,че може да намажете съвсем леко съда в който ще печете и да поръсите с брашно.Отгоре не се маже с нищо,само се поръсва с ронена чубрица и се пече в предварително загрята фурна на 180 гр ,около 1 час.

Последна редакция: вт, 05 май 2009, 11:02 от dodyniki

# 52
  • Мнения: 319
Ето и моите питки:
По рецепта на Болярската пита, но с друго оформление:


За прощъпалник:



Завъртяна пита на Vens:



Питка цвете по рецепта на Краси.мира



Сладка пита



Кифлички с локум


Сладки гевречета


Плетена питка със сирене



Усукана пита с мед и орехи на tanita

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 22:22 от vesi_nn

# 53
# 54
# 55
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
   Питка с  песто от босилек, маслинки и домати  


Оформлението е като за питка ЦВЕТЕ http://hihonas.blogspot.com/2009/06/blog-post_9529.html ,тестото е по рецептата за крокодил  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=112929.660.От мен добавих  1 обелен и изчистен от семките домат,нарязан на много ситни кубчета,маслинки и песто от босилек.Плънката слижих като разточих първия голям кръг,и после още веднъж сложих между по-малките.Беше ми останало малко тесто,което оцветих с песто ,разточих ,нарязах на тънки ивици и усуках около питката.Отгоре поръсих с майоран и шарена сол.След като втаса намазах с жълтък,масло и пр.мляко.

Тук ми е с половин доза тесто





Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 13:20 от kasier

# 56
  • Мнения: 11 747
О, в тази тема не съм се разписвала...  Crazy Да взема да се отчета, с моите творения, макар нито едно да не е скорошно...
пърленка с розмарин


хляб със сушени гъби, в машината


дърпана баница


козунак


плетена пита


хляб тип 'италиански'


пърленка


рогчета със сирене




# 57
# 58
  • Мнения: 88
Ето и моя кроки

# 59
  • Мнения: 1 394
  Здравословен хляб с ядки и брашно от коприва

                                                                                                                                                               
Рецептата:
300гр пълнозърнесто брашно,300гр бяло брашно,300мл вода,1/2 кубче мая,по 1 ч.л. от следните съставки:ечемичени ядки,овесени ядки,овесени трици,брашно от коприва,чубрица,смлени орехи,сол,захар.3с.л олио.
Приготвяне:Маята се разтваря във водата.Двете брашна се смесват и се прави кладенче по средата.Слагаме останалите съставки /без ядките и семената/ и месим меко тесто./При нужда добавете още бяло брашно/След,като сме омесили вече тестото,разстиламе го леко и слагаме ядките и брашното от коприва.Продължаваме да месим,докато се смеси всичко добре.Оставяме да втаса,докато удвои обема и печем около 50 мин. в предварително загрята фурна на 170 гр.След изваждане мажем с масло и поръсваме с овесени трици.

# 60
  • Мнения: 11 607
По идея на Краси:

Питки - Пак - Пак и пак

Тесто импровизация.

# 61
  • Мнения: 383

Селския ми хляб

Последна редакция: нд, 21 юни 2009, 00:45 от Ердинч

# 62
  • Мнения: 22 867
Питка със сплитане уинстън, рецепта и схема ТУК


Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 01:21 от labrex

# 63
  • Мнения: 1 394



Питката на баба
Продукти:500-600гр брашно,3ч.л.олио,2ч.л.захар,1чл сол,половин кубче мая,300мл вода.
Приготвяне:Пресявате брашното двда пъти и правите кладенче.Разтваряте маята в хладката вода и слагате 2 сл. брашно и захарта и оставяте за малко-5-10 мин.Изсипвате после в кладенчето и започвате да бъркате с вилица.Като започне да става трудно бъркането,тогава прибавете солта и олиото и продължете да месите на ръка,до получаване на гладко и меко тесто.Оставяте го в намаслен съд да повтаса около 30 мин./сега в жегите,иначе-1час/,премесвате после с малко мазнина и оставяте още 30 мин.Посли разделяте на две топки и всяка разточвате с брашно на дебелина около 1-2 см.Разстилате в намаслена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 гр.Пекат се около 10-15 мин.След изваждането веднага намазвате с разтопено краве масло.Бон апети!   bouquet

# 64
  • Мнения: X

По рецепта на Плетената пита на Pina.

# 65
  • Мнения: 11 607
Хляб - пак - ръчно месен, от мнозърнесто брашно и сместта Селски хляб

# 66
  • Мнения: 1 394


Кумска пита.
Рецепта:
.

1300гр брашно,400мл прясно мляко,100гр масло,50мл олио,1кубче мая,1с.л сол,2 с.л захар,5 яйца +1 жълтък.
От посочените продукти замесвате меко и гладко тесто.Оставяте да престои около половин час и премесвате наново.Оставяте пак да отпочине ,около 10-ина минути.Оформяте по желание,оставяте да втаса ,докато удвои обема си и печете на 180 гр в предварително загрята фурна,около 45-50 мин

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 10:18 от dodyniki

# 67
  • Мнения: 1 283
МОМИЧЕ С ЦВЕТЕ




ПИТКА ЗВЕЗДИЧКА


ЦВЕТНА ГРАДИНА




АЛФ

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 19:57 от Пепика

# 68
  • Мнения: 1 394


Питка сърце
Рецепта:
700гр брашно,3яйца,100мл прясно мляко,краве масло-50гр,олио-3с.л.,половин кубче мая,2сл маргарин Белла 80%,1/2 к.чашка газирана вода,сол -1к.л.,захар-2 к.л.
Омесва се меко и гладко тесто.Оставя се да втасва около 30 мин,след което се премесва.Оставя се да втаса още 10 мин и пак се премесва,след което се оформя по желание.Оставя се да втаса докато удвои обема си,и се пече в предварително загрята фурна на 170-180 гр.

# 69
# 70
  • Мнения: 1 440
Усукана питка с мед и орехи



Болярска питка





Питка Карина



Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 22:37 от Narina

# 71
  • Мнения: 22 867
Питка


Питка на кифлички


Питка с роза


Рибка от тестото на мах-мама, с плънка от гъби, лук, моркови, дивисил, копър.


Рибки-кифлички с плънка от сирене и краве масло.


Питки за хамбургери

# 72
  • Мнения: 11 607
Хайде и аз тук с моето сърце по идея на Доди.....

Преди печене и Готово сърце

Хамбургерите на Лабрекс

# 73
  • Мнения: 371
Ето и моите творения! 2 питки и понички!
http://krasita.snimka.bg/hobby/vkusotii.50326

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 09:47 от krasi

# 74
  • Мнения: 1 283
Krasi, а може ли рецептата за тези божествени понички?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=374913.msg10285722#msg10285722

Ти прочете ли за какво е темата, дала съм ти линк за първата страница.
 Моля ви момичета, тази тема е САМО за снимки, не за коментари - има теми за това  Peace

# 75
  • в моя свят
  • Мнения: 849
От мен един козунак



# 76
  • София
  • Мнения: 1 139
Болярска пита

# 77
  • Мнения: 19
И аз да се запиша, че отдавна следя темата . Искам да ви покажа моя погача за годинката на малкият ми син и рибата за Никулден.


                     


А що се отнася до рецептите всичко правя на око.

# 78
  • Bulgaria-Italia
  • Мнения: 218
Тутманик





2 яйца ,1 жълтък се отделя за намазване
100 гр разтопено краве масло +100 мл олио
20 гр. мая
1 ч.л захар
1.5 ч.л. сол
200 мл.прясно мляко
125 гр.кисело мляко (1 малка активия)
брашно ,колкото поеме
сирене


Маята се разтваря в част от прясното мляко ,прибавя се захарта и малко брашно,до получаването на рядка каша . След около 15 - 20 минути към шупналата мая се прибавя 1 цяло яйце и 1 белтък ,киселото мляко ,остатъка от прясното мляко,солта ,разбъркват се добре всички продукти и започваме да прибавяме по малко от предварително пресятото брашно.Замесваме много меко тесто ,да лепне по ръцете , и накрая добавяме по малко от мазнината и доизмесваме (някъде около две трети от нея). Готовото тесто се оставя да втасва на топло,докато удвои обема си . След това се разделя на три топки ,които се разточват ,намазват обилно с мазнина,поръсва се със сирене и се завива на руло ,усуква се и се поставя в предварително намаслена тава .Същото „упражнение“ се повтаря и с останалите две топки . Покриваме с кърпа и поставяме на топло да втаса . След това намазване с жълтък + мазнина и печем до готовност .След като се извади от фурната се намазва обилно с масло ,покрива се с кърпа и се оставя да си обиколи нивата  Laughing
Само да уточня ,че това тесто е за тава с малък диаметър  Peace

Да ви е сладко   chef

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 16:30 от kasier

# 79
# 80
  • Ловеч
  • Мнения: 145
Ето нещо и от мен.

# 81
# 82
# 83
  • Мнения: 1 122
Питка за курбан


Питка със сирене


Питки




Питка ,,Възелчета“ - стъпка по стъпка




Фугасс на Лабрекс

# 84
# 85
  • Мнения: 1 122
Домашни хамбургери на Лабрекс



Дърпаната баница на Пина





Гевречета



Кренвиршки и сиренки





Мекици



Последна редакция: чт, 18 фев 2010, 13:28 от stasi76

# 86
# 87
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609

# 88
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Гевречета

# 89
  • Мнения: 148
Ето и моите неща:
кошница
-готова
солени смас
-питки
 -заек
-нещо като агне
-кошницата за сватовете
-кошницата за колегите на дъщерята

# 90
# 91
  • гр.София
  • Мнения: 184
Козунак по рецептата и със съдействието и обяснението на Пина  bouquet

# 92
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728

Крем - Баница с извара и спанак



mama 69, това е само галерия, попитай тук          

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 22:02 от Venetta

# 93
  • Мнения: 125

Последна редакция: нд, 05 сеп 2010, 09:22 от Alyona

# 94
# 95
  • Мнения: 211
Гевречетата на Лабрекс (само за да ви следя, снимките са стари)

# 96
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545
Да се запиша и аз с някои мои неща - Питки, Хлебчета в различни форми, Козуначени кифлички, Франзелки.

   

   
[]
   

 

# 97
# 98
# 99
  • Мнения: 0
http://kazablanka99.snimka.bg/cooking/pitki.555018.21765921

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 20:04 от казабланка 99

# 100
# 101
  • зад парка
  • Мнения: 1 583
Пържени розички

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 19:18 от InaDot

# 102
# 103
# 104
  • Мнения: 385




















пържени банички с аиран







# 105
# 106
# 107
# 108
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545












Скрит текст:










# 109
  • Мнения: 385
rossonera,хубаво беше ги скрила,какво  ми трябваше да  поглеждам.Всичко е много съблазнително.

# 110
  • Мнения: 186







vasileva -как успя да направиш розичките от бутер тесто толкова хубави?Защото и аз се опитах но моите спаднаха и станах по-скоро като охлювчета отколкото като розички  Laughing Моля те сподели,защото твоите са се получили страхотни   Peace
 











пържени банички с аиран








# 111
  • Мнения: 385
РЕЖА ГИ НА ПО=ДЕБЕЛИ ЛЕНТИЧКИ,А И КАТО СЛОЖА ШУНКА ИЛИ ДР. КОЛБАС СЕ ЗАДЪРЖАТ ИЗПРАВЕНИ  Simple Smile

# 112
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 113
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545












# 114
# 115
  • Мнения: 186
Ето я и моята Корона с  малко импровизация:

Като за първи път съм много доволна  Wink

# 116
  • Мнения: 0
Ето нещо и от мен. Това е питката за прощъпулника на сина ми. Направена е по тази рецепта:
http://receptite.me/r-240-pitka-za-proshtupulnik


# 117
  • Мнения: 3 907
Привет Simple Smile Записвам се при вас с любимите ни курабиени кифлички с локум

# 118
  • Мнения: 3 271
Скрит текст:

# 119
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545
















# 120
# 121
  • Някъде там
  • Мнения: 886
Здравейте момичета големи вкусотийки правите   bouquet   bouquet  bouquet

Не знам дали тук ми е мястото, но искам да ви попитам някой знае ли някаква рецепта за хляб с брашно от елда???  Praynig

# 122
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 123
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 124
# 125
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545












# 126
# 127
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545








# 128
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545














# 129
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 130
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545






# 131
  • гр. Шумен
  • Мнения: 64
Записвам се момичета, страхотни сте  bouquet
Не съм правила погача до сега, но имам голямо желание да опитам Simple Smile

# 132
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 133
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 134
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545












# 135
  • Sofia
  • Мнения: 1 052
Солени мъфини с козе сирене

# 136
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 137
  • София
  • Мнения: 974
Ароматни пълнозърнести хлебчета с маслини  - http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/11/blog-post.html



Кифлички с шоколад- http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_24.html



Канелени рулца- http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post.html



Питки:



# 138
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 139
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 140
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545








# 141
  • Мнения: 1 517
Козунак

и козуначени кифлички с тахан и шоколад

# 142
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545










# 143
# 144
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545












# 145
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545








# 146
  • София
  • Мнения: 1 312
       http://radikal.ru/users/magi61#img=60 … sp;    

Последна редакция: нд, 12 апр 2015, 09:51 от мм

# 147
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545


















# 148
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545














# 149
# 150
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545








# 151
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545














# 152
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Леопардовият козунак на Venetta





Общи условия

Активация на акаунт