.....Реших да направя половин доза по основната рецепта на Танита. Та ако е провал...да не е голям Месих на ръка. Но колко време трябва да се меси? Втасването го направих в леко загрята фурна (пак идеи от тук). Правих някакви усуканици...Като резултат: очаквах да е по на конци и по-сладко, а то стана с вкус и вид на хляб, а и вида покрай второто втасване се позагуби...
Добре, че мъжа и дъщеря ми я харесаха и се изяде. Та ще ви помоля да ми препоръчате рецепта и ако ви се занимава да ме светнете за сигурно допуснатите грешки.
Ивейн, понеже тая питка на Танита ми е много любима, и е страшно вкусно нещо, като я гледам на снимките ти, си мисля да не си объркала пропорциите. Не, че лошо изглежда, като питка е добре, но усуканата питка на Танита става по-скоро като сладкиш, а не като бухнала пита. Ако искаш, пробвай пак да я направиш, но гледай да е точно по рецептата, все си мисля, че няма какво да и сбъркаш, а резултатът е ммммм . Може би защото имам слабост към канела, мед и орехи, не знам, но за мен това е една страхотна вкусотия. Иначе има доста рецепти във форума, опитай с болярската питка на Биляна, много момичета я правят и се получава, също е много вкусна, но тя си е пита, не е сладка. Искам да кажа, не е подсладена, иначе е много сладка! Успех!