продукти:
5 яйца
1пак. мая /по добре да не е суха/
1с.л. захар /може и по мляко,за да не стане като кифла сладка/
1с.л сол
130гр. кис.мляко
200гр. пр. мляко
около 1кг. брашно
За намазване:
250гр. масло-разтопено+ 250 гр.олио
Приготвяне:
Замесва се хубаво тесто,което се оставя да втаса. После се разделя на три части. Като всяка се раздърпва на кора,но с ръце не с точилка. С помощта на сместа от масло и олио се раздърпва хубаво ,не се притеснявайте дори и да се скъса. маже се с маслото +олиото. Отгоре по същия начин и втората кора и пак с масло и олио обилно и накрая последната.пак масло и олио. Завива се на руло,което леко се пресуква като мартеница.Слагате в тавата като я завивате в кръг. дано сте ме разбрали.Оставя се пак да втаса. Маже се с жълтък отгоре,може да се поръси със сусам или както ви харесва. Пече се на 220 градуса
Между самите кори може да се сложи и натрошено сирене. А може и да се нареже на парчета преди да я сложите в тавата и да ги обърнете обратно за да стане като слънце.
Тази рецепта съм я правила много пъти и всички в къщи я обожават
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=310467&pid=9563503
pokahontas Благодаря ти за рецептата