А ето и рецептата:
800 гр. брашно
3 яйца
300 мл. прясно мляко
1 пакетче мая
2 ч.л захар
1 ч.л оцет
олио (отива някъде към 1 кафена чашка)
30 гр разтопено масло
сол (към 1ч.л)
Маята се разбърква с 1 с.л брашно и малко хладка вода и се оставя 20 минути да повтаса. Брашното се пресява, по средата се вправи кладенче, в което се сипват 3 белтъка + 2 жълтъка, солта, захарта, оцета, прясното мляко, 3-4 с.л олио и втасалата мая. Мажете си ръцете и плота с олио и почвате да месите яко. Процедурата с мазането с олио се повтаря поне десетина пъти. След като тестото е добре премесено се маже обилно с олио и се оставя да втаса за около 30 минути (ако трябва оставете го повечко). След като удвои обема си, се премесва набързо , намазва се пак хубаво с олио и се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. Намазвате я от едната страна с разтопеното масло и навивате кората като за баница. Полученото руло нарязвате на пънчета с височина 5-7 см (зависи колко ви е дълбока тавата) и нареждате в тавичка. Оставяте да втаса пак 15 минутки, намазвате с останалия жълтък и по желание поръсвате с овесени ядки, сусам или семки. Печете в предварително загрята фурна около 40 минути. Аз я пекох в Раховец, като я бях сложила отдолу на 3, отгоре на 1. Когато я пека в голямата печка, слагам тавата върху скарата най- отдолу и пека на 180 градуса.