Продукти (за 4 порции):
Пилешки гърди - 600-800 грама
Гъби пачи крак пресни- 300-400 грама
Заквасена готварска сметана - 200 мл.
масло 100-150 грама
сол
босилек (или сух чесън, или черен пипер)
1. Измийте добре гъбите, големите нарежете на половинки. Нарежете месото на хапки. Посолете на вкус. Запържете ги заедно съвсем леко в масло и задушете под капак 20 минути или до готовност.
2. Добавете заквасената сметана, разбъркайте и оставете под капак още 2 минути. Ако соса ви се стори прекалено рядък, може да сгъстите с малко брашно. Подправки сложете много малко - черен пипер или босилек или сух чесън. Не всички наведнъж! Ястието търпи много малко подправки, гъбите си дават необходимия аромат.
3. Сервирайте веднага с гарнитура от картофено пюре, варени картофи, задушени картофи или варен ориз.
Това е - лесно, бързо и ужасно вкусно.