Останалата "кафява" захар ми изглежда оцветена бяла. Нито консистенцията е добра, нито аробата - мирише си като бяла захар.
Хрумна ми преди извество време - да си спретнем една неформална организация за взаимна подкрепа и образоване на тема "оцеляване в химичния свят на храните". Или нещо от сорта. Ако нашите деца знаят, че постъпват правилно и имат елементарна икономическа грамотност на тема масово хранене, няма да се чувстват кофти в училище, когато съучениците им се наливат с кола и се тъпчат н чипсове, вафлички и др. подобни. Сега децата (а и родителите), които се стараят да постъпват възможно най-добре за здравето си чрез отбягване на боклучавото хранене се "радват" на лошо отношение от околните. Дори са притиснати да следват масовия вкус. При моите това с производството и рекламите върши работа.