Спешни манджи - почти аламинути за работещи бг-мами.....

  • 131 405
  • 155
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 651
не знам каква паста имаш предвид, но се сетих за пресни спагети, които имах късмета да намеря и сготвя /не в БГ/ и наистина ястието стана за 10-15 мин. Спагетите бяха пресни, т.е. не сухи, а меки като тесто. Някой да е намирал подобни в БГ?

# 151
  • Мнения: 3 034
каквато имам налична вкъщи  Wink обикновено ползвам суха, тъй като купувам големи пакети, които са за 3-4 яденета. но и тук има пресна и е много хубава, да. особено пълнозърнестата мирише на пресен типов хляб  Grinning

# 152
  • София
  • Мнения: 315
Рецептата за месото,която ще пусна е много лесна и бърза,но времето за което се пече е повечко.
1кг месо(свинско,пилешко)
2 опаковки шопско топено сирене(на Жоси)
прясно мляко
Месото се реже на парчета и се слага в гювеч.Отгоре се слага сиренето и всичко се залива с прясно мляко.Шопското сирене е овкусено и не е нужно да се слагат никакви подправки.Времето за приготвяне на свинското е около 1.30-2.00ч(зависи от месото)С пилешко е по-бързо Peace

# 153
  • Мнения: 651
а то при печенето не се ли "губи" newsm78
непременно ще опитам тази рецепта...обичам да готвя в гювеч, все пак то само си се готви, а през това време /1,5-2 часа/ ехеее какви други неща може да свърши човек  Mr. Green

# 154
  • София
  • Мнения: 315
Топеното сирене се разтваря в млякото при печенето и се получава много вкусно сосче CrazyАз го поднасям с варен ориз.Яденето се пече на умерена фурна(леко да къкри)иначе млякото може да Ви потърси Joy

# 155
  • Мнения: 568
бързо китайско пиле -
в предварително загрята мазнина - зехтин - слагам нарязано на едри кубчета сурово бяло пилешко месо, след около минута - когато месото побелее - добавям нарязани на едри правоъгълничета 3-4 големи моркова и консерва 150 г. бамбук - без течността след още минута наливам 1 до 3 супени лъжици соев сос, половин кафена чаша бяло вино - ако имам такова, ако не може малко оцет или лимонов сок - и с. лъжица захар, няколко счукани или нарязани скилидки чесън,
разтварям в кафена чаша хладка вода 1 супена лъжица нишесте или ако нямам - брашно, оставям още около 10 мин. похлупено с капак и на съвсем слаб огън.
Може да се добави и бял пипер на вкус - ака няма бял - черен.
междувременно в кипнала вода сварявам ориз - в съотношение 4 към 3 - вода - ориз. за гарнитура.
Цялятя история е готова за не повече от 20 мин. и семейството я хапва с удоволствие.
 

Общи условия

Активация на акаунт