Испанска кухня

  • 63 961
  • 167
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 22 867
Моля, спешно ми кажете кое е точно пилето на Габи с ориз, че луда станах от час насам. Срещнах отзиви за тове пиле и в друга тема , а не мога да му хвана дирите...,т.е. рецептата. Искам довечера да го стотвя.

Моля за линк   chef

Виж ТУК - пиле с ориз и шафран. Ако за него питаш.................. newsm78

# 76
Здравейте Мами Simple Smile Аз съм почитател на Испанската кухня,и искам да ви попитм,знаете ли Испански ресторант в София?Много искам да си поръчам храна за вкъщи Wink ако знаете нещо,потърсете на в скайп - ceco_sexa4800 - не се водете по ника...беше още от миналата година  Joy

# 77
  • Мнения: 1 679
Запис - това е една от любимите ми теми.

# 78
  • Мнения: 423
Благодаря, Ви за хубавите рецепти, които споделяте! Днес направих хляба за начинаещи / хляб в тенджера/. Стана наистина невероятно вкусен. Та искам да попитам какви са тия прибавки, които се слагат в хляба? Като гледам на снимките има някакви подправки. Бихте ли споделили какви са Rolling Eyes?


# 79
  • Мнения: 1 909
Прочетох някъде, че сладките Полворонес се правят за Коледа, и понеже наближава...
ето рецептата, която използувах - правих ги три пъти подред, толкова бяха вкусни! Топят се в устата просто! Единия път използувах патешка мас и беше още по-добре, отколкото с масло. Нещо не се получават точно като купешките, малко са по-ронливи, но на вкус са си супер.
Испанките-специалистки, ако имате някакви препоръки, казвайте, защото пак се каня да ги правя Grinning   chef


ПОЛВОРОНЕС
Подготовка - 20 мин, престояване - 2 часа, печене - 15 мин
Съставки, за 6/8 души: 300 г брашно, 125 г мас (олио или масло), 75 г захар, 1 чаена лъжичка канела, настърганата кора на 1 лимон, няколко капки лимонов сок; пудра захар

Разсипете брашното върху тава и леко го запечете в средногореща фурна, като разбърквате от време-навреме, докато се позачерви. Оставете го да се охлади. Смесете маста, захарта, канелата, лимоновата кора и сок. Добавете  към сместа 250 г брашно, малко по малко, с върховете на пръстите, без прекалено да месите. Направете тестото на топка, покрийте го с чиста кърпа и го оставете в хладилника за 2 часа. Набрашнете дъска за точене и разстелете отгоре тестото, да бъде с дебелина 1 см. Нарежете кръгчета с помощта на чаша, сложете ги върху леко навлажнена тава и ги печете на слаба фурна около 15 минути. След изваждане от фурната, оставете ги да изстинат и ги поръсете с пудра захар.

На вид не са нещо кой знае какво, но ето все пак снимка


# 80
  • Мнения: 4 370
Пилето в торба за печене на Габи е върха! Тези торби взеха да ми стават любими. Жалко че ми се повреди апарата и не мога да покажа снимки.

# 81
  • Мнения: 1 679
попаднах на една рецепта за бутер тесто - по то4но за "наполитанас " и "кроасани" . поствам я на испански
ако го интересува някои които не разбира бих я превела . не съм я правила
Цитат
Pasta hojaldrada fermentada

Para realizar este hojaldre se necesitan los siguientes ingredientes: 1 kilo de harina fuerte o de media fuerza, medio litro de agua o de leche, 100 gramos de azúcar, 30 gramos de levadura de pastelería, 20 gramos de sal, 2 huevos y medio kilo de mantequilla o de margarina para masas.

Se coloca la harina en forma de volcán y se van mezclando el resto de los ingredientes (excepto la margarina o mantequilla), teniendo en cuenta que la levadura va a ir disuelta en líquido.
Se deja reposar la masa en un sitio fresco entre 7 y 10°C de unas 6 a 12 horas.
Se manosea la mantequilla hasta ponerla a punto de pomada.
Una vez que el plastón de masa ha fermentado, se le da un corte en forma de cruz, se estira y se introduce la margarina, dándole una vuelta sencilla, una doble y una sencilla con ayuda del rodillo. Entre vuelta y vuelta se deja reposar media hora. Se les llama "vueltas" a las dobleces que se debe realizar a la masa, como si se estuviese doblando una manta. Una vuelta sencilla es equivalente a doblar la masa sobre si misma; vuelta doble es equivalente a doblarla dos veces sobre sí misma.
Hasta el momento de consumir, es mejor guardarla en la nevera envuelta con papel de plástico especial para cocina.
También se puede trocear en porciones y congelar.
Hojaldre para cruasán

Para elaborar esta clase de hojaldre, se estira la pasta hojaldrada hasta que tenga un grosor de 4 milímetros.
Se corta en tiras y de estas tiras se cortan triángulos regulares a lo que se les hace un corte en el centro de la base y se enrollan hacia el vértice opuesto.
Se colocan sobre placas y se les da una segunda fermentación, de 2 horas y media a temperatura de 30°C. Después se sacan de la estufa y se pintan de huevo. Se cuecen a una temperatura de 200°C durante unos 10 ó 12 minutos.
Hojaldre para napolitanas

En este caso también se estira la pasta hojaldrada hasta obtener un grosor de 4 milímetros y se corta en tiras, si bien en esta ocasión se colocan sobre las tiras barritas de cobertura de chocolate y se enrollan.
Se dejan fermentar durante 2 horas y media a 30°C. A continuación se pintan con huevo y se ponen a cocer a temperatura de 200° durante aproximadamente10 ó 12 minutos.

Като имаш възможност, моля преведи я   bouquet

# 82
  • Мнения: 422
Здравейте, момичета.
Още като видях снимките и рецептата за Пълнена свинска рибица все се канех да я направя.Ето и снимчица на вкусотийката:

# 83
# 84
габи за теб е¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
слагам макаррони от 6арените на спирали дето са.
винаги като се свариат ги измивам с студена вода и ги остажиам в исплакнатата тенйера(вариа винаги пастата с асеите де олива и сал).
отделно в един тиган(не от новите) слагам в асеите де олива алмехас от наи големите на око според коли4еството макаррони, докато се отвариат ги клатиа в тигана и ги порусвам с ахос на прах или нариазани ахос се таиа...... пускат си жоди4ка баиа и бурзо стават, като се отвориат са готови, и ако види6 4е е много води4ката иа отстрани в един съд, слагам след това гамбасите те и те бързо стават, и като побелеиат леко(гамбасите никога не ги прави много само вуелта и вуелта, казвамтиго за сиако едно иадене като циало, сото си губиат вкуса като са пренаправени)и след това слагам ната ликида и като се сгусти малко е готово, след около 4 5 мин. си4ко го правиа на око, ниамам мерки, така 4е ако ти стига обиаснениетоми, 4акам да ми обайда6, естествено като се сгъсти порусва6 това варху макарроните и разбърква6 хъбаво с тиах и става муцка, и много бързо.
ади да расправиа6

# 85
  • Пловдив
  • Мнения: 686
GAZPACHO de zanahoria

ГАСПАЧО  от  МОРКОВИ

1 домат
1 филия хляб, накисната и изцедена без кората
2 големи моркова - рендосани едро
1 краставичка
1 голяма зелена чушка
2 скилидки чесън
сол, оцет, олио


(Може да се сложи и малко кимион и сладък червен пипер за цвят, но принципно, не е към рецептата).
Всичко това се разбива с пасатор или блендер. Поставя се в хладилник за  час-два до като съставките си пуснат ароматите.



# 86
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Момичета много ми хареса тази резачка за тесто на мрежа, дали се продават и в България?

http://www.clubcocina.net/tienda/index.php/cPath/34/sort/2a/page/2

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 15:29 от sylya

# 87
  • Пловдив
  • Мнения: 686




Харесва ми и тази ножица за кюфтета

# 88
  • Мнения: 1 283
[quote


[/quote]
И аз искам! Казвайте мами, който знае!

# 89
  • Мнения: 16
Готово pepika, имаш я.12 см широка за мрежичка.  chef

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт