1 пиле/пуйка
1 каф.чашка мазнина,масло или олио
1 к.ч. ориз
сол,чубрица,чер.пипер и червен пипер
1/2 малка зелка/кисела/
дреболийки-пилешки
Измитото пиле се осолява отвън и вътре.В 3-4 с.л. мазнина се запържват леко дреболийките на пилето-воденичка + дробче+сърце,нарязани на ситно.Прибавя се 1 к.ч. ориз измит да се позапържи,прибавят се и подправките на вкус,също и 1 к.ч. вода и се издърпва от котлона за да си дръпне ориза водата.С тази дробсърма се пълне пилето и се зашива.Поставя се във подходящ съд за печене в който има нарязано на ситно кисело зеле и 1 к.ч. зелева чорба,черв. пипер и мазнина -достатъчно за да не загори зелето.Отгоре пилето се покрива със цели зелеви листа,пак от киселото.И накрая целия съд се завива с фолио-алуминиево.Пъха се във фурната и се пече 1 ч. и 30 мин на 200*.Не се отвива,а накрая само се развива фолиото за да се запече зелевото листо за около 10 -ина минутки.Преди сервиране целите зелеви листа се изхвърлят и се сервира част от пилето,малко зеле и 1-2 л.дробсърмичка.
Гарантирам ти ,че става адски вкусно и в никакъв случай сухо-много крехко и пикантно!Това е рецептата с която правя пълнената пуйка,но времето за печене е по-продължително.