Приготвя се в тенджера под налягане.
пиле
картофи - нарязани на едро
1 кофичка кис.мляко
1 каф.ч.ориз
1 глава кромид
1ч.л.къри
1 глава пасиран чесън или по-малко (по желание)
сол
щипка черен пипер
Пилето, млякото, картофите, чесъна, солта и кърито се смесват и се слагат в тенджерата.
Отделно в тиган се задушава кромида, слага се за малко и ориза - да се "поизцъкли". Тази смес се разпределя върху другата в тенджерата, без да се бърка. Долива се малко вода, около 1 чаша (да не стане воднисто, все пак има и мляко).
Готви се между 15 - 20 мин.
Много върви със следното сосче:
2-3 домата + малко чесън + щипка босилек + парченце сирене + люта чушчица - всичко това се пасира
Тази манджа я готвя най-вече когато бързам или ме е домързяло. Всички в къщи я харесват. Когато искам да хапне и бебка, не слагам чесън, къри и ч.пипер.
Ако се сетите за някоя манджичка <по-така> в тенджера под налягане, свиркайте!