И не ги събираме накуп.
Тоест готвя за 6-8 човека.
Салати-шопска или овчарска.Червено цвекло с моркови.
Предястия-студени,защото стават бързо.
Рулца по чешки.
Пълнени яйца-сварените жълтъци разбивам с краве масло и пълня белтъците с шприц.Поръсвам с червен пипер.
Основно.
Гостите ни обичат месо.
Вратни свински пържоли.Или пилешки пържоли от бут.
Гъбен сос.Или задушени гъби .
Картофи соте
Задушени зеленчуци.
Или пилешки рула -пълнени с гъби и топено сирене .Сметанов сос.
Понякога използвам пилешки пържоли,по-лесно завивам рулцата.
Друг път пилешко филе,цяло парче.Правя едно голямо пилешко руло.
Зависи колко време имам и в какво настроение съм.
Ако сме на вилата-правим барбекю-пържоли,шишчета,зеленчуци.
Или риба .
Хлябът -домашен.В хлебопекарната.
Ако има време-питка Слънце
Плата
сирена-Бри,синьо сирене,Ементал,
мезета-филе ,,Елена,, Луканка ,
ядки-печени орехи,лешници,бадеми
Десерт
Торта Гараш или Торта ,,Медовик,,
И двете стават бързо.
Приготвям ги предната вечер,защото трябва да стоят 12 часа в хладилник.
Или сладолед и плодове.
Избягвам да приготвям пържени или панирани ястия.
Защото те трябва да се сервират на момента,а аз не искам да стоя в кухнята ,когато дойдат гостите.