Лесен сладкиш (торта) с ягоди!

  • 46 580
  • 83
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 7 474
Аз я правя само с кис. мляко  - по-евтино и винаги го има в хладилника. Wink.

Може във всякаква форма - слагаш отдолу бисквитите и отгоре изсипваш сместа.

Това на снимката е същото , но в купа се нареждат нарязани рула( 7 дейс-2бр.), вътре изсипваш сместа и отгоре нареждаш бисквитите. Слагаш в хладилника и като стегне (2ч.)обръщаш в чиния.

Желатина го разтваряш в топла вода за 10 мин. (на опаковката обикновено пише).

# 31
  • Мнения: 5 140
аЗ В МОМЕНТА СЪЩО ИМАМ И ДРУГО КИСЕЛО МЛЯКО Но е нискомаслено.
Да го сложа него и малко от сметаната, дали ще стане?

# 32
  • Мнения: 7 474
аЗ В МОМЕНТА СЪЩО ИМАМ И ДРУГО КИСЕЛО МЛЯКО Но е нискомаслено.
Да го сложа него и малко от сметаната, дали ще стане?

Ще стане  Peace

# 33
  • Мнения: 5 140
Айде започвам , но много ме притеснява желатина.
Взела съм на Йоткер, двата ли да сложа?

# 34
  • Мнения: 7 474
Айде започвам , но много ме притеснява желатина.
Взела съм на Йоткер, двата ли да сложа?

Да ти кажа и мен хич ме няма с желатина  ooooh!, аз си слагам два -  виж Еми е объяснила по-добре!


 
По принцип за желатина, за да не станат "издънки" е сигурна следната технология (то и на пакет4етата  е описано)- разтваря се необходимото количество в малко ХЛАДКА вода, докато набъбне, долива се половин или една 4аша (или ако ще се желира например компот- цялата те4ност) и се затопля на водна баня (аз го правя в микровълновата на 600В за около 2 минути) докато се разтвори желатина и заприлича на гъст захарен сироп. Много е важно ДА НЕ ЗАВИРА! После съвсем малко се чака да изстине и се добавя в сместа, която искаме да желираме.  Grinning
П.С. Не съм имала проблеми с желатина на Dr.Otker , струва 35 ст. в Била (Българският е по-евтин, ама с този на Биосет имах проблеми- остана на гранули и ве4е не взимам такъв. Ако иска някой български- по-добър е на Меркурий). Моят мъж много обича всякакви желета, та се наложи да се "специлизирам" Grinning

# 35
  • Мнения: 5 140
Егати, тоя желатин неще да набъбва, какво да правя  Rolling Eyes
Всичко направих както пишеше в упътването, седи си като водичка.....

# 36
  • Мнения: 7 474
щом не е на бучки значи се е разтворил - сипвай и да става каквото ще  Mr. Green

# 37
  • Мнения: 5 140
Какво количество трябва да е желатина горе долу  newsm78

Направо не смея да рискувам, не направих желатина като хората, сипах го да се разстваря в много вода, голяма съм овца. ooooh!
До утре ще издържат ли ягодите+ млякото в хладилника, за да го довърша утре вечер?

# 38
  • Мнения: 7 474
Аз разтварям 2 пак. в 50 гр. топла вода и бъркам newsm78

На опаковката на Руф пише  - 1 пак. в 6 суп. лъжици за 10 мин. докато набъбне и после се добавя още гореща вода .

Няма ли някой желатинов спец да се включи Praynig   

# 39
  • Мнения: 5 140
Е явно няма да стане, утре купувам още желатин и ще го доправя, горката торта не и върви, дано поне стане като хората и много да ни хареса.
Лео мерси мила, утре пак ще се включа дано си Онлайн отново да помагаш.
Мерсииииии  bouquet Hug Heart Eyes

# 40
  • Мнения: 7 474
Аз само не разбрах какво в този желатин не ти се получава newsm78

# 41
  • Мнения: 5 140
Не се получава, защото го разтворих в супер много водаааааа smile3511 smile3515
Много съм застреляна, ама на упътването пише в 0,5 л.....или аз пак нещо не съм разбрала, както винаги ooooh!

# 42
  • Мнения: 7 474
Може би пише, че  за 0.500 л.(смес) се слага 1 бр. желатин.  newsm78

Разтваря се в съвсем малко вода.  Айде утре пак до ПОБЕДАТА!  Peace

# 43
  • Мнения: 5 140
Само аз нещо не съм разбрала, знаех си че ще сгафя нещо с този желатин.
Наистина утре пак до ПОБЕДАТА.
Леле как ще се усъвършенствам с тази торта и желатина да знаеш Grinning
Айде утре пак на линия, нали...ще ми помагашшшшшш? (макар и виртуално)
Апропо в кой град си?

# 44
  • Мнения: 7 474

София! Ще помагам - в краен случай пусни една тема за желатина  утре и по-просветените ще помогнат  Hug

Общи условия

Активация на акаунт