Боле с портокали
Необходими продукти
- • 6 бр. портокали
- • 3 с.л. захар
- • 8 бучки захар
- • 1.5 л бяло вино
- • 700 мл шампанско или газирана вода
Начин на приготвяне
Портокалите се измиват много добре със сапун и вода, след което корите им се трият бучките захар, докато пожълтеят. Захарта се оставя в 1/2 чаша студена вода да се разтопи. Плодовете се обелват, нарязват се на филии, посипват се с кристалната захар и се оставят в съда, в който ще се поднесе болето, да отлежат 1-2 часа. Долива се разтворената захар, много добре изстуденото бяло вино и шампанското. Разбърква се и се поднася веднага.
Рецептата е добавена от vanja на 20 Януари 2012 г.
Източник: списание *Царица Къщовница*
Източник: списание *Царица Къщовница*
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.