ВМ-НВХ рецепти

  • 464 216
  • 527
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: X
повече тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=194152.30

да не натоварвам форума с копиране повече

ще се опитам да обознача режимните рецепти с ВМ-НВХ

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 11:41 от Анонимен

# 16
  • София
  • Мнения: 1 462
Пилешки ролца със спанак в бекон:
1 кг. пилешки гърди 500г. гъби 200г. бекон 200г. спанак 300г. черен дроб 100г. масло магданоз черен пипер олио сол Нарязваме на ситно гъбите и пържим в масло, сол, черен пипер. Начукваме месото на тънки листчета и в/у тях слагаме 3 пресни листа от спанака, слагаме от гъбите и нарязан на тънки пръчици черен дроб. Увиваме добре рулото и отгоре го завиваме с тънко нарязан бекон. Пържим на слаб огън в масло


Руло от бекон и свинско:
Ето линк към албума със снимки:
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=14080&AlbumId=127396
Правих го за Нова година. Страшно вкусно – рецептата не е моя, снимките също

Продуктите са 1 пакет бекон нарязан на дълги ленти, около 1,5-2 свинско месо (каквото обичате). За плънката:  изрезките от бекона  и месото, по желание може и гъбки.
Оплита се бекона и върху него се налага разцепеното месо, така че да го покрие. Подправките са по желание. Ние използвахме готова на Котани в червеното пакетче за месо. Отвътре се слага плънката и се завива. Може да се пече и във алуминиево фолио, но залепва на места бекона.
Рулото става също и със пилешко месо.  


Мусака с пилешки дробчета:

1 кг. пилешки дробчета
2 глави кромид лук
2 моркова
1 червена чушка
200 гр. гъби
2 домата
сол на вкус
млян черен пипер
1 с.л. чубрица
1-2 стръка босилек

За заливката:
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца


Пилешките дробчета се слагат в леко подсолена вода. След като кипнат, се оставят на умерен огън за 5 минути.
В йенска тавичка се нарежда кромидът, нарязан на колелца. Поръсва се с черен пипер, сол и чубрица.
Върху него се нареждат отцедените от водата пилешките дробчета, наръсват се с подправки и се покриват с морковите и чушката, нарязани на големи кубчета, и гъбите - на филийки.
Похлупва се и се пече на не много силен огън, докато в тавичката се отдели течност от зеленчуците. Похлупакът се маха и печенето продължава.
Отгоре се нареждат плътно един до друг доматите, нарязани на колелца, посоляват се и се поръсват с босилек.
Щом се запекат, се заливат с прясното мляко и разбитите в него яйца. Заливката се запича до златисто.


Kюфте в гювече по тутракански
   Продукти:
за  4 порции
•   1/2 кг кайма
•   1 1/2 ч.ч. доматен сок
•   4 яйца
•   300 г сирене
•   1 глава лук
•   черен пипер
•   сол
•   джоджен
Време за приготвяне:
40 минути

Рецепта за Кюфте в гювече по тутракански:
Каймата (1/2 кг) се омесва заедно със сиренето (300 г), солта и черния пипер. Разпределя се в 4 глинени гюведжета. Отгоре се залива с доматения сок (1 1/2 ч.ч.) и ситно нарязания лук (1 глава). Гюведжетата се пекат във фурна и малко преди да станат напълно готови в тях се чуква по едно яйце и се поръсват отгоре с джоджен.



Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 14:23 от Петяя

# 17
  • Мнения: X
наближава сезонът на тиквите
а те са чудесно както в супи и ястия, така и в десерти
а и са напълно режимни, само 4%В
в БГ ги консумираме само печени с много захар или мед, което ни заблуждава, че са сладък десерт
да не говорим и че са супер вкусни и сурови

Тиквено къри
В малко загрято кокосово масло се разбърква добре 1 с. л.червена къри паста и се изсипва 1/2 кутия (200мл) кокосово мляко
щом заври, се добавят парченца тиква и леко припечени в масло или кокосово масло пилешки хапки
оставя се да покъкри около 30 мин, накрая се добавя малко нарязани листа кориандър
сервиране - със спагети от тиквички и припечени сусамови звънца


Тиквена закуска

в тавичка се слагат кубчета тиква, поръсват се с кокосови стърготини и канела и парченца масло
(може и да се залее с разбити яйца)
пече се на 150 гр около час, докато тиквата омекне и се припече леко отгоре

# 18
  • Мнения: 6 346
W'A'S'P', чудесни идеи за тиквите! Hug Аз ядох много печена тиква тази зима Embarassed Много пъти вечерята ми беше това: тиквата на парченца, сирене, кокосови стърготини (може и без тях), канела и повечко масълце, после всичко във фурната, за да се разтопи маслото. Много вкусно Wink

С тиква, ако самата тя не е много сладка, може да се заместят и картофите за "картофена" салата.

# 19
  • София
  • Мнения: 1 462
Патладжани на фурна с домати и сирене

1 кг. патладжани
4 домата
1/2 ч.ч. Зехтин
250 г. сирене
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
4 ч.ч. кисело мляко
10 скилидки чесън
магданоз
черен пипер
сол


Патладжаните се нарязват на филии, посоляват се, отцеждат се от горчивия сок и се изпържват в сгорещената мазнина. Половината от тях се нареждат в тавичка, върху тях се разстила настъргано сирене, смесено със ситно нарязан магданоз и черен пипер. Отгоре се нареждат кръгчета от доматите и се покриват с останалите патладжани. Ястието се залива с разбитите яйца и прясното мляко и се пече в силна фурна.
Поднася се с подлученото с чесъна кисело мляко.

# 20
  • София
  • Мнения: 1 462
Специални благодарности на момичетата от тамата с 90-дневна диета-рецепти. Всички публикувани рецепти в този пост са взаимствани от там. Всеки може да допълва и модифицира рецептите според вкуса си.

Салата"Мъжки сълзи"
200гр. пилешки дробчета
2 с.л. масло
2-3 кисели краставички
150 гр. маслини
сол
млян черен пипер
1/2 връзка магданоз
150 гр. Майонеза- домашна

Дробчетата се нарязват и се запържват в маслото. Охлаждат се, режат се на кубчета и се разбъркват с нарязания на лунички лук. Добавят се нарязаните на сламки краставички(аз ги режа на кубчета) и маслините на кръгчета. Салатата се овкусява с подправките и майонезата.  Установих, че тази салата става още по-хубава когато преснои през ноща в хладилника.

Източник:сп."Кулинарен журнал" бр.3/2008г.

Кюфтета със сусам
500гр. кайма
2 жълтъка
1 глава кромид
2 скилидки чесън
1 ч.л. стрита мащерка
80-100гр. сусам
черен пипер

Каймата се омесва добре с жълтъците, ситно нарязания лук, счукания чесън, мащерката, черния пипер и сол на вкус. Оформят се малки топчета. Топчетата се овалват в сусам и се пържат в сгорещена мазнина.

Източник:сп."Кулинарен журнал"-бр.3/2008г.

ГЪБИ ПО ОВЧАРСКИ

300 гр. гъби;
1 каф. чашка масло;
2 домата;
2 глави лук;
100 гр. сирене;
1 чаена лъжичка червен пипер; 
сол на вкус.
Запържват се ситно нарязаният лук заедно с обелените и нарязани домати, докато омекне лукът. Добавят се гъбите. Пънчетата на гъбите се нарязват на едро, а шапчиците се оставят цели и се обръщат нагоре. Когато гъбите омекнат във всяка шапчица се поставя парченце сирене, поръсва се с черен и червен пипер и съдът се захлупва. Задушава се на умерен котлон още 10 минутки.
"Златни" гъбки на Leo

500 гр. гъби
1 голяма глава лук
подправки пожелание- сол, черен пипер и други
2 лъжици заквасена сметана

Нарязвате гъбките ситно + нарязания на полумесеци лук+ подправките  ги сипвате в дълбок тиган . Заливате ги с една кафена чаша вода и на не много силен огън ги оставяте да къкрят, докато водата изври. Когато останат без вода им слагате малко мазнина (масло, зехтин, мас) и ги запържвате до златисто!! Добавя се заквасената сметана

Пилешко вретено
1 кг. пилешко филе
сол
черен пипер

за плънката:
2 кисели краставички
200 гр. кашкавал
200 гр. гъби
1/3 пакетче масло
1 ч.ч. бяло вино
сок от 1 лимон

Филето се начуква и натрива със сол и черен пипер. Киселите краставички се нарязвт, кашкавалът се настъргва, гъбите се режат на ивички  и се смесват. В средата на филето се слага плънкт и се навива н руло. Поставя се в намаслена тавичка, поръсва се с парченца масло, полива се с виното и лимоновия сок и се пече до омекване.
Печена съомга с босилек

около 500 гр.съомга филе
2 скилидки чесън нарязан на ситно
5-6 с.л. зехтин
1ч.л.сух босилек
1ч.л.сол
1ч.л.черен пипер
сока на половин лимон
1с.л.нарязан магданоз

В купичка смесваме зехтина,босилека,солта,черния пипер, сока от лимон и магданоза.Намазваме филетата с марината и оставяме в хладилника за около един час.След това нареждаме филетата в тавичка и печем на 190 градуса около 35-40 минути.
Млечна салата с печени чушки

   10-12 броя червени печени чушки
   1 кофичка цедено кисело мляко
   100-150гр сирене
   чесън на гранули
 
   Чушките се режат на много ситно, смесват се с цеденото кисело мляко, добавя се чесън на гранули и за финал се слага сиренето.Разбърква се отново и се слага за поне 2 часа в хладилник преди консумация за да поеме аромата на чесън салатката.


МИНИ ПАТЛАДЖАНЕНИ ПИЦИ

1 голям патладжан
1 домат
150гр моцарела (или сирене)
босилек, джоджен, сол, черен пипер и зехтин

Нарязвате патладжана на дебели около 1см резени (без да го белите!)и посолявате обилно. Оставяте ги да си пуснат водата, след което ги подсушавате, намазвате със зехтина от двете страни и редите в тава върху хартия за печене (ако нямате намажете обилно тавата с олио) и запичате за 20мин в предварително загрята на 200° фурна.
Обелавате доматът и го нарязвате на малки късчета, моцарелата нарязвате на кубчета и в купа ги разбърквате с всички подправки и малко зехтин.
Върху всеки резен патладжан разпределяте от сместа и запичате за още 15-тина минутки. Ако сте сложили сирене, вместо моцарела, може да си настържете отгоре малко пушено сирене или кашкавал. Много лесно и вкусно предястие  .

Пиле Тандури
Индия


Необходими продукти

пиле - 1 брой
лимони – 1 бр.
сол
лук – 1 глава
чесън – 2 - 3 скилидки
люти чушки - 1/2 бр.
черен пипер - 1/2 ч. л. ,
канела - 1/ 2 ч. л.
карамфил – 1 зърно
индийско орехче - 1/2 ч. л.
джинджифил – 1 ч. л.
кардамон – 2 - 3 зърна



Приготвяне

Пилето се нарязва на парчета, отстраняват се костите и кожата и се натрива с лимон и сол.

Парчетата се накисват за 12 ч. в марината, приготвена от: лука, чесъна, лютата чушка, черен пипер, канела, карамфил, индийското орехче, джинджифила и кардамона. Всичко това се смесва и смила в миксер след което се прецежда.

Обляно в тази марината и престояло 12 ч. , пилето се запича в предварително затоплена фурна.

   Информирай


Пиле с броколи и кисело мляко
400гр пилешки гърди
600гр броколи
1 коф. кисело мляко/сметана

В дълбока касерола или тенджера се запържва пилешкото месо нарязано на хапки.След като месото побелее и леко се запържи се добавя накъсаното на розички броколи.Сипват се 100мл вода и се слага капака на съда.Когато броколито омекне и течноста се изпар,се добавя 2/3 кофичка кисело мляко,овкусява се със сол.Тенджерата пак се покрива и къкри още 10-тина минути.
В оригиналната рецепта се използва заквасена сметана, ката че кой както го предпочита.

Любимият кашкавал на Ели

100 гр. кашкавал
шарена сол

Приготовление:Слагате кашкавала в микровълновата до пълно разтапяне.Вадите и ръсите с шарена сол.Реже се с ножче и се комбинира идеално с шопска салата.

ПИЦА БЕЗ БРАШНО
Необходими продукти:

6 яйца, 2 връзки пресен лук, 2 кренвирша, шунка около 30 гр., маслини без костилките, рендосан кашкавал,колкото да покрие пицата сол, чубрица и лют пипер
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват и се смесват с нарязания на ситно лук. Изсипва се сместа в тавичка покрита с хартия за готвене и се пече за около 10-12 мин.в зависимост от фурната. След,като е готов вече "блатът" за пицата се нареждат останалите продукти. Връща се във фурната за още няколко минути,настъргва се кашкавала и се запича до получаване на коричка. Може да използвате сирене вместо кашкавал.Време за приготвяне:
20 мин.
Касапското мезе на Вероника!


бялата част на стрък праз
200 гр обезсолено сирене
ч.л червен пипер
олио-30-40мл.

Празът се нарязва на ситно.Сиренето се натрошава.Смесват се в купа заедно с червения пипер.Започва да се долива по малко олио, докато сместта стане хомогенна и придобие консистенция на пастет.Оставя се за известно време в хладилника да се охлади.
Запечени тиквички в доматен сос и сирене фета

Продукти:
•   1 кг. дребни тиквички
•   200 гр. сирене фета
•   50 мл. зехтин
•   4 малки домата
•   1 глава стар лук
•   2-3 стръка пресен джоджен
•   4-5 стръка пресен магданоз
•   50 гр. настърган кашкавал
•   сол и черен пипер
Тиквичките се нарязват на по-едри парчета.Доматите се срязват с остър нож на кръст от долната страна и се потапят за 30 секунди във вряла вода. Изваждат се с решетъчна лъжица и веднага се пускат в съд с ледена вода. Обелват се и се нарязват на кубчета. Зехтина се загрява в дълбок тиган или тенджера и в него се сотира нарязаният на полумесеци лук. Добавят се доматите, сол, черен пипер и когато заврат към тях се изсипват тиквичките и нарязаните джоджен и магданоз. Варят се 10 минути.Фурната се нагрява на 180°C.Тиквичките с доматения сос се изсипват в тава. Върху тях се разпределя нарязаното на кубчета сирене фета и се поръсва с настърганото сирене гравиера.Пекат се 30 минути докато сирената се разтопят и придобият златист цвят.След като се опече ястието се оставя за няколко минути да се охлади и се сервира.


Спаначено пюре със сирене

Продукти: 1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко, 250 г краве сирене, 1,5 кг пресен спанак, 8 с.л. зехтин, 1 глава чесън, джоджен, сол на вкус

Начин на приготвяне: Изчистеният и измит спанак се нарязва на едро и се сварява в малко подсолена вода. Изцежда се и се пасира с миксер. В тиган се запържва маслото с брашното. Когато брашното стане златисто се прибавя спаначената каша и млякото, което е предварително леко загрято. Добавя се счуканият чесън. Бърка се непрекъснато, за да не загори. Когато се сгъсти достатъчно се добавя накълцаният джоджен.
Пиле за приятели

Продукти:

1 пиле – около 1 1/2 - 2 кг.
300 гр. свински гърди
100 гр. сланина
250 гр. кайма
200 гр. свински пушени гърди
500 гр. кървавица
1 кисела зелка
2 малки глави лук
1 с.л. червен пипер
сол

Приготвяне:
Нарязваме лукът на ситно и го омесваме с каймата и червения пипер. С част от сместа се пълни пилето, а с останалата смес се навиват сърми.

Сърцевината на зелката се нарязва на ситно.
На дъното на глинения гювеч се подрежда сланината нарязана на тънки филийки, след което се редят свинските гърди, нарязаното зеле, пилето, сармите, кървавицата нарязана на парченца, залива се с вода на нивото на продуктите. Захлупваме гювеча с капак и го замазваме с тесто.

Поставя се гювеча в студена фурна. Включваме на 220 градуса за 45 мин., след което се пече за около 2 – 2 1/2 часа на 100 градуса.

Вкусни сочни пилешки дробчета

500 гр.пилешки дробчета
2-3 печени червени чушки
2-3 малки кисели краставички
1/2 буркан нарязани мариновани гъбки/може и пресни/
3 глави лук
1ч.чаша доматен сок или 1 с.л доматено пюре
3-4 с. л масло
Запържваме пилешките дробчета в маслото.След това добавяме нарязания на полумесеци лук и оставяме да се позапържи и тогава прибавяме гъбите,печените нарязани пиперки,киселите краставички и доматите.Овкусяваме със сол и черен пипер.
Хубаво като се сложат останалите зеленчуци да се затвори съда с капак за да се задушат малко.


Пълнен патладжан с ядки и синьо сирене
Продукти
2 средни на големина патладжана
1 глава стар лук
1 ч.л. суха мащерка
150 гр. микс от ядки по избор
100 гр. синьо сирене
сол и черен пипер на вкус
3-4 с.л. зехтин
Приготвяне
* Измийте патладжаните и без да ги белите отрежете капачета по дължината им. Издълбайте ги внимателно с малка лъжичка. Посолете ги отвътре , както и издълбаната вътрешност. Оставете ги да престоят 15 мин , след това ги изплакнете със студена вода и подсушете с кухненска салфетка.
* Намажете с малко зехтин отвътре и отвън издълбаните патладжани и ги запечете във фурната за 20 мин , докато омекнат.

* Нарежете лукът на полумесеци и заедно с вътрешността на патладжаните го задушете в останалия зехтин. Подправете с мащерка , сол и черен пипер.
* Начукайте на едро ядките и нарежете сиренето на кубчета. Смесете ги със задушеният лук. Напълнете със сместа патладжаните. Преди сервиране запечете за няколко мин. в силна фурна.



Ветрило от патладжан
Необходими продукти за 4 порции:
2 средно големи патладжана
200гр. сирене
4 домата
1 глава чесън
мащерка или магданоз
100мл. зехтин

малко кашкавал

* Патладжаните  се режат напречно на филии, които НЕ СЕ СРЯЗВАТ ДО КРАЯ -  оставя се цяла част около 1см.
* Изкисват се в солена вода за около час
* Изцеждат се от водата и се измиват
* Във всеки разрез се нарежда парче сирене, скилидка чесън и парче домат, като самия патладжан леко се извива.
* Поръсва се с мащерката / може и без нея, но придава хубав аромат/.
* Залива се със зехтина и 100мл. вода
* Пече се в тавичка с капак или фолио около 1ч. на 200*.



Доматено ветрило със сирене и чесън
Продуктите са на око
домати
твърдо сирене (тип Кашкавал, Гауда, Едам, Чедър и т.н)
чесън
сол
смлян черен пипер

• Доматите се нарязват тип ветрило.
• Сиренето се настъргва.
• Чесънът се почиства и се пресова.
• В купа се разбърква сиренето с чесъна.
• Доматите се посоляват между всеки разрез и се пълнят с малко от сместа.
• Така приготвените домати се нареждат в огнеупорна тава.
• Пекат се в предварително загрята фурна на 200-220 С за 10-15 минути (зависи от мекотата на доматите и топенето на сиренето).

Сирене по шопски
400 г сирене
2 с.л. зехтин
4 яйца
2 домата
червен пипер на вкус, босилек, магданоз, чубрица
по желание по едно люто чушле
Нарязаното на порционни парчета сирене се поставя в пръстени гюведжета, предварително може да посипете парченцата сирене с подправки – магданоз, чубрица, босилек /ако е пресен е още по-вкусно/. Върху сиренето се слагат дребно нарязаните обелени домати и част от зехтина. По желание се добавя малка разцепена люта чушка. Най-отгоре се поставя кръгче домат.Ястието се запича леко във фурната, след което във всяко съдче се добавя по едно яйце. Останалата мазнина се разпределя, отгоре се поръсва с червен пипер и пресен манданоз
СУПА ОТ КРОМИД ЛУК СЪС СИРЕНЕ

150 г сирене
200 г кромид лук
30 мл зехтин, мас, или олио
смлян черен пипер и сол на вкус

Лукът се нарязва на филийки и се задушава в мазнината до златисто оцветяване, след което се залива с 5 чаени чаши гореща вода и се оставя да кипне. Прибавя се настърганото сирене и се вари 5-6 минути. Готовата супа се поръсва с черен пипер .

Спаначена крем супа с четири сирена
Продукти за 4 порции:
250гр спанак от консерва
100гр праз
40гр масло
100мл прясно мляко
700мл вода
50гр Бри
50гр Горгонзола
50гр Гауда
50гр Чедър
Сол, черен пипер, индийско орехче на вкус
Измиваме и нарязваме на колелца праза, отцеждаме от водата спанака. В тенджера разтопяваме маслото и поставяме лука да се задуши. Прибавяме спанака и задушаваме още 3-4минути. Изливаме млякото и водата и оставяме да ври на слаб огън около 15минути. Прибавяме нарязаните на едно сирена и разбъркваме. Оставяме ги да се разтопят, подправяме със сил, пипер и индийско орехче и пасираме.
Сервираме супата топла, със заквасена сметана и смлени орехи.
Салата с гъби
Смесват се гъбите(Предварително сварени),2-3 сварени яйца,прясна краставица,една лъжица домашна майонеза, копър,чесън и черен пипер.

Огретен с моцарела и тиквички


400 гр. тиквички
2 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
малко риган
сол, черен пипер
зехтин
1 опаковка (125 гр.) моцарела
1-2 с.л. настъргано пармиджано
салвия

В тиган се загрява зехтинът.
Прибавя се чесънът, който е разполовен и риганът. Внимава се чесънът да не потъмнее, прибавя се наситнения лук.
Единият домат се бели и се реже на малки кубчета. Добавя се към лука и се пържи, докато се получи сос.Подправя се със сол и пипер.

Тиквичките се режат на колелца по 1/2 см.

В огнеупорна тавичка се слага малко зехтин на дъното, после се разпределя соса.
Отгоре като керемидки се нареждат тиквичките, вторият домат нарязан също на шайби и се слагат няколко листа прясна салвия, сол и малко черен пипер.

Отгоре се слага моцарелата на шайби и се наръсва с пармиджаното и малко зехтин

Пече се в добре загрята фурна на 180С за около 30 мин. или докато се зачерви.
Подходящо е да се сервира топло като гарнитура към месо и риба или като самостоятелно като предястие.

# 21
  • Мнения: 78
СЛОЕСТА МАНДЖА
Продукти :
 500 - 600 гр свински гърди нарязани на малки кубчета
3-4 глави лук ( нарязан на полумесеци)
4-5 пиперки , нарязани на кубчета
5-6 гъби , или 1 тиквичка , или 1 настърган морков( в оригиналната мамина рецепта това беше редче с картофи на кубчета )
5-6 настъргани домати , разбъркани с повечко нарязан магданоз

Продуктите се нареждат на слоеве в тази последователност . Изпозвам само сол и черен пипер на всеки ред . Никаква вода , не добавям мазнина , освен ако месото не е от гърди . мама използва една плитка разлата тенджера , аз или гювеч или една силиконова кръгла форма .
Пече се за 1 ч. 20 мин на 200 ' без капак . Това е една от дистанционните манджи...налагам , затоплям фурната пъхам и заминавам на работа .  

# 22
  • София
  • Мнения: 1 462
Крем супа с броколи и сирена
1 средно голяма глава броколи
500-600 мл. прясно мляко
3 с.л. сметана за готвене
50 грама синьо сирене или друг тип сирене по ваш вкус - кашкавал, сирене чедър, гауда и пр.
50 грама овче сирене
50 грама рокфор
2 щипки сол

Броколите се накъсват на розички и се бланшират във вряла, подсолена вода за 3-4 минути. Водата се отстранява, като се оставя съвсем малко на дъното на тенджерата (един пръст). Добавя се прясното мляко и се оставя да поври около 10 минути, след което се добавя и сметаната, като се бърка непрекъснато. След като сместа се посгъсти, се добавят и натрошените сирена, бърка се не повече от 15 сек и се отнема от огъня.
Супата се сервира както топла, така и леко охладена.

Забележка: Тъй като някои сирена са доста солени, може да не се наложи да добавяте сол към супата!

# 23
  • София
  • Мнения: 1 462
Фалшиво сирене
Необходими продукти
•   извара - 500 г кашкавалена
•   кисело мляко - 1 кофичка
•   прясно мляко - 200 мл
•   желатин - 3 пакета
•   лимони - сокът от половин
•   сол - 1/2 к.л.
•   подправки - за гарниране, по избор
•   зехтин   
Приготвяне на Фалшиво сирене
Желатинът се разтваря във вода според указанията на опаковката и се оставя да набъбне. След това се разтопява в съд на котлона. Оставя се да изстине.

В купа се смесват изварата, киселото мляко, прясното мляко, лимоновият сок с малко сол и се разбиват продължително, докато се получи гладка смес.

Към нея се разбива и желатинът и сместа се изсипва в подходящ съд-калъп. Слага се да се стегне добре за няколко часа в хладилник.

Готовото фалшиво сирене се обръща в чиния преди поднасяне. Реже се на по-големи кубчета. Поръсва се с подправки на вкус и обилно се полива със студено пресован зехтин.

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 18:26 от Петяя

# 24
  • Мнения: 798
Сетих се за една рецепта дадена ми от една моя приятелка, мисля че става за режима нищо че е с бяло пилешко месо.

Пиле по "аржентински":
пилешко филе пеперуда
стар кромид
кашкавал
майонеза

В йенска тенджера без никакви мазнина и подправки се подреждат ред пилешка пържола, ред кромид нарязан на шайби (кромида може и да се нареже на дребно, така по не се усеща вкуса му за тези които не го обичат), ред настърган кашкавал и най-отгоре майонезата. Пече за около 30-40 минути във фурната при 200 градуса.

# 25
  • Мнения: 6 346
Паниран кашкавал с кокос вместо брашно - в яйцата се сипва кокос и се овалва кашкавалът и така се пържи. Много е вкусно Wink

Черен дроб също може да се пържи в кокос и също става много вкусно Sunglasses

А ако ми дадете идея за друг начин на приготвяне на свински черен дроб, освен пържене, ще съм ви много благодарна  bouquet

# 26
  • Мнения: 2 275
Сурово брауни

 Необходими продукти:
1 и 1/2 чаша сурови орехи
1/2 чаша сурови бадеми
 4 супени лъжици сурово какао
смлян сусам до получаване на гъсто кексово тесто
щипка хималайска сол

За глазурата:
2 супени лъжици кокосово масло (разтопено)
2 супени лъжици сурово какао

Начин на приготвяне:
Слагаме по-голямата част от орехите и бадемите в блендер и ги смиламе. След това добавяме какаото, фурмите плюс щипка сол и отново пасираме, докато се получи маслено тесто на трохи.

Прибавяме и останалите орехи. После прехвърляме тестото в тавичка с домакинско фолио и го пресоваме, за да получим пласт с дебелина около 1 см.

Смесваме кокосовото масло и какаото в малка купичка и заливаме тестото с така получената глазура. Пъхаме готовия десерт за 1 час в хладилника, за да се стегне.


мъфини

 Необходими продукти (за 4 кейкчета):
4 яйца
1 глава лук
 5-6 едри маслини
100 г свинско филе
3-4 сушени доматчета или чушки
50 г кашкавал
1 супена лъжица масло
чубрица
черен пипер
4 формички за миникейкчета (мъфини)

Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полумесеци, маслините на колелца, а филето на кубчета. В тиган на среден огън разтопяваме маслото и задушаваме лука.

Взимаме купа и разбиваме яйцата, прибавяме зеленчуците, филето, нарязано на малки кубчета, настърганият кашкавал и подправките. Разпределяме сместа във формичките и печем в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Формичките не бива да се препълват, защото при печене сместа се надига и може да изтече извън тях. Печем кейкчетата около 15 минути, докато придобият златиста коричка


маскарпоне с кокосова сметана

200 -250 г маскарпоне
200 мл кокосова сметана
се разбиват с миксера на пухкав крем
прибавят се замразени малини,разбърква се с лъжица и се слага с лъжица в купи/чаши за мелба
сипва се по една лъжица кокосово олио (като се е втечнило е по-добре и става приятна ,хрупкава,кокосова глазура)
и в хладилника за няколко часа (да се размразят малините)

Последна редакция: сб, 01 сеп 2012, 10:10 от tania6

# 27
  • Мнения: X
за маскарпонено-кокосовия крем на tania6 - отгоре бих сложила и малко разтопен 90% Линдт

днес правих крема с домашно маскарпоне (заквасих леко престояла течна сметана с квасена сметана, след 2.5 дни на стайна темп беше почти идентично с итал. вариант)

смесих го на ръка с бъркалка с гъстата част от консервата с кокосово мляко
сложих отгоре кокосовото масло и после разтопен Линд
!!! шоколадът трябва да е добре изстинал иначе се плъзга надолу и не става красиво

и отново след пробването
не ми харесва вкусът на кокосовото масло така като глазура
повече ми допадна хрупкавата шоколадова глазура
въпрос на вкус предполагам

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 11:04 от Анонимен

# 28
  • Мнения: 2
Споделям видео-рецепти:
1. LCHF chef William
2. Atkins Diet Success Story and Cook
 (съжалявам, че са на английски )

# 29
  • GYM
  • Мнения: 814
Ще добавя тук една наша любима салата Simple Smile Много обичаме родопска закуска у нас, но заради боклуците в майонезата и олиото, аз смесвам изварата със заквасена сметана. Пропорциите са по желание - зависи колко гъсто искане да е. Добавям чесън, подправки и готово. Гарантирано е много по-вкусно от оригиналната рецепта. Hug

Общи условия

Активация на акаунт