Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... през август

  • 68 997
  • 1 821
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 7 306
Прити, жива и здрава да е мама! Още дълги години да се събирате така и да се радвате едни на други!
Съншайн, супер новина! Радвам се, че ТМ е по-добре.

# 181
  • Пловдив
  • Мнения: 40 839
Прити, забравих я вчера...да ти е жива и здрава! Да я радвате все така!

Незнам кво да готвя и кво ми се яде...

# 182
  • Варна
  • Мнения: 10 628
Прити, забравих я вчера...да ти е жива и здрава! Да я радвате все така!

Незнам кво да готвя и кво ми се яде...

Пилешки дробчета с картофи, лук и масло в плик ,поне аз това направих. 😉

Прити, да ти е жива и здрава майчицата, не се ядосвай за глупости.

Сън, браво на твоето момче.

# 183
  • София
  • Мнения: 13 868
Прити, много е хубаво, че сте я зарадвали. Прекарвай повече време с нея.

# 184
  • Пловдив
  • Мнения: 40 839
Стеле...сефте чувам така комбинация Simple Smile дробчета с картофи....аз бих яла , ама МУ не ще дробчета.

# 185
  • София
  • Мнения: 10 361
Колко хубаво, Прити! Да ти е здрава още сто години.
Браво и на мъжа на Сънши!
Пак за ядене пишете. То сърце не ми остана.
Днес ни такъв мързел съм го ударила, че ме е срам да си призная. Трето кафе ме мързеше да стана да си направя. Нищо, шкафовете могат да си се мият сами, ако искат.

# 186
  • Мнения: X
Най новият ми експеримент - пълнен лук. Следя един азербайджански влог за селски живот. Там готвят разни вкусотии на открит огън. Много ми хареса идеята за пълнен лук, но реших, че както е в оригинала, ако го пълня суров, хем ще е трудно да се дълбае, хем ще остане жилав след печенето. Затова първо метнах обелените глави лук във вряща подсолена вода да се бланшират за около минута. После ги изплакнах със студена вода, цепнах отстрани и съвсем лесно избутах вътрешноста. Не я я оставих за карамелизиран лук, че ако я бях включила в пълнения лук, много лучено щеше да ми дойде. След това в лучените чашки, които се оформиха, набутах плънката от сурова кайма, смесена с яйце, настърган кашкавал и подправки. Тук да вметна, че плънката търпи стотици импровизации. И гъби, и бекон, и пилешко, и шунка...Метнах пълнения лук във фурната до зачерявяване и после...умирам...искам секцио!

# 187
  • Мнения: 7 306
Ох, Уиш, това колко бира ще изпие. Майкоооу, отивам да видя имам ли лук, че МУ беше повелител на кухнята и кой знае какви ги е сътворил.

# 188
  • София
  • Мнения: 10 361
Аз имам лук. Grinning

# 189
  • София
  • Мнения: 13 868
Уиш, точно преди един час си мислих за подобно нещо, защото имам една торба доста голям лук.

# 190
  • София
  • Мнения: 9 603
Аз имам кайма. Сега някой с бира да се обади и се събираме с основните съставки .

# 191
  • Мнения: 6 311
Тук сме меката на лука.Даже имаме съседи,които гледат в количества за борсата.А почти всеки пък си гледа за домашна употреба, целогодишно.Когато баткото беше малък,едните роднини гледаха за продан.А беше много добро и работливо дете,и видеше ли,че са на нивата,ми казваше "Мамо,да идем да могагам(помагам)!".И кво да правя,той мъкне лук с един батко,аз го чистя ...Обаче пусто, лук ям само зелен,а жълтия само сготвен.И то на ситно накълцан 😁
Панде,вчера пазарих количества бира 😉

# 192
  • Мнения: X
Между другото, да знаете, че колкото са по-дребни лукчетата, по вкусно става. Е, по-пипкаво е, но...Сега ми дойде идея. Ще я пробвам следващия път. Нека каймата е телешка или смляно пилешко филе. Нещо по-немазно, защото мисля, че ако напълнените лучени чашки се увият в ленти бекон и тогава се изпекат, ще стане още по-добре. Оф! Защо не се сетих по-рано? Вярно било това за малко акъл, ама да ти дойде навреме. При мен, хем малко, хем със закъснение.

# 193
  • Мнения: 7 306
Тъй, тъй, лукът е в крайно недостатъчно количество, ама пък бира да искате Joy

# 194
  • София
  • Мнения: 2 413
Аз викам Уиш да отваря ресторант в шатото. Може с хотелска част Grinning Без меню, каквото щукне на майстор готвача - с подходящо пиене, де.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт