Основни · Супи

Зеленчукова супа

Зеленчукова супа с тиквички и картофи от https://inthebeniskitchen.com/

Здравейте, приятели и честит празник! 🤗
Времето днес е приятно за разходки и затова отделих по-малко време в кухнята. ☺️🌺🌞🌳Снощи сготвих по-голямо количество мусака и днес направих само тази зеленчукова супа, която винаги се получава много, много вкусна. 😋🍲👩‍🍳🥄Предполагам, че и вие правите такава, но ще споделя и своя начин.☺️📝👩‍🍳
Пожелавам ви приятен следобед!🥰🌺
Нужни са:
🥄500 г картофи (4 средно големи)
🥄500 г тиквички (2 средно големи)
🥄1 голям морков (100 г) (настърган на едро)
🥄5 стръка пресен лук нарязани (нарязан на дребно)
🥄90 г фиде (3 гнезда)
🥄Олио масло
🥄1 с.л. доматено пюре
🥄1 ч.л. сушен джоджен
🥄Сол (фино смляна морска)
За застройката: 2 жълтъка, 1 равна с.л. брашно (10 г) и 220 г кисело мляко
🥄5-6 стръка магданоз
Обелените и измити картофи нарязах на малки кубчета. Важно е да са обикновени, стари картофи, защото с тях се получава по-вкусно. Тиквичките бяха много свежи и млади и понеже държах да са български, купих на „Моравско село“. Измих ги добре и без за ги беля, нарязах на малки кубчета. Старая се и двата зеленчука да са нарязани на по-малки кубчета, за да има по-хубав вид супата. В тенджера загрях 3 литра вода.
В друга голяма тенджера загрях 2 с.л. масло и 2 с.л. олио и добавих лука, моркова и ситно нарязаните дръжки на магданоза, като ги посолих. Разбърках и готвих, докато омекнаха и морковът си пусна красивия цвят. Когато това се случи добавих доматеното пюре, разбърках и прибавих нарязаните на малки кубчета картофи. Поръсих с джоджена, разбърках и след минута добавих врящата вода. Варих под леко открехнат капак на 4 от 6 степени на моята печка. Когато картофите омекнаха, добавих тиквичките, посолих на вкус и варих, докато започнаха да омекват. След това прибавих фидето и варих докато се свари, като внимавах да не се развари. Междувременно приготвих застройката, като в купа разбърках добре двата жълтъка с щипка сол, лъжицата брашно и киселото мляко. Разбърках много добре до гладка смес. В нея сложих малко от горещата супа, за да се уеднакви температурата, след което я изсипах в тенджерата. Изчаках супата да заври отново и след 2-3 минути я отстраних от котлона. Възможно е да се появи лека пяна, която щом супата постои, изчезва. Добавих нарязаната на дребно листна част на магданоза и малко парченце масло. Сервирах я леко изстинала с усмивка.
Добър апетит!😋
📌Ако желаете да приготвите супата в постен вариант, не добавяйте масло и застройка.
📌Аз готвя по-големи количества, но ако вие може да намалите продуктите на половина, ако сервирате на един-двама души.

Радвам се да Ви представя първата си електронна книга, която може да купите като кликнете върху самата книга или от тук https://payhip.com/b/nMskN . Може да я купите с Револют и с банков превод или с Изипей, като посочите IBAN BG94STSA93001523520944 , името ми Албена Ангелова Тодорова и внесете сумата от 9.80 лв. Ако изберете този начин, ми пишете на съобщение тук или във Фейсбук, за да ми дадете имейл, на който да Ви я изпратя, когато получа плащането. Благодаря Ви!

Ако моите рецепти ви харесват, последвайте блога ми https://inthebeniskitchen.com/ ,
страницата ми във Фейсбук https://www.facebook.com/a.todorova75/ ,
в Инстаграм https://www.instagram.com/albena.todorova.946/
или стената ми в Пинтерест https://www.pinterest.com/beniii0149/,
Ще се радвам да коментирате, харесвате и споделяте тук рецептите, които са ви допаднали.
Снимките в блога са обект на авторско право! Ако приготвите и споделите някоя от рецептите ми, моля да посочите активен линк към публикацията в блога ми. Благодаря Ви!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.