Заливки за спагети

  • 10 009
  • 7
  •   1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 10 781
Звучи смешно, обаче не съм яла спагети от 100 години! Shocked  Утре съм решила да направя, ама и идея си нямам каква да е заливката  Rolling Eyes  Дайте идеи!  Wink

# 1
  • София
  • Мнения: 39 715
аз след като си сваря спагетите, си правя в тиган някаква запръжка - беконче (общо взето каквото и да е месце, а може и морски дарове), зеленчуци, подправки, доматено пюре. След това всичко се обърква в една тенджера и се сяда пред ТВто с вилица в ръка Wink

# 2
# 3
  • Мнения: 645
Да споделя с Вас нашата любима рецепта за приготвяне на спагети.
Спагетите се сваряват в подсолена вода, но не много само да набъбнат и омекнат.
След това ги изплаквам да падне нишестето и да не се слепват със студена вода.
Отделно на котлона правя плънка :
1 голяма глава лук нарязан на дребно , а може и настърган на едрото на рендето,
гъби според кои колкото обича
едно пакетче кайма - към 200 гр,
една кутия домати белени но цели ,
всичко това запържвам малко на котлона .
След като го сваля добавям риган и подправки. Може да сложите чесън на прах ако обичате.
В йенска тенжера изсипвам полусварените спагети отгоре плънката, хубаво разбърквам да се смесят и след това го слагам да се пече във фурната за около 15 минути на максимум.
Преди да се сержира се порусва обилно с пармезан или се гарнира със сос сирене на Кнор.
 
добър апетит!

ps
може да поръсите със настърган пармезан и да запечете за 5 минути кой както го обича

# 4
Спагетите варя в неподсолена вода докато станат готови, да не са прекалено разварени! Измивам задължително със вряла вода, не със студена. Добавям в прецедените спагети малко масло или зехтин и обърквам добре.
За соса :
бекон нарязан на дребни кубчета (пушен най-добре)
кремвирши или шунка също на къбчета
гъби нарязани на ситно
3-4 парчета топено сирене (от тези в кутийките)
1 голяма кофичка квасена сметана
малко бяло вино

Запържват се бекона, кремвиршите и гъбите с малко масло докато почервенеят. Намаля се котлона на много слабо. Добавя се сметаната, виното и топеното сирене и се разбърква. Подправя се с чер пипер, кимион, индийско орехче и джинджифил. По желание чесън на прах. Може да се добави и част от кубче гъбен или пилешки бульон, но да се прецени да не стане прекалено солено (зависи от солеността на другите продукти).
След като "клокне" е готово!

Поднася се върху спагетите и отгоре се поръсва с пармезан или настърган на дребно овчи кашкавал.

# 5
  • Варна
  • Мнения: 10 781

Благодаря за линка!!! Wink

# 6
  • Мнения: 148
Цитат на: Ashlie
Спагетите варя в неподсолена вода докато станат готови, да не са прекалено разварени! Измивам задължително със вряла вода, не със студена. Добавям в прецедените спагети малко масло или зехтин и обърквам добре.
За соса :
бекон нарязан на дребни кубчета (пушен най-добре)
кремвирши или шунка също на къбчета
гъби нарязани на ситно
3-4 парчета топено сирене (от тези в кутийките)
1 голяма кофичка квасена сметана
малко бяло вино

Запържват се бекона, кремвиршите и гъбите с малко масло докато почервенеят. Намаля се котлона на много слабо. Добавя се сметаната, виното и топеното сирене и се разбърква. Подправя се с чер пипер, кимион, индийско орехче и джинджифил. По желание чесън на прах. Може да се добави и част от кубче гъбен или пилешки бульон, но да се прецени да не стане прекалено солено (зависи от солеността на другите продукти).
След като "клокне" е готово!

Поднася се върху спагетите и отгоре се поръсва с пармезан или настърган на дребно овчи кашкавал.


Ето това го ядох вчера в една пицария, но имаше и нарязани на ситно стерилизирани краставички - направо е върха, облизах си пръстите! А мъжът ми непрекъснато ми крадеше от чинията  Wink   Laughing  
Ще си го направя в къщи в най скоро време  Grinning

# 7
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 785
Цитат на: boo
Спагети със броколи, пиле и сметана

Продукти:
малка глава броколи
1 кофичка сметана заквасена
300-400 гр пиле (може от друга манджа)
300 гр консервирани домати или настъргани пресни
малка глава лук
2-3 ск. чесън
босилек
риган
мащерка
черен пипер
сол


Броколито се накъсва на розички с къса дръжка. Измива се и се запържва в олио (или олио с масло) за кратко. Изважда се. Досипва се олио, загрява се и се запържват нарязаните на ситно лук и чесън. Добавят се доматите и предварително свареното пилешко, нарязано на късчета (ако е много сварено, се добавя 5 минути преди края на варенето на соса). Слагат се подправките и се вари, докато стане по-гъстичко. Добавя се сметаната.
Сваряват се спагетите. Веднага се отцеждат и се смесват със соса за пастата. Добавя се броколито и се бърка - една-две минути, за да поемат спагетите добре соса.

Забележки: става и с други пасти - фарфале, талятеле и прочие. За по-къдравите макарони сосът трябва да е по-гъст. А и за спагетите ако не ви се е сгъстил достатъчно, вместо да бъркате до прупадък, докато изври, добавете няколко супени лъжици (препечено или не) брашно, разбъркайте добре и добър апетит!

Самоцитирам се от темата за броколите - стават страхотни спагети.

Общи условия

Активация на акаунт