тесто за пица

  • 12 080
  • 8
  •   1
Отговори
  • в баира
  • Мнения: 861
Много ми прехвалиха следната рецепта за тесто на пица. Не съм я пробвала още.

3 1/2 ч.ч брашно
1 ч.ч топла вода (45-50 градуса)
2 с. л. мая
2 с. л. мед
1/4 ч.ч. зехтин
1 ч. л. сол

Сипете топлата вода в купа и добавете меда и солта. Разбърквайте бавно, докато се смесят. Добавете маята. Оставете сместа за около 5 минути. Добавете 1 ч. ч. брашно и зехтина. Разбъркайте. Добавете останалото количество брашно.

# 1
  • София
  • Мнения: 39 718
Няма ли да стане малко сладко?
Аз обикновено за пици използвам готовото тесто, което го продават за мекици и т.н.

# 2
  • Мнения: 3 537
И на мен ми се струва,че ще сладни newsm78
Аз също си карам по мързеливия начин,купувам си от магазина готово.

# 3
  • Мнения: 5 299
Аз го правя по същият начин, но без мед. Тестото става наистина страхотно, но става САМО за пици Heart Eyes

1 кубче мая
1 чаша топла вода
пол.чаша олио
малко сол и брашно

# 4
  • Мнения: 146
Рецепта от Исперих, публикувала съм я и друг път.
Става за мекици, милинки, питка с плънка от сирене и пица
1 кубче мая +1 супена лъжица с малко връхче сол +1 супена лъжица захар
1- 1 1/2 ч.ч. топла вода или прясно мляко
1- 1 1/2 ч.ч. кисело мляко с малко сода бикарбонат
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
от 1 до 3 яйца / с повече от 1 яйце е малко по-вкусно/
брашно около 1 кг

# 5
  • София
  • Мнения: 378
Рецепта от Исперих, публикувала съм я и друг път.
Става за мекици, милинки, питка с плънка от сирене и пица
1 кубче мая +1 супена лъжица с малко връхче сол +1 супена лъжица захар
1- 1 1/2 ч.ч. топла вода или прясно мляко
1- 1 1/2 ч.ч. кисело мляко с малко сода бикарбонат
1 с. л. олио
1 с. л. оцет
от 1 до 3 яйца / с повече от 1 яйце е малко по-вкусно/
брашно около 1 кг



А колко време й трябва за втасване, доколкото знам солта пречи на маята?

# 6
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Аз го правя по следният начин:
  1п. мая
  3 яйца
  3купички прясно мляко
  1ч.л. захар
   1ч.л. сол
   Престоява 5 минути
Брашно 1.5кг.Меся меко тесто.Намазвам го с олио.Слагам го в торбичка .Престоява известно време докато втаса и е готово за употреба.Понеже става повечко остатъка го прибирам във фризера.
Много ми харесва ,но от  мързел и аз започнах да купувам от магазина готово. Embarassed
Но ще пробвам и рецептата с меда. Laughing

Последна редакция: нд, 19 мар 2006, 10:00 от krasi stz

# 7
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 148
Потърсете с Търсачката назад в темите...

Тането е публикувала страхотна рецепта, която пък я знае от Звездев.
Препоръчвам Ви я  Peace

# 8
  • Мнения: 1 983
аз замесвам следното тесто, става много хубаво, от него може и мекици да се пържат
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода
1 ч.ч. прясно мляко + половин кубче мая
1 яйце
брашно колкото поеме
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт